Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Η Ελλάδα χάνεται, οι Έλληνες πεθαίνουν κι αυτός στη κοσμάρα του. Οι εξαγγελίες Τσίπρα για 13η σύνταξη και ΦΠΑ στα νησιά «Θα βγούμε από την κρίση όρθιοι και πιο δυνατοί». ΒΙΝΤΕΟ



Οι εξαγγελίες Τσίπρα για 13η σύνταξη και ΦΠΑ στα νησιά
«Εξαιρετικά σημαντική» χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό....

«Η Ελλάδα με τις θυσίες του ελληνικού λαού κρατάει το βάρος ολης της Ευρώπης και στο προσφυγικό και στην οικονομική κρίση. Και αυτό ήλθε η ώρα να το αναγνωρίσει η Ευρώπη» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
«Η απόφαση του Eurogroup είναι εξαιρετικά σημαντική. Έγινε το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την επιστροφή στις αγορές. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για το κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς υποχωρήσεις. Για το 2016 ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα μειώθηκε από το 4,5% σε 0,5% του ΑΕΠ στόχος που αποδείχθηκε ρεαλιστικός. Με την υπεραπόδοση των εσόδων υπερκαλύφθηκε στο διπλάσιο. Προχωρήσαμε το προηγούμενο διάστημα στην ένταξη 2,5 εκατ. ανασφάλιστων στο ΕΣΥ, πρόσληψη 5 χιλιάδων γιατρών και νοσηλευτών... Σήμερα αποφασίζουμε την άμεση διανομή των υπερεσόδων στους χαμηλοσυνταξιούχους είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για αυτούς που έχουν υποστεί από το 2010 συνεχείς μειώσεις. Χορηγούμε άμεσα 13η σύνταξη και σε αριθμούς 617 εκατ. ευρώ σε 1.600.000 που λαμβάνουν συντάξεις κάτω από 800 ευρώ.
Όσοι από τους δικαιούχους λαμβάνουν τις μικρότερες συντάξεις θα λάβουν τη μεγαλύτερη ενίσχυση. Κατώτατο ποσό της ενίσχυσης θα είναι τα 300 ευρώ. Αποφασίσαμε μέτρα στήριξης στα νησιά βορείου και ανατολικού Αιγαίου και αναστέλλουμε την αύξηση του ΦΠΑ. Οι συμπολίτες μας εκεί σηκώνουν το βάρος ολόκληρης της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης», τόνισε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του.
«Η εξίσωση του ΦΠΑ είναι ένα μέτρο που είμαστε δεσμευμένοι να εφαρμόσουμε και θα εφαρμόσουμε, όχι όμως την ώρα που οι συμπολίτες μας εκεί, σηκώνουν στις πλάτες τους το βάρος ολόκληρης της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Σήμερα, άλλωστε, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι χάρη στην Ελλάδα θα αποκατασταθεί από το Μάρτη η κανονικότητα και θα ξαναμπεί σε εφαρμογή η Συμφωνία του Δουβλίνου, γιατί σταμάτησαν πλέον οι ροές προς την Ευρώπη», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας πως «η σωστή όμως διατύπωση είναι: Χάρη στα νησιά μας και χάρη στους νησιώτες μας που έχουν σηκώσει ψηλά τις αξίες της Ευρώπης.
Τους χρωστά λοιπόν η Ευρώπη. Τους χρωστά η Ελληνική Πολιτεία ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στήριξη.
Και είμαστε αποφασισμένοι να τους το δείξουμε έμπρακτα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι σε κάθε βήμα της Ελλάδας προς την κανονικότητα και την ανασυγκρότηση, στο μυαλό μας θα είναι πάντα η αποκατάσταση των αδικιών και η στήριξη των αδυνάτων. Αυτοί που σήκωσαν περισσότερο τα βάρη της κρίσης, θα είναι οι πρώτοι που θα έχουν δικαίωμα στα οφέλη της ανάπτυξης. Τις μέρες αυτές διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα ενός δύσκολου μαραθώνιου.
Με πίστη στις δυνάμεις μας, με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη, θα τα καταφέρουμε. Θα βγούμε από τη κρίση και θα βγούμε όρθιοι και πιο δυνατοί», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive