Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΝΙΚΟΣ στην ΠΟΛΗ απο ΜΙΑ λέξη. Δείτε τεράστια επιγραφή με το όνομα «Κωνσταντινούπολη» μέσα στην Τουρκία.

Δείτε τεράστια επιγραφή με το όνομα «Κωνσταντινούπολη» μέσα στην Τουρκία
Άμεση η επέμβαση των τουρκικών Αρχών. O γνωστός Τούρκος καλλιτέχνης, Ahmet Güneştekin, ανήρτησε σε δημόσιο χώρο της Πόλης το όνομα «Konstantiniye», δηλαδή Κωνσταντινούπολη, συγκλονίζοντας την τουρκική κοινή γνώμη. Ο εν λόγω καλλιτέχνης, με τα ελληνογενή χαρακτηριστικά...
είχε πάρει μέρος την περσινή χρονιά στην Μπιενάλε της Βενετίας με μια έκθεση αρχαιολογικών ευρημάτων από την Κωνσταντινούπολη.  Φέτος αποφάσισε να μεταφέρει την έκθεση του στην ελληνική Μητροπόλη στο εμπορικό κέντρο του Atakoy, αναρτώντας  στηn είσοδο της έκθεσης μια ταμπέλα με την ονομασία, «Konstantiniye».
Σαφώς και αμέσως εκδηλώθηκαν έντονες αντιδράσεις!
Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μετά από πέντε ώρες από την εμφάνιση της ταμπέλας οι Αρχές επενέβησαν, κατέβασαν την ταμπέλα με την ελληνική ονομασία, αντικαθιστώντας την με την γνωστή «Ιστανμπούλ».
Επιπλέον με εντολή του δημάρχου του Bakırköy, η έκθεση κατέβασε ρολά και έκλεισε οριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive