Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Έκλαψε μέχρι και ο... ουρανός: Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο των νεκρών της Σαπεκοένσε! Συγκλονιστικές εικόνες

Έκλαψε μέχρι και ο... ουρανός: Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο των νεκρών της Σαπεκοένσε! Συγκλονιστικές εικόνες
Συγκλονιστικό και συγκινητικό, πέρα από κάθε περιγραφή, ήταν το «αντίο» περίπου 100.000 ψυχών, που συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο γήπεδο της Σαπεκοένσε, για να αποχαιρετήσουν τους παίκτες της ομάδας, τους ήρωές τους, που χάθηκαν στην αεροπορική τραγωδία της περασμένης Τρίτης, στο Μεντεγίν της Κολομβίας. Οι εικόνες...
ραγίζουν καρδιές. Οι αδικοχαμένοι άσοι της Τσαπεκοένσε, εκ των οποίων επιβίωσαν μόλις τρεις, θα αγωνίζονταν κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ, στον πρώτο τελικό για το Copa Sudamericana, όταν το νήμα της ζωής τους κόπηκε απότομα, σε ένα αεροπορικό δυστύχημα, που κόστισε τη ζωή συνολικά σε 71 ανθρώπους. 



Σήμερα, όμως, ήταν... σαν να ήταν όλοι τους εκεί, σαν να μην έλειπε κανένας. Ήταν εκεί, στην πόλη τους, κοντά στους δικούς τους ανθρώπους. Σε εκείνους που τους αγάπησαν, τους αποθέωσαν και έκλαψαν από χαρά μαζί τους, όταν πανηγύριζαν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. 

Οι εικόνες συγκλονιστικές. Χιλιάδες άνθρωποι, αψηφώντας την καταρρακτώδη βροχή, με δάκρυα στα μάτια, γέμισαν τις εξέδρες του γηπέδου της πόλης και χάρισαν στους παίκτες, τους προπονητές και τα στελέχη της ομάδας που σκοτώθηκαν στην αεροπορική τραγωδία της Κολομβίας, το τελευταίο χειροκρότημα. 

Οι περίπου 100.000 άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο είναι οι μισοί από τον συνολικό πληθυσμό του Τσαπέκο. Από νωρίς, ο αγωνιστικός χώρος είχε γεμίσει στεφάνια. Στη μέση, το σήμα της ομάδας. Όταν τα 50 φέρετρα έφτασαν στο γήπεδο, τα δάκρυα έρρεαν δίχως σταματημό. Και πώς να τα συγκρατήσει, κανείς, άλλωστε; Ήταν τόση η συγκίνηση, που ένας άνδρας δεν άντεξε και μεταφέρθηκε εκτός γηπέδου με φορείο. 

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, ότι, ανάμεσα σε εκείνους που τίμησαν τους νεκρούς της Σαπεκοένσε, βρέθηκε και ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. 





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive