Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΩΝ NEW YORK TIMES! Δείτε ποιος είναι (ΦΩΤΟ)

Nytimes_hq
Ο Αχιλλέας Τσάλτας είναι η ενσάρκωση της παγκοσμιοποίησης. Αυστραλός την υπηκοότητα, Πατρινός στην καταγωγή (τα ελληνικά του δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο να ζηλέψουν από αυτά του μέσου αυτόχθονα), εκ των αντιπροέδρων της αμερικανικής New York Times Company, ζει...
στο Λονδίνο και ταξιδεύει συνεχώς σε όλο τον κόσμο, κυνηγώντας χορηγούς και συνεργάσιμους αξιωματούχους για τη διοργάνωση των συνεδρίων των ΝΥ Times.
Ο κ. Τσάλτας εδραίωσε το Athens Democracy Forum στον διεθνή συνεδριακό χάρτη και μάλιστα όπως δηλώνει είχε και έναν προσωπικό λόγο να το κάνει: «Το 2013 «ήταν μόλις δύο χρόνια αφού έχασα τους γονείς μου και ένιωθα έντονα το πνεύμα του πατέρα μου. Ηταν και οι δύο πολύ διαβασμένοι – η μητέρα μου ήθελε να γίνει φιλόλογος, ο πατέρας μου είχε φοιτήσει στην Πάντειο. Στο Σίδνεϊ, όπου μετανάστευσαν από την Πάτρα, έγιναν μικρομεσαίοι επιχειρηματίες. Αλλά ο πατέρας μου ιδιαίτερα, πάντα νοιαζόταν για την Ελλάδα. Λίγο πριν πεθάνει, μου είπε “γιε μου, πρέπει να κάνεις κάτι για την κρίση”. Εγώ του απάντησα ότι δεν είμαι πολιτικός, εργάζομαι απλά για τους New York Times. Και μου είπε: “Ακριβώς! Θα πετύχεις πολύ περισσότερα μέσω των New York Times από ό,τι θα πετύχαινες ως πολιτικός”. Πέντε χρόνια μετά, νιώθω ότι είναι και οι δύο μαζί μου κάθε μέρα». Ο αντιπρόεδρος των New York Times βλέπει το συγκεκριμένο συνέδριο ως κάτι περισσότερο από ακόμα μία εμπορική πρωτοβουλία: «Εχει αλτρουισμό και ιδεαλισμό ως εγχείρημα. Η πρόκληση για το μέλλον είναι να βρούμε την ιδανική σύζευξη μεταξύ του ιδεαλιστικού και του πρακτικού». Για την επόμενη χρονιά, τα σχέδια είναι ακόμα ασαφή. «Σκεφτόμαστε να δώσουμε έμφαση στον ρόλο των πόλεων, αντί των εθνών, στη δημοκρατική διαδικασία, και ιδιαίτερα στην έννοια της πόλης-κράτους, όπου ευδοκίμησε για πρώτη φορά η Δημοκρατία».
tsaltas-603x420
Η ζωή του
Οι γονείς του έφυγαν από την Πάτρα για το Σίδνεϊ το 1959. Ηταν μετά τον Εμφύλιο, η χώρα βρισκόταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Εντάχθηκαν λοιπόν στο πρόγραμμα White Australia, που ενθάρρυνε μετανάστες κυρίως από τη Νότια Ευρώπη να πάνε εκεί και να εργαστούν! Ο νεαρός Αχιλλέας σπούδασε Οικονομικά και έλαβε μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία. Η ανάμειξή του με τα μέσα ενημέρωσης ξεκίνησε «μάλλον τυχαία»: «Οταν ήμουν φοιτητής, δούλευα, για να βγάζω χαρτζιλίκι» –λέει τη λέξη στα ελληνικά– «στο τμήμα επίπλων ενός πολυκαταστήματος. Ηλθε λοιπόν μία μέρα εκεί ένα από τα στελέχη της εφημερίδας The Australian του Ρούπερτ Μέρντοχ. Του πούλησα ένα σαλόνι και με ρώτησε με τι ασχολούμαι πραγματικά, πέρα από το να πουλάω έπιπλα. Η απάντησή μου είχε ένα στοιχείο θράσους – του είπα ότι εξαρτάται από το τι έχει να μου προσφέρει». Λίγες μέρες αργότερα, πήγε στην εφημερίδα να τον δει, σε ένα ραντεβού που, χωρίς να το ξέρει, εξελίχθηκε σε συνέντευξη εργασίας. Τρεις μήνες πιο μετά, ξεκίνησε να δουλεύει στο εμπορικό τμήμα.
Oι σταθμοί του
1966
Γεννιέται στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.
1989
Προσλαμβάνεται στο εμπορικό τμήμα της εφημερίδας Australian, του Ρούπερτ Μέρντοχ.
1999
Μετακομίζει στο Χονγκ Κονγκ και αναλαμβάνει εκτελεστικός διευθυντής της International Herald Tribune (μετέπειτα International New York Times) στην Ασία.
2004
Προάγεται σε παγκόσμιο διευθυντή κυκλοφορίας της IHT, με έδρα το Παρίσι.
2012
Προάγεται εκ νέου στη θέση του αντιπροέδρου των New York Times με ευθύνη για τη διοργάνωση συνεδρίων και την καινοτομία.
2013
Διοργανώνει για πρώτη φορά το Athens Democracy Forum στη Στοά του Αττάλου.
2016
Συντονίζει τις εργασίες του τέταρτου Athens Democracy Forum, το οποίο έχει εξελιχθεί σε ένα πολυήμερο συνέδριο διεθνούς εμβέλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive