Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Είπα - ξειπα... και θαυμαστής του Σόρος και των εβραίων οικονομολόγων, ο νέος τσάρος της .. Οικονομίας... και πρόεδρος του εβραιοσιωνιστικού Ινστιτούτου Levy... ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;;;

Στο Οικονομίας ο Παπαδημητρίου του Levy Institute που είχε προτείνει παράλληλο νόμισμα ή Grexit ή Geuro με κατώτατο μισθόΣτο Οικονομίας ο Παπαδημητρίου του Levy Institute που είχε προτείνει παράλληλο νόμισμα ή Grexit ή Geuro με κατώτατο μισθό 

Ο κύριος σκοπός για την εισαγωγή του Geuro θα ήταν η σταδιακή εφαρμογή ενός προγράμματος όπου οι νέες θέσεις εργασίας θα συνδέονται με τον κατώτατο μισθό....
Η πιο χαρακτηριστική εξέλιξη στον ανακυκλούμενο ανασχηματισμό μετριότητας της ελληνικής κυβέρνησης… ήταν η επιλογή του Δημήτρη Παπαδημητρίου ο οποίος είναι επικεφαλής του Levy Institute εβραϊκών συμφερόντων στην Νέα Υόρκη.
Ο Παπαδημητρίου ωστόσο είναι γνωστός στο παρελθόν ως οικονομολόγος που πρότεινε την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ ή την εισαγωγή παράλληλου νομίσματος σε Ελλάδα και Κύπρο. 
Το Levy Institute στο οποίο έχει ηγετικό ρόλο ο Παπαδημητρίου ακόμη και εσχάτως ασκεί πολύ αυστηρή κριτική στην Τρόικα και στα μνημόνια τονίζοντας σε έκθεση του Σεπτεμβρίου του 2016… ότι δεν υπάρχει recovery ανάκαμψη στον ελληνικό ορίζοντα σελίδα 9 της ανάλυσης Greece: Getting out of the Recession… 
Στην ανάλυση εκείνης της περιόδου το Levy Institute είχε προβλέψει ότι θα σταματήσει η πτώση των μετοχών στο χρηματιστήριο – όπως και συνέβη – ωστόσο ασκούσε κριτική στην Τρόικα. 
Τα κεφάλαια που καταλήγουν στην Ελλάδα είναι μετά βίας επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας. 
Προκειμένου να μειωθεί το τρέχον επίπεδο του χρέους, η δημοσιονομική λιτότητα πρέπει να δημιουργήσει ένα συνολικό πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης, όχι απλώς ένα πρωτογενές πλεόνασμα. 
Με βάση τις προσομοιώσεις του Levy Institute δείχνουν πως η συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας θα ήταν καταστροφική για μια χώρα που έχει ήδη βιώσει μια εξαιρετικά μακρά και βαθιά ύφεση, με απότομη αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας.
Όσον αφορά το ελληνικό χρέος το  Levy Institute  υποστηρίζει ότι απαιτείται ένα γενναίο κούρεμα και όχι απλά μια αναδιάρθρωση του χρέους. 
Στην έκθεση του Σεπτεμβρίου του 2016 αποτιμώνται ορισμένα σενάρια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. 
Σενάριο 1
Επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε ισχυρή ανάπτυξη το 2017 που θα βασίζεται κατά κύριο λόγο στις δημόσιες επενδύσεις.
Δεν είναι όμως ικανή συνθήκη για να δημιουργήσει προυποθέσεις αύξησης της απασχόλησης.
Σενάριο 2
Δημιουργία θέσεων εργασίας  μέσω Δημοσιονομικού νομίσματος
Το Levy συστήνει την καθιέρωση ενός φορολογικού νομίσματος, του Geuro, η κυβέρνηση της Ελλάδος μπορεί να ξεκινήσει την έκδοση του για να αποφευχθεί η πτώση των ονομαστικών μισθών και συντάξεων και να χρηματοδοτήσει ένα πρόγραμμα για την απασχόληση. 
Στο πρώτο τρίμηνο του 2017, η κυβέρνηση θα εκδώσει μη μετατρέψιμο «δημοσιονομικό νόμισμα» το Geuro. 
Προτείνουμε η κυβέρνηση να επιτρέπει τη χρήση του Geuros για έως και 20% των φορολογικών πληρωμών αναφέρει το Levy. 
Με βάση τα στοιχεία 
28,7 δισεκ ήταν φόροι στο εισόδημα και πλούτο.
17 δισεκ. κοινωνικές εισφορές στην Ελλάδα. 
Αυτό σημαίνει ότι η ετήσια ζήτηση για Geuros για φορολογικούς σκοπούς και μόνο θα μπορούσε να ισοδυναμεί με 14,1 δισεκ. ευρώ 
Ο κύριος σκοπός για την εισαγωγή του Geuro θα ήταν η σταδιακή εφαρμογή ενός προγράμματος δημοσίων παροχών, όπου οι νέες θέσεις εργασίας θα παρέχονται σε οποιονδήποτε είναι διατεθειμένος να εργάζεται με τον κατώτατο μισθό.
Π.χ. με 586 ευρώ μεικτά οι ετήσιες ακαθάριστες δαπάνες φθάνουν τα 7,5 δισεκ. για 550.000 εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων όλων των άλλων εξόδων (κοινωνικές εισφορές, κλπ).
Υιοθετώντας ένα ποσοστό 50%, συνεπάγεται πρόσθετη ετήσια δαπάνη σε ευρώ 3,8 δισεκ που θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από την πληρωμή 10% των δημοσίων μισθών του Geuros. 
Το ινστιτούτο υποθέτει ότι το μέγεθος των θέσεων εργασίας κοινωφελούς προγράμματος θα αυξηθεί σταδιακά από 25.000 άτομα κάθε τρίμηνο, με στόχο συνολική αύξηση της απασχόλησης σε 200.000 μέχρι το τέλος της περιόδου προβολής......



Τα γυρίζει ο Παπαδημητρίου: Δεν υπάρχει θέμα παράλληλου νομίσματος

Image result for δημητρησ παπαδημητριου υπουργος images

Σαφείς αποστάσεις από παλαιότερες δηλώσεις του περί ανάγκης ύπαρξης παράλληλου νομίσματος πήρε ο νέος υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν θα επιμείνει στην θέση που είχε εκφράσει σε παλαιότερη συνέντευξή του για την χρήση παράλληλου νομίσματος στην ελληνική οικονομία απάντησε «όχι βέβαια. Η κυβέρνηση έχει πει ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».

«Οι επιλογές τόσο για την Κύπρο όσο και για την Ελλάδα έχουν περιοριστεί τρομερά και οι μελλοντικές τους προοπτικές είναι φρικτές. Η επιλογή της εξόδου από το ευρώ δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί. 

Προσωπικά, βλέπω να έρχονται μεγάλες αναταραχές και ένα «σχέδιο Β» θα πρέπει να αναπτυχθεί εκτάκτως, το οποίο θα περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος ή μια δραματική επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων λιτότητας.

 Είναι αμφίβολο ότι θα μπορέσουν οι κοινωνίες είτε στην Ελλάδα είτε στη Κύπρο να αντέξουν σκληρότερες συνθήκες από αυτές στις οποίες έχουν ήδη υποβληθεί, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάτι τέτοιο θα ζητηθεί από την τρόικα. 

Θα πρέπει συνεπώς να ακολουθηθεί μια διαφορετική πορεία. 

Η εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στο παρελθόν και θα πρέπει να είναι μέρος του «σχεδίου Β’» είχε δηλώσει από κ. Παπαδημητρίου ενώ σε συνέντευξή του στην Αυγή είχε επίσης δηλώσει: «Η δική μου άποψη είναι ότι η εναλλακτική ενός καλοσχεδιασμένου προγράμματος παράλληλου νομίσματος, αν υιοθετηθεί με ριζικές προδιαγραφές, π.χ. την αξία του έναντι του ευρώ και τη διευθέτηση πληρωμής φόρων με αυτό, μπορεί να γίνει η κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της χώρας».

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο κ. Παπαδημητρίου είναι μέλος των Συντακτικών Επιτροπών Περιοδικών, όπως το «Επιθεώρηση για το Εισόδημα και τον Πλούτο», καθώς και οργανισμών, όπως το Οικονομικό Κλαμπ της Νέας Υόρκης, η Ελληνοαμερικανική Ένωση Τραπεζιτών και η Επιτροπή Bretton Woods.

Ο Σόρος και ο Στίγκλιτς

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο κ. Παπαδημητρίου «άτομα όπως ο Σόρος και ο Στίγκλιτς έχουν συμβάλει στη δημόσια συζήτηση αναφορικά με τη συγκρότηση μιας νέας χρηματοοικονομικής τεχνικής».


https://youtu.be/04nYWW5QP0c

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive