Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Αγνοείται ο πρέσβης της Ελλάδας στη Βραζιλία


Χάθηκαν τα ίχνη του πρέσβη της χώρας μας στην Μπραζίλια. Έρευνες διεξάγει η αστυνομία του Ρίο Ντε Τζανέιρο που έχει αναλάβει την υπόθεση. Πριν από τρεις ημέρες η τελευταία φορά που εθεάθη ο 59χρονος Έλληνας....
Αγνοείται ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία Κυριάκος Αμοιρίδής, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, αλλά και οι αρχές της χώρας. Η αστυνομία του Ρίο Ντε Τζανέιο ανακοίνωσε πως διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό του πρέσβη της Ελλάδας στη Μπραζίλια. Ο 59χρονος άνδρας, που διαμένει στην πόλη της Μπραζίλια, φαίνεται πως βρισκόταν σε διακοπές στο Ρίο και τελευταία φορά εθεάθη τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας. Το Associated Press επιχείρησε να πάρει πληροφορίες από την ελληνική πρεσβεία στην Μπραζίλια, όμως τόσο αυτή, όσο και το προξενείο της χώρας στο Ρίο δεν θέλησαν να δώσουν κάποια επιπλέον πληροφορία. Την ίδια ώρα το βραζιλιάνικο δίκτυο Folha, μεταδίδει πως ήταν η ίδια η ελληνική πρεσβεία που απευθύνθηκε στην αστυνομία, αλλά και στα υπουργεία εξωτερικών Βραζιλίας και Ελλάδας. Επίσης, τονίζει πως άνθρωπος της πρεσβείας δήλωσε πως αντάλλαξε sms με τον κ. Αμοιρίδη το βράδυ της Δευτέρας, χωρίς ωστόσο να μπορεί να επιβεβαιώσει πως ήταν πράγματι εκείνος που απαντούσε στα μηνύματα. Άλλη πηγή από την ελληνική πρεσβεία πάντως δήλωσε αισιόδοξη πως ο Έλληνας πρέσβης δεν μπορεί απλώς να επικοινωνήσει και τόνισε πως βρίσκονται εν αναμονή των ευρημάτων της αστυνομίας.   

Ο κ. Αμοιρίδης από τη Βέροια Ημαθίας, ξεκίνησε τη διπλωματική του καριέρα το 1985 ως διπλωματικός ακόλουθος του υπουργείου εξωτερικών. Έχει υπηρετήσει ως Σύμβουλος της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην ΕΕ, ενώ ορίστηκε πρέσβης του ελληνικού κράτους στη Λιβύη το 2012. Ανέλαβε καθήκοντα πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία το 2016. Ο Κυριάκος Αμοιρίδης είναι παντρεμένος και έχει αποκτήσει μία κόρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive