Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ • Η μυστική διαθήκη του Μπάρκουλη. Ο καβγάς της Καίτης Γκρέυ με τη γυναίκα του

Ανοίχτηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών η μυστική διαθήκη που άφησε ο Ανδρέας Μπάρκουλης, την οποία φέρνει σήμερα στο φως αποκλειστικά η «Espresso». Μοναδικοί κληρονόμοι ορίστηκαν ο 14χρονος γιος του Νικόλας και η τελευταία σύζυγός του Μαίρη Μπάρκουλη. Από την  Αννα Τσιάλτα..

Μετά την ανακοίνωση του περιεχομένου της διαθήκης, η κόρη του ηθοποιού από τον πρώτο γάμο του, η Βίκυ, σεβόμενη την επιθυμία του πατέρα της ανακοίνωσε πως δεν θα την προσβάλει, σε αντίθεση με τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων Ελλήνων Ηθοποιών «Διόνυσος», που δεν τη δέχεται, όπως αποκαλύπτει η Μαίρη Μπάρκουλη.
Η επίσημη «τελευταία επιθυμία» του αξέχαστου ζεν πρεμιέ, με αριθμό πρακτικού 4445, η οποία συντάχτηκε το Σάββατο 13 Απριλίου 2002 και θεωρήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2016, ανοίχτηκε ανήμερα του αγίου Νικολάου, στις 6 Δεκεμβρίου. Την ημέρα που ο γιος του είχε την ονομαστική εορτή του, ο Ανδρ. Μπάρκουλης του έκανε ένα μεγάλο δώρο ζωής.
Προβλήματα υγείας
Το 2002 ο σημαντικός πρωταγωνιστής αποφάσισε να συντάξει τη μυστική διαθήκη του, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.
«Η ύπαρξη διαθήκης δεν ήταν γνωστή σε κανέναν άλλον και γράφτηκε σχεδόν πριν από δεκατρία χρόνια, λίγο πριν από τη βάφτιση του Νικόλα. Γνώριζα από τον ίδιο πως θα άφηνε το 50% των πνευματικών και των συγγενικών δικαιωμάτων του (και όλα τα υπόλοιπα) στον Νίκο και το 50% σε εμένα με τον όρο: να μην ξαναπαντρευτώ ποτέ. Αυτός ο όρος τελικά δεν υπήρχε στη διαθήκη που ανοίχτηκε. Ηταν μάλλον ένα αστείο του συζύγου μου. Επιθυμούσε να εξασφαλίσει τον Νίκο, καθώς αυτό που τον προβλημάτιζε ήταν πως θα άφηνε πίσω του ένα ανήλικο παιδί και μάλιστα σε...χέρια μανιακών που θέλουν να το κατασπαράξουν» εξηγεί η Μαίρη Μπάρκουλη.
Και συνεχίζει, αναφερόμενη στη Βίκυ Μπάρκουλη: «Η κόρη του μου δήλωσε πως από τη διαθήκη κάνει πίσω και δεν πρόκειται να ζητήσει τίποτα. Δεν πρόκειται να την προσβάλει, σεβόμενη την επιθυμία του πατέρα της».
Από την άλλη, ο «άγνωστος» μέχρι πρόσφατα γιος του Αντρέα, ο Ντιρλάντ (παιδί που προέκυψε από έναν μεγάλο έρωτα του ηθοποιού με μία χορεύτρια), δεν αναφέρεται πουθενά στη διαθήκη.
Μοναδικό εμπόδιο στην εκτέλεση των όρων της διαθήκης και της είσπραξης χρημάτων είναι ο «Διόνυσος», ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων Ελλήνων Ηθοποιών, που διαφωνεί με όσα... επιθυμεί ο αξέχαστος ζεν πρεμιέ, όπως αποκαλύπτει η Μαίρη Μπάρκουλη.
«Ζητάμε, λοιπόν, τα αυτονόητα για να κάνουμε Χριστούγεννα και δεν μας τα δίνουν, λες και είναι ειδικοί να κρίνουν! Ο “Διόνυσος”, η επιχείρηση δηλαδή που πληρώνει τα δικαιώματα των ηθοποιών και φυσικά βγάζει χρήματα από αυτούς, δεν δέχεται τη διαθήκη. Αλλά δεν μπορεί και να την προσβάλει! Φέρνει αντιρρήσεις και απαιτεί μέρος από τα δικαιώματα του Ανδρέα Μπάρκουλη να μοιραστούν σε όλους τους συγγενείς πρώτου βαθμού!» αποκαλύπτει εκνευρισμένη η χήρα του πρωταγωνιστή. Και συνεχίζει: «Πήγα να δηλώσω τη διαθήκη και η αγενέστατη υπάλληλος μου λέει: “Το χαρτί που έχει πεθάνει ο Αντρέας το έχετε;” “Φυσικά και το έχω”, της απαντάω, “αλλά είναι δυνατόν να μη γνωρίζετε πως έχει πεθάνει;”. Τραγικά πράγματα».
Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:
Αποφασισμένη για βροχή μηνύσεων!
Η Μαίρη Μπάρκουλη είναι αποφασισμένη για όλα και δηλώνει πως δεν θα αφήσει κανέναν να αμαυρώσει το όνομα και τη μνήμη του συζύγου της. «Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μην ακούσω κάτι που προσβάλλει τη μνήμη του Ανδρέα. Εκεί θα πέσουν και αγωγές και θα τους πάρω ολόκληρες περιουσίες» αναφέρει. Θυμάται τις δύσκολες ώρες με την υγεία του Ανδρέα και πως μπαινόβγαιναν στα νοσοκομεία. Με πρωτοβουλία της, όπως λέει, ζήτησε από τον προσωπικό γιατρό του άνδρα της, τον Γιάννη Ιωαννίδη, να τη μάθει να διαβάζει τις εξετάσεις, τις ακτινογραφίες και να «βλέπει» τα σημάδια ώστε να προλαβαίνει τα χειρότερα. «Εγινα, εντός εισαγωγικών, λίγο γιατρός για εκείνον. Ξέρεις πόσο μου χρησίμευσε αυτό αργότερα; Πάρα πολύ. Τον έσωσα πολλές φορές από τον θάνατο». 
«Η Καίτη Γκρέυ είναι γριά...»
Οι πρόσφατες δηλώσεις της Καίτης Γκρέυ την έκαναν έξαλλη. Η τραγουδίστρια σε τηλεοπτική συνέντευξή της είπε πως ο ηθοποιός έπαιρνε δύο συντάξεις και ότι, αν είχε μια καλή και σωστή σύζυγο, δεν θα τον υποβίβαζε και δεν θα τον έβαζε να ζητιανεύει. Η Μαίρη Μπάρκουλη της απαντάει μέσω της «Espresso» με τον δικό της τρόπο: «Εγώ τον Αντρέα τον γνώρισα μετά τα ποτά και τις καταχρήσεις, ήταν χάλια. Μαζί μου έγινε καλά και τα έκοψε όλα. Αλλά πού να το θυμάται η κυρία αυτή; Είναι πιο μεγάλη από τον Αντρέα και στην ηλικία της είναι λογικό να ξεχνάει. Οσον αφορά την αναφορά της στη ζητιανιά, ουδέποτε ζήτησα χρήματα από κανέναν. Τα βγάζαμε πέρα μόνο με τη σύνταξή του. Κάποιοι φίλοι μόνο με βοήθησαν με την καρδιά τους και χωρίς να το ζητήσω. Δύο συναυλίες έγιναν προς τιμήν του και πλήρωσα και το ταξί για να γυρίσω σπίτι μου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive