Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Ελληνικά νησιά στα τουρκικά κτηματολόγια – Οι Ρώσοι αποκαλύπτουν

Ελληνικά νησιά στα τουρκικά κτηματολόγια – Οι Ρώσοι αποκαλύπτουν

Οι Τούρκοι δεν σταματούν τις προκλήσεις, την ώρα που η ελεγχόμενη ένταση, που υπάρχει αυτή την στιγμή στο Αιγαίο, κινδυνεύει να ξεφύγει εκτός ελέγχου. Σύμφωνα με την... τουρκόφωνη έκδοση του ρωσικού Sputnik, στην προσπάθειά τους να αποδείξουν πως το Μαράθι είναι τουρκικό, οι γείτονες δείχνουν κάποια έγγραφα, τα οποία το παρουσιάζουν να ανήκει σε τουρκικά κτηματολόγια, όπερ και σημαίνει, σύμφωνα με τους ίδιους, πως είναι τουρκικό έδαφος που κατέχεται παράνομα από την Ελλάδα.

Αναφερόμενοι, συγκεκριμένα, στο λεγόμενο «Misak ı Milli», τουτέστιν στο Εθνικό Σύμφωνο που έχει καταρτίσει ο Κεμάλ Ατατούρκ, υποστηρίζουν πως το εν λόγω νησάκι ανήκει δικαιωματικά και νόμιμα στην τουρκική επικράτεια.
Το Μαράθι είναι ένα νησάκι 355 στρέμματα ανατολικά της Πάτμου με συνολική ακτογραμμή περίπου 4 χιλιόμετρα, όπου το 1977 πήγε εκεί η οικογένεια Αιμιλιανού.
Με πολλή δουλειά, δεδομένου ότι στο νησί τότε δεν υπήρχε ίχνος δέντρου αλλά ούτε νερό ή ηλεκτρικό ρεύμα, δημιούργησαν ένα μικρό καταπράσινο ησυχαστήριο, το οποίο φιλοξενεί το καλοκαίρι αρκετούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο.
Ωστόσο η Τουρκία, στο πλαίσιο της έντασης στο Αιγαίο, διεκδικεί τα πάντα!

1 σχόλιο:

  1. Κακῶς ἀσχολεῖσθε, κακῶς δίδετε σημασίαν εἰς τὰς τουρκικὰς αὐτὰς ἀνοησίας.
    Τὸ καθεστὼς τοῦ Αἰγαίου ἀπὸ οὐδένα κινδυνεύει πολλῶ δὲ μᾶλλον ἀπὸ τὰς ὑστερικὰς κραυγὰς τοῦ Ἐρτογάν ἡ χώρα τοῦ ὁποίου ὁσονούπω θὰ παύσῃ νὰ ὑπάρχῃ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive