Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Εμείς «φτωχύναμε» τη γλώσσα μας και το Facebook βάζει Αρχαία Ελληνικά…

Το Facebook «μιλάει» Αρχαία Ελληνικά
Την επιλογή της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας έκανε διαθέσιμη στους χρήστες του το Facebook, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τις ρίζες της πιο σημαντικής γλώσσας στην Ιστορία.
Τα μηνύματα αναγράφονται ως «Αγγέλματα» και το facebook ρωτάει «Τί δοκείς» αντί για «Τι σκέφτεσαι», ενώ όταν κάποιος επιθυμεί να σχολιάσει μια φωτογραφία βλέπει την ένδειξη «Σχόλιον γράφειν»....

 
Η δε αρχική σελίδα έχει γίνει «οἶκος» όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.
Για να αλλάξει η γλώσσα θα πρέπει να πάτε: 
1. «Ρυθμίσεις»
2. «Γλώσσα»
3. Αναζητήστε την επιλογή «Ελληνική αρχαία» και πατήστε «Αποθήκευση αλλαγών»

Είναι εξαιρετικά σημαντική η πρωτοβουλία του Facebook να εισάγει στην ορολογία του την Αρχαία Ελληνική. Σημαντική και σε συμβολισμό και σε ουσία.
Συμβολισμό γιατί ένα εξαιρετικά σύγχρονο μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναγνωρίζει την αξία και τη σχέση της αρχαίας γλώσσας των Ελλήνων με τη σύγχρονη εποχή της νέας έκρηξης της επιστήμης και της γνώσης. Ο πέμπτος αιώνας των Ελλήνων έχει αναλογίες με τον εικοστό πρώτο της ανθρωπότητας.
Ουσία γιατί αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον σε όλο το πλανήτη και ιδιαίτερα στη νέα γενιά να αντιληφθούν, να γνωρίσουν και να μελετήσουν μια αξεπέραστη γλώσσα σε νοήματα, ακρίβεια και λογική.
Φυσικά κάνει και εμάς τους Έλληνες να αναλογιστούμε, με λύπη, γιατί φτωχύναμε τη γλώσσα και το νου αποκόπτοντας προαιώνιες ρίζες.
Το Facebook μας κοίταξε στο πρόσωπο και άνοιξε το βιβλίο της αρχαίας γλώσσας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive