Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ: «Δεν ζητιανεύουμε το χαρτζιλίκι του…»

alavanos_tsipras
Ιδιαίτερα αιχμηρός στη κριτική του για τον Αλέξη Τσίπρα ήταν ο πολιτικός μέντοράς του, Αλέκος Αλαβάνος.«Πρέπει να βγούμε από τον φαύλο κύκλο του εξευτελισμού των Ελλήνων της τρίτης ηλικίας. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να αφήσουν με τίποτα τις καρέκλες και αυτές τις μέρες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ακόμα και πτώση του ΣΥΡΙΖΑ...
Πρέπει να είμαστε περήφανος λαός. Δεν ζητιανεύουμε το χαρτζιλίκι του Τσίπρα» υπογράμμισε ο κ. Αλαβάνος, μιλώντας στον Alpha 989.
Ιδιάιτερα για τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως  «δεν έχει κανέναν δισταγμό» και ότι συμπεριφέρεται «τσαμπουκαλίδικα» στους δανειστές, ενώ για το σαρδάμ με το οποίο… δημιούργησε δύο νησιά Μυτιλήνη και Λέσβο, είπε χαρακτηριστκά: «Να μάθει και ποια είναι τα νησιά του Αιγαίου, να μην τα λέει διπλά, μόνο πιωμένος μπορεί να είναι για να τα λέει διπλά (Μυτιλήνη-Λέσβος). Η χειρότερη υποτίμηση για έναν άνθρωπο είναι να τον λες με άλλο όνομα ή να μην τον ξέρεις».
«Δεν πιστεύω στην ‘τσαμπουκαλίδικη’ πολιτική. Για να σε σεβαστεί ο αντίπαλός σου δεν πρέπει να ‘πουλάς κορδέλες’, αλλά να έχεις μια σταθερή στάση», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στη διένεξη και τη στάση του πρωθυπουργού για το ΔΝΤ, υπογράμμισε:  «Είναι φυσιολογικός ο καυγάς». «Είναι σαν το σουβλατζίδικο με τρεις συνεταίρους, που δεν πάει καλά και αρχίζουν να πλακώνονται μεταξύ τους. Αυτό κάνουν κι αυτοί», είπε, για να συμπληρώσει: «Η Ευρωζώνη καταγγέλλει το ΔΝΤ και ‘τραβάει το αυτί’ στην Ελλάδα. Το ίδιο και το ΔΝΤ. Και η ελληνική κυβέρνηση, μια είναι ενάντια στο ΔΝΤ μια στην Ευρωζώνη. Μπάχαλο».
Τέλος, για τον Σόιμπλε, είπε ότι «απευθύνεται στην Ευρωζώνη για να την ελέγξει». «Από πού και ως πού έχει λόγο για τη χώρα μας; Εμείς του έχουμε δώσει αυτό το λόγο. Στον κάθε Σόιμπλε και στην κάθε Λαγκάρντ», σημείωσε, τονίζοντας ότι η χώρα πρέπει να βρει την κυριαρχία της.

1 σχόλιο:

  1. Το παρακάτω το αλίευσα από ένα blog από την Σαμοθράκη, από το οποίο τακτικά δημοσιεύεται άρθρα. Αξίζει να αναδημοσιεύσεται και αυτό. Αξίζει προβολής
    «Όχι»
    Ζουράρι μου, Ζουράρι μου , πιάσε άλλο μετερίζι
    γιατί εδώ η καρέκλα σου άρχισε πια να τρίζει ,
    όχι απ' την πολυκαιριά αλλά απ' τις ατάκες
    που εδώ κι εκεί κουτρουβαλούν σαν παλιοσακαράκες!
    Δεν δέχομαι να με πουλάς σαν μια φτηνή πραμάτεια
    με ύποπτη πολιτική που τάζει αλλού "παλάτια".
    Εγώ είμαι περήφανη για την καταγωγή μου
    και για τους συντοπίτες μου και τ'όμορφο νησί μου.
    Μπορεί να'ναι τα λόγια σου αδιάντροπα ,πικρά
    και τα δικά μου αυθάδικα και επιθετικά
    όμως με τις πρωτάκουστες ,αβίαστες δηλώσεις
    το ρούχο που κουρέλιασες, πώς τώρα να μπαλώσεις!
    Τα πήρανε τα λόγια σου οι στράτες του εχθρού
    λόγια επιγραμματικά από χείλη υπουργού.

    Λάδι βαρύ σε μια φωτιά που καίει και δεν σβήνει
    βάζοντας μερικά νησιά σαν ξύλα στο καμίνι!
    "Όχι" σου λέω μια φορά από τη Σαμοθράκη
    δεν θα μας κάνεις πρόσφυγες για ένα σου μεράκι :
    να μας περνάς για ερπετά που δεν αντιλογούμε
    γιατί είσαι εσύ ο υπουργός και πρέπει να σιωπούμε!
    «Όχι» θα πούμε τα νησιά ,οι νησιώτες με ένα στόμα
    αυτός που θα επιβουλευτεί δεν βρέθηκε ακόμα !
    Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά
    Εκπαιδευτικός ,συγγραφέας,κριτικός

    Ελληνικά Νησιά Αντισταθείτε!
    Νησί μου ,απόμερο ,ποιος είν' αυτός που χάριν εντυπωσιασμού ,χωρίς αιδώ,με την αγλύκαντη καρδιά ,έρχεται από καθέδρας, να μου προκαλέσει έναν ασίγαστο ,ανείπωτο πόνο!
    Ποιος νομίζει ότι η θεωρητική γνώση και μια φιλοσοφική διάθεση ,εν πολλοίς ωφελιμιστική ,του δίνει το δικαίωμα της επιδεικτικής ρητορείας, απέναντι σε έναν νησιωτικό κόσμο που αντιμάχεται χρόνια ολόκληρα την σκληρή καθημερινότητα και τον σαραντάγνωμο καιρό στο καταχείμωνο!
    Ποιος αλήθεια τολμά τη γνώση να την μετατρέπει, αυθαίρετα, σε σφαλερή γνώμη ,να διαιρεί στο τετραγωνικό ,τάχα, μυαλό του τη χώρα ,να επιμερίζει και να χαρίζει τόπους αγιοχώματους,μαρτυρικούς,φιλόξενους ,μοναδικούς !
    Ποιος τιτλούχος ,λαοταράχτης,αγριεύει και εναντιώνει τα πλήθη νεροκουβαλώντας αδιάκοπα στον μύλο των ύπουλων,δηλωμένων εχθρών!
    Όποιος κι αν είναι ,για να σε δίνει αμαχητί, δεν είναι καν από νησί!
    Μη τον φοβάσαι και προχώρα, νησί μου πολυπόθητο!
    Είναι κι εκείνοι στη ζωή που πήραν για εφεδρεία, μια εξωελληνική Παριζιάνικη ίσως παιδεία! Που ήρθαν με την ξένη πανοπλία όχι για ν'ανοίξουν τα μαϊναρισμένα από την κρίση πανιά αλλά να μπατάρουν το πλοίο της ανάπτυξης και της ευημερίας !
    Νησιά μου,ελληνικά ,πελαγονήσια ,πιότερο γνωρίζετε πώς ταξιδεύει κανείς κόντρα στον καιρό.
    Αντισταθείτε σε όσους πατούν στο χώμα σας, για να δώσουν μόνο,τον δυνατό παλμό της φιλόδοξης πολιτικής τους!
    Αντισταθείτε σε όσους θέλουν να μικρύνουν τον χάρτη της Ελλάδας!Αντισταθείτε ,κι η Παναγιά όπως κι αν λέγεται Ευαγγελίστρια,Ερυθιανή,Χρυσοπηγή ,Φανερωμένη ,Κρεμνιώτισσα θα σας έχει στην ποδιά της!
    Αντισταθείτε!
    Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά
    εκπαιδευτικός,συγγραφέας,κριτικός
    http://irineossamothraki.blogspot.gr/2016/12/blog-post_46.html
    Είναι κρίμα τέτοια κείμενα να μένουν στον χώρο ενός νησιού, τι αναγνωσιμότητα μπορεί να έχει το συγκεκριμένο blog;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive