rottating banner

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Η απάντηση της εταιρείας που εγκατέστησε την (ΑΓΥΡΙΣΤΗ) ρόδα στο Σύνταγμα. Τι αναφέρει για το κόστος και τους χειρισμούς του Δήμου Αθηναίων

Η απάντηση της εταιρείας που εγκατέστησε τη ρόδα στο Σύνταγμα
Την δική της θέση για την πολύκροτη υπόθεση της τοποθέτησης της (Aκίνητης τελικά) ρόδας στην πλατεία Συντάγματος δημοσιοποίησε η εταιρεία, που εξειδικεύεται στην τοποθέτηση
και διαχείριση ανάλογου εξοπλισμού σε όλον τον κόσμο και είχε αναλάβει το έργο για την πόλη της Αθήνας. Ειδικότερα η εταιρεία τονίζει...
πως «η Venus Eurofreight ως έχουσα για την Ελλάδα τα δικαιώματα χρήσης της ρόδας παρατήρησης τύπου GIANT R40 της Ολλανδικής ιδιοκτήτριας και κατασκευάστριας εταιρείας SKYVIEW/VEKOMA επιθυμεί να ενημερώσει για τα ακόλουθα:
Σε συνέχεια πρόσκλησης ενδιαφέροντος και διαγωνιστικής διαδικασίας που ολοκληρώθηκε από τον ΟΠΑΝΔΑ στις 21/11/2016, ανατέθηκε στην εταιρεία μας ως έχουσας το δικαίωμα από τον Ολλανδικό οίκο, η εγκατάσταση στην πλατεία Συντάγματος και λειτουργία μιας τελευταίας τεχνολογίας ρόδας παρατήρησης τύπου GIANT R40.
Η ανέγερσή της, πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένο και πολύπειρο προσωπικό της ιδιοκτήτριας Ολλανδικής εταιρείας σύμφωνα με τη συμβατική της υποχρέωση και βάση χρονοδιαγράμματος ολοκληρώθηκε στις 22/12/2016.
Ο έλεγχος των μελετών και η πιστοποίησή τους από τον ανεξάρτητο φορέα TUV NORD HELLAS ήταν δυνατό να ξεκινήσει μόνο μετά την ολοκλήρωση της ανέγερσης και κατόπιν αυτές θα προσκομίζονταν στην επιτροπή του Δήμου για έλεγχο και χορήγηση της άδειας λειτουργίας της.
Στην διάρκεια των ελέγχων των μελετών υπήρξαν διευκρινιστικές ερωτήσεις από τον φορέα πιστοποίησης οι οποίες λόγω των εορταστικών ημερών δεν μπόρεσαν να απαντηθούν άμεσα από τους κατασκευαστές. Για το λόγο αυτό ζητήθηκε με πρωτοβουλία των Ολλανδών ιδιοκτητών της ρόδας μέσω της εταιρείας μας ολιγοήμερη παράταση προκειμένου να προσκομισθούν τα τεχνικά στοιχεία που να απαντούν σε όλα τα ερωτήματα και να υπερκαλύπτουν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας της ρόδας παρατήρησης.
Το αίτημα αυτό δεν έγινε αποδεκτό από τις δημοτικές αρχές σήμερα και συμμορφούμενοι στην απόφαση του Δήμου θα προχωρήσουμε τις επόμενες ημέρες στην αποξήλωσή της.
Κλείνοντας επιθυμούμε να επισημάνουμε τα κάτωθι:
Η χρήση της ρόδας με πρωτοβουλία του Δήμου θα ήταν δωρεάν για τους πολίτες και για 20 ημέρες από την έναρξη της λειτουργίας της ενώ παράλληλα θα είχε μηδενικό κόστος για τον Δήμο. Οι όροι και οι προϋποθέσεις περαιτέρω παραμονής της θα ήταν αποτέλεσμα νέας διαγωνιστικής διαδικασίας που θα ακολουθούσε.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να τονίσουμε ότι αντίστοιχα εγχειρήματα σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις χρειάστηκαν από έναν έως τρεις μήνες να δοκιμαστούν, να πιστοποιηθούν και να αδειοδοτηθούν λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών.
Ευχόμαστε ότι στο άμεσο μέλλον τόσο οι πολίτες της Αθήνας όσο και οι ξένοι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να ζήσουν την εμπειρία των εικόνων της Αθήνας μας από ψηλά».

1 σχόλιο:

 1. ΕΥΤΗΧΩΣ ΠΟΥ ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΡΟΧΟ ΤΗΣ «ΑΡΠΑΧΤΗΣ» ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ ΟΙ ΧΡΥΣΟΚΑΝΘΑΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΑΚΟΜΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ, ΝΑ ΠΛΑΚΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ …

  Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διενεργείται από χθες για τη ρόδα που τοποθετήθηκε στο Σύνταγμα.
  Το έναυσμα για την εισαγγελική έρευνα έδωσε μηνητήρια αναφορά εταιρίας που κατατέθηκε στην Εισαγγελία.
  Σήμερα στο φάκελο προστέθηκαν και σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου που χαρακτηρίζουν τη χρήση της επικίνδυνη.

  Σκοπός της προκαταρκτικής εξέτασης είναι η διερεύνηση θεμάτων παραβίασης πολεοδομικών όρων που μπορούν να προκαλέσουν έκθεση σε κίνδυνο, καθώς και της παράβασης καθήκοντος.

  Παπαγιαννάκης αντιδημαρχος :
  «Υπήρχαν δύο χρονικές περίοδοι, στη μια περίοδο η ρόδα θα ήταν δωρεάν, μετά θα ξεστηνόταν ... και μετά με διαγωνισμό θα ξαναστηνόταν ...

  Μετά από πόσους μήνες θα γινόταν ο νέος διαγωνισμός και μετά από πόσο καιρό θα στηνόταν η νέα ρόδα της “αρπαχτής” ?

  Μεχρι να βγει, να δημοσιευτεί και να εγκριθεί κύριε αντιδήμαρχε ο διαγωνισμός, να αναδειχτεί ο πλειοδότης, να δώσει τις ανάλογες μίζες και να ξαναστήσει ένα τέτοιο επικίνδυνο ανοσιούργημα στην πλατεία Συντάγματος, θα φτάναμε σίγουρα στις επόμενες Χριστουγεννιάτικες αρπαχτες του 2018 ….

  Ελπίζω στο επόμενο εορταστικό γεγονός να στήσετε επάνω στο σαθρό υπόστρωμα της πλατειάς (λόγο του Ηριδανού ποταμού που την διασχίζει υπογείως) τον πολυώροφο πύργο των Μιζαρπαχτικών Ντοροκοπρόσκυλων που αρμέγουν από το 2003 τους Αθηναίους πολίτες …

  Μόνον αν τα άπληστα αυτά μιζαρπαχτικά βουλιάξουν μέσα στην πλατεία Συντάγματος θα παψουν να ορέγονται “καραμελλοπαράγκες” , “ρόδες” και λοιπά προσοδοφόρα κόλπα για την αφαίμαξη των Αθηναίων πολιτών …

  ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΙΖΑΡΠΑΧΤΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΑΝΟΥΣΙΟΥΡΓΗΜΑ, ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ , ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΛΟΓΟΓΟΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΕΞΕ , ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ NA ΤΟΥΣ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΜΕΞΕΙ …

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive