Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΚΟΡΟΪΔΕΨΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 2.300 ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΣΘ Ο ΑΡΧΙΨΕΥΤΗΣ ΑΛΕΞΗΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ ΑΚΟΜΑ. ΒΙΝΤΕΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλέξη Τσίπρας  στον ΟΑΣΘΔικαιώνει η φήμη του σαν ο πιο νέος αλλά τεράστιος ψεύτης ο Τσίπρας. ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ στους 2.300 απεργούς του ΟΑΣΘ ότι απο ΔΕΥΤΕΡΑ (τέλος Νοεμβρίου) θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα (3 μηνών) που τους χρωστάει το ΚΡΑΤΟΣ, προκειμένου να ΣΠΑΣΟΥΝ την απεργία τους και να λειτουργήσουν πάλι τα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης. Τον πίστεψαν οι αγνοί εργαζόμενοι γιατί σκέφτηκαν: "Κοτζάμ Πρωθυπουργός είναι, θα μας λέει ψέμματα στα μούτρα;" ΚΑΙ όμως , όπως πάντα τους "δούλεψε" ΚΑΙ αυτούς. Αν και πέρασαν 5-6 Δευτέρες, δεν είδαν ΟΥΤΕ ΕΝΑ ευρώ. Ας δούμε όμως τις ΣΑΦΕΣΤΑΤΕΣ δηλώσεις στα ΜΜΕ του αρχιψεύτη Αλέξη στις 26 Νοεμβρίου:...

Άμεση ήταν η παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ που από το Σάββατο, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας το σύνολο των δεδουλευμένων τους. Κατά την διάρκεια σύσκεψης που είχε μαζί τους ο Αλέξης Τσίπρας, δεσμεύτηκε ότι θα δώσει εντολή και τη Δευτέρα θα μπουν οι απαιτούμενες υπογραφές, ώστε να ξεπεραστούν τα οποία προβλήματα υπάρχουν και να εκταμιευθεί το ποσό για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.
Αποτέλεσμα εικόνας για Παρέμβαση Τσίπρα για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ
Την  ανάγκη να υπάρξει αναστολή της επίσχεσης εργασίας, μετά από αυτή την εξέλιξη τόνισαν και όλοι οι εκπρόσωποι φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη.
Ωστόσο, αιχμές σε βάρος της διοίκησης του ΟΑΣΘ για το γεγονός ότι είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, άφησε ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος τόνισε ότι θεωρεί υπερβολική την αντίδραση του σωματείου που προχώρησε σε επίσχεση εργασίας.
Εδώ και είκοσι μέρες έχει υπογραφεί από εμένα τοχέδιο της Υπουργικής Απόφασης για να πάρει ο ΟΑΣΘ τα 12.000.000 ευρώ από επιστροφή ΦΠΑ για το 2016 και 2015. Αυτό που σας λέω το ξέρουν και οι εργαζόμενοι, το σωματείο, ο δήμος, η Περιφέρεια, οι πάντες. Είναι θέμα διεργασίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Ενδέχεται να γίνει κάποια τροπολογία σύμφωνα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου. Αν χρειαστεί θα κατατεθεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη σε κάποιο νομοσχέδιο. Τα ξέρουν αυτά όλα, δήλωσε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε ελπίζω η στάση του σωματείου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ να μην έχει να κάνει με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και να μην έχει άλλου είδους σκοπιμότητες και να είναι μόνο για την αγωνία των δεδουλευμένων, που αυτό το αίτημα, όπως έχετε δει, το στηρίζουμε. Είναι απαράδεκτο ο ΟΑΣΘ με αυτές τις επιδοτήσεις να μην έχει καταβάλει τα δεδουλευμένα. Και θεωρώ πολύ υπερβολική μια τέτοια αντίδραση να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι σε επίσχεση εργασίας ενώ γνωρίζουν ότι και αυτά τα χρήματα έχουν εγκριθεί και ταυτόχρονα έχουν υπογραφεί πρόσθετα 2,5 εκατομμύρια ευρώ από την Κοινή Υπουργική Απόφαση που βγήκε με το υπουργείο Παιδείας, αν θυμάμαι καλά.
Το σωματείο των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ αποφάσισε να πραγματοποιήσεις έκτακτη γενική συνέλευση εργαζομένων στις 11 το πρωί της Κυριακής.
Από την πλευρά της η διοίκηση του ΟΑΣΘ προσφεύγει στη δικαιοσύνη θεωρώντας την επίσχεση εργασίας των εργαζομένων ως μια λαθεμένη κίνηση σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει την ομαλότητα στη διεξαγωγή της συγκοινωνία ς στο Νομό Θεσσαλονίκης.
Να σημειωθεί πως η μισθοδοσία των 2300 εργαζομένων ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα ενώ η διοίκηση είναι σε θέση να δίνει μόνον 25.000 ευρώ από τα ημερήσια έσοδα του οργανισμού.
Αίθουσα σύνταξης ert.gr
Πηγή: ΕΡΤ1,ΑΠΕ-ΜΠΕ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive