Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ. Κινεζικό πολεμικό πλοίο κατέλαβε Αμερικανικό μη επανδρωμένο υποβρύχιο

585417d2c4618893438b46b4
Η Κίνα κατέλαβε μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο σε διεθνή ύδατα της Νοτίου θάλασσας της Κίνας σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Σε μια επίσημη δήλωση του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, ένα κινεζικό πολεμικό πλοίο του κατέλαβε ένα μη επανδρωμένε υποβρύχιο σκάφος...
ενός Αμερικανικού ωκεανογραφικού πλοίου που βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, ανέφερε το Reuters.
Πρόκειται για το πλοίο έρευνας, USS Bowditch, που βρισκόταν στην περιοχή κάνοντας μετρήσεις τόσο στην επιφάνεια της θαλάσσης, όσο και στον πυθμένα του ωκεανού.
Το USS Bowditch έπλεε περίπου 100 μίλια μακριά από το λιμάνι Subic Bay, όταν συνέβη το περιστατικό. Το πλοίο είχε σταματήσει για να συλλέξει δύο μη επανδρωμένα υποβρύχια, όταν το Κινέζο πολεμικό πλοίο που παρακολουθούσε από το Bowditch κατέβασε μια μικρή βάρκα στο νερό και πήρε ένα από τα σκάφη, λίγο πριν το αμερικανικό πλοίο έρευνας ήταν έτοιμο να ανακτήσει το μη επανδρωμένο σκάφος.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν την επιστροφή του μη επανδρωμένου σκάφους, το οποίο κατασχέθηκε στη Θάλασσα της Νοτίου Κίνας. Οι ΗΠΑ δεν έλαβαν καμία απάντηση από τους Κινέζους στο ραδιόφωνο, σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας.
Τα ωκεανογραφικά ερευνητικά σκάφη των ΗΠΑ συχνά βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση από το Κινεζικό Ναυτικό στην περιοχή..
Το Πεντάγωνο δεν έχει σχολιάσει επίσημα το περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive