Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Η νέα εποχή έφτασε - Τα πάντα με πλαστικό χρήμα και ανέπαφες συναλλαγές

Η νέα εποχή έφτασε - Τα πάντα με πλαστικό χρήμα και ανέπαφες συναλλαγές
Για να...συνηθίζουν οι Έλληνες.  Σε ένα νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από πέρυσι και με ορισμένες αλλαγές θα εφαρμοστεί από το 2017, η κυβέρνηση θα επιβάλει τις συναλλαγές μέσω πλαστικού χρήματος ή e-banking, για συναλλαγές που θα κυμαίνονται από 500 ευρώ και άνω....
 Φυσικά το όριο αυτό θα είναι κλιμακούμενο στην πορεία, αφού με τον καιρό το πλαφόν των 500 ευρώ θα συνεχίσει να πέφτει, παράλληλα με την απόσυρση των "μεγάλων χαρτονομισμάτων".  Αναλυτικά τι αλλαγές και νέες ρυθμίσεις προβλέπονται:  -Αγορές άνω των 500 ευρώ θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση πλαστικού χρήματος ή μέσω e-banking. -Οι δαπάνες που θα πρέπει να πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι με πλαστικό χρήμα για να «χτίζουν» αφορολόγητο θα πρέπει να κυμαίνονται από 10% έως 20% των ετήσιων εισοδημάτων τους. -Οι φορολογούμενοι που δεν θα συγκεντρώνουν τις απαιτούμενες δαπάνες για να «χτίσουν» αφορολόγητο όριο θα καλούνται να καταβάλουν περισσότερους φόρους, για τη διαφορά που προκύπτει με συντελεστή 22%. -Οι ιατρικές δαπάνες θα συνυπολογίζονται για τον προσδιορισμό του ποσού μείωσης φόρου, μόνο όταν πληρώνονται με τη χρήση πλαστικού χρήματος. -Εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου ορίου, μεταξύ άλλων, οι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών, όσοι δημόσιοι υπάλληλοι και στρατιωτικοί υπηρετούν σε κρατικές υπηρεσίες που βρίσκονται στο εξωτερικό, όσοι υπηρετούν στη μόνιμη ελληνική αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσοι διαμένουν σε οίκους ευγηρίας και σε ψυχιατρικά καταστήματα, καθώς και οι φυλακισμένοι. -Οι επαγγελματίες που δεν θα αποδέχονται πληρωμές μέσω καρτών θα πρέπει να το αναγράφουν σε εμφανές σημείο στην είσοδο του καταστήματος και στο ταμείο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πληρώνουν πρόστιμο 1.000 ευρώ. -Όσοι κάνουν συναλλαγές με πλαστικό χρήμα θα συμμετέχουν σε κληρώσεις, με το σύνολο των διανεμόμενων χρηματικών ποσών και δώρων να μην ξεπερνά τα 12 εκατ. ευρώ.  Με κύρια δικαιολογία την πάταξη της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος, επιβάλλουν πρακτικές που οδηγούν στην εξοικείωση των πολιτών με τις ανέπαφες ηλεκτρονικές συναλλαγές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive