Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

"Κυκλώνει" το Καστελόριζο η Τουρκία: Όλα όσα αναμένονται να συμβούν τις επόμενες μέρες! Ποια η αντίδραση της κυβέρνησης;

Επικίνδυνες διαστάσεις τείνει να λάβει η ένταση στις δύο πλευρές του Αιγαίου με την Άγκυρα να απαντά στην Αθήνα και την Λευκωσία με μπαράζ από NAVTEX. Η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, καθώς η Τουρκία «κυκλώνει» το Καστελόριζο δεσμεύοντας μεγάλες περιοχές για αεροναυτικές ασκήσεις...
τις προηγούμενες και τις επόμενες ημερες από την ημέρα που έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί το νησί ο ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμένος συνοδευόμενος από τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και άμυνας της βουλής.
Σύμφωνα με το Mignatiou.com, την ίδια στιγμή, στέλνει μήνυμα στην Λευκωσία δεσμεύοντας για ασκήσεις μεγάλο μέρος της Κυπριακής ΑΟΖ ακόμη και νότια της Πάφου.
ασδφασδφ
Ειδικότερα, με την NAVTEX 778/16 η Τουρκία δεσμεύει περιοχή ακριβώς στο όριο των χωρικών υδάτων του Καστελόριζου για τις 6 Δεκεμβρίου.
Την ίδια ώρα, με την NAVTEX780/16 και 535/14 ,δεσμεύει μια πολύ μεγάλη περιοχή που εκτείνεται εκτός των χωρικών υδάτων της Τουρκίας και εμπίπτει στο FIR Αθηνών και Λευκωσίας για ασκήσεις 1-3 Δεκεμβρίου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι με την άσκηση αυτή η Τουρκία δεσμεύει περιοχές στο όριο των χωρικών υδάτων της Κύπρου μέχρι και νοτίως της Πάφου επικαλύπτοντας μεγάλο μέρος της κυπριακής ΑΟΖ και των Οικοπέδων τα οποία η Κυπριακή Δημοκρατία έχει παραχωρήσει για έρευνες σε ξένες εταιρίες .
Όπως επισημαίνει ο Μιχάλης Ιγνατίου, η περιοχή αυτή συμπίπτει με την αξίωση της Τουρκίας να διεκδικήσει σημαντικό μέρος της κυπριακής υφαλοκρηπίδας δυτικά του Ακαμα . Αλλά και με την NAVTEX 784/16 η Τουρκία δεσμεύει μια τεράστια περιοχή για ασκήσεις από 6-10 Δεκεμβρίου ,περιοχή η όποια εμπίπτει εξ ολόκληρου στο FIR Αθηνών και παραπέμπει στην γνωστή διεκδίκηση εκ μέρους της Τουρκίας της ελληνικής υφαλοκρηπίδας της Ανατολικής Μεσογείου.

Δείτε επίσης: 
σδφγσδφγ
Ελληνοαιγυπτιακή άσκηση σε Κάσο-Κάρπαθο
Στο μεταξύ, ξεκινά αύριο η ανάπτυξη των ελληνικών και αιγυπτιακών αεροναυτικών δυνάμεων που θα λάβουν μέρος στην κοινή άσκηση των δύο χωρών με την επωνυμία «Μέδουσα».
Τα συγκεκριμένα γυμνάσια που θα πραγματοποιηθούν σε περιοχές ανοιχτά της Κάσου, στην Κάρπαθο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Κρήτη φαίνεται ότι ενόχλησαν την Άγκυρα που εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία υποστηρίζει ότι η Κάσος είαι αποστρατιωτικοποιημένη περιοχή και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι στην ευρύτερη περιοχή δεν επιτρέπονται ασκήσεις! Σε μια προκλητική κίνηση, οι Τούρκοιαξιωματικοί αναφέρουν την Κάσο και με την τουρκική ονομασία που έχουν δώσει στο νησί -Τζομπάν- αφήνοντας υπαινιγμούς ότι μπορεί και να θεωρούν το νησί... γκρίζα ζώνη!
Το κεντρικό σκέλος των επιχειρήσεων που θα γίνουν στα αεροναυτικά γυμνάσια των ελληνικών και των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων θα διαρκέσει από την Τρίτη 6 μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου.
Στο συγκεκριμένο παίγνιο οι Αιγύπτιοι στέλνουν μια καινούρια γαλλική φρεγάτα τύπου Fremm, δύο πυραυλακάτους, μαχητικά αεροσκάφη F-16 και κομάντος οι οποίοι θα συνασκηθούν με Έλληνες ΟΥΚάδες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.
Στο παίγνιο «Μέδουσα» ο ελληνικός στόλος θα συμμετάσχει με το υποβρύχιο Παπανικολής, μια φρεγάτα, μία πυραυλάκατο και αριθμό μαχητικών αεροσκαφών που θα επιχειρούν από την Κρήτη όπου επίσης θα μετασταθμεύσουν και τα αιγυπτιακά -16.
Ενδεικτικό της σημασίας που δίνουν στην άσκηση η Αθήνα και το Κάιρο είναι το γεγονός ότι τα γυμνάσια θα παρακολουθήσει ο αρχηγός των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων αλλά και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive