Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Πρωτοφανής απόφαση ΣτΕ: Από «Πακιστανός» κατευθείαν αξιωματικός στις ΕΔ!

Αποτέλεσμα εικόνας για μαυροι στις Στρατιωτικές Σχολές
ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΩΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΩΝ ΕΔ. Με μια πρωτοφανή του απόφαση το ΣτΕ επιτρέπει  πλέον στους αλλοδαπούς οι οποίοι έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια να εισάγονται χωρίς κανένα  περιορισμό, ούτε αυτόν με χρονικά κριτήρια στις στρατιωτικές Σχολές των ΕΔ....

Ειδικότερα, στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας κατατέθηκε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τα προσόντα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία   εισαγωγής στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας πτυχιούχων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ύστερα από κατατακτήριες εξετάσεις.
Το ΣτΕ με την υπ΄  αριθμ. 205/2016 γνωμοδότησή του με πρόεδρο τον Αθανάσιο Ράντο και εισηγητή τον Πάρεδρο Χρήστο Λιάκουρα, έκρινε εν μέρει μη νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος  και ειδικά ως προς το σκέλος εκείνο των πολιτογραφηθέντων και διέταξε την διαγραφή της σχετικής διάταξης.
Συγκεκριμένα, το ΣτΕ επισημαίνει στην γνωμοδότησή του, μεταξύ των άλλων, τα εξής:
«Στη διάταξη της παραγράφου  1α του άρθρου 3 του σχεδίου ορίζεται ότι οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στη Σχολή Ανθυποπυραγών με κατατακτήριες εξετάσεις πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες, για όσους δε έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση, πρέπει να έχει παρέλθει ένα έτος τουλάχιστον από την απόκτησή της.
 
Όπως, όμως, έχει κριθεί (ΣτΕ 3317/2014), με την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας δημιουργείται μια νέα νομική κατάσταση για τον πολιτογραφηθέντα, ο οποίος εξομοιώνεται πλήρως με τον έχοντα την ελληνική ιθαγένεια από καταγωγή και, επομένως, απολαμβάνει όλα τα δικαιώματα και βαρύνεται με όλες τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται το νομικό καθεστώς του Έλληνα πολίτη.
 
Ενόψει τούτου, η ανωτέρω ρύθμιση, που απαιτεί για τους υποψηφίους στην εν λόγω Σχολή τη συμπλήρωση τουλάχιστον ενός έτους από την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας με πολιτογράφηση, περιέχει μη νόμιμο κριτήριο και πρέπει να διαγραφεί».
 
Δηλαδή, όποιος λάβει την ελληνική υπηκοότητα, από όποιο μέρος του πλανήτη και αν κατάγεται και όποιο θρήσκευμα και να έχει, μπορεί να δώσει εξετάσεις και να εισαχθεί στις παραγωγικές Σχολές των ΕΔ χωρίς καν να χρειάζεται έστω ένας χρόνος να "δοκιμαστεί" ως Ελληνας...
 
Οχι, ότι αλλάζει τίποτα επί της ουσίας.
 
Απλώς γίνεται ακόμα χειρότερο αυτό που προϋπήρχε και ίσχυε...

2 σχόλια:

  1. το στε ειναι ξεκαθαρο οποιος πολιτογραφειται ελληνας και αποκτα την ελληνικη ιθαγενεια εξομειωνεται αμεσα με τον πραγματικο και γηγενη ελληνα και ως ελληνας πολιτης πλεον γινεται κυριαρχος αυτου του τοπου οπως εσυ,εγω και ολοι οι αλλοι πραγματικοι και γηγενεις ελληνες,εχει τα ιδια δικαιωματα με εσενα, με εμενα(πολιτικα,κοινωνικα ,ψηφιζεις,πας στρατο κλπ...)και με ολους τους πραγματικους και γηγενεις ελληνες,οποτε χωρις καθυστερηση μπορει να εισελθει και να μπει αμεσα σε οποιαδηποτε στρατιωτικη σχολη επιθυμει

    ΡΩΤΑΩ τι συμβαινει με τον συγκεκριμενο λαθρονομο χριστοδουλοπουλου περι ιθαγενειας(ο συγκεκριμενος νομος αφορα και ενηλικους μην το ξεχναμε) προσεφυγε κανεις(πολιτης,φορεας κλπ..) στο στε για την ακυρωση του;ξερει κανεις τιποτα;

    αν δεν εχει προσφυγει κανεις το θεωρω υποπτο
    στον λαθρονομο ραγκουση προσεφυγε ιδιωτης πατριωτης δικηγορος στο στε και ακυρωθηκε και κερδισαμε παλι καποιο χρονο
    τωρα γιατι κανεις δεν προσεφυγε;
    οποιος πατριωτικος φορεας ή πατριωτικο κομμα-κινημα κλπ...και υπαρχουν πολλοι δεν προσεφυγαν κατα του συγκεκριμενου νομου στο στε ειναι υποπτο,εγκληματικο και προδοτικο καθως η συγκεκριμενη προσφυγη ηταν το τελευταιο οπλο που μας απεμεινε προκειμενου να κερδισουμε καποιο χρονο

    Φτάσαμε πλέον σε ένα σημείο όπου έχουμε και ξεπεράσει προ πολλού το παρά πέντε,η μόνη λύση που βλεπω να ειναι εφικτή έχοντας κάποιεςελπίδες να σωθούμε είναι να κινηθούμε προς 2 κατευθύνσεις:

    1)Προσφευγουμε αμεσα και οργανωμενα παλι στο στε οχι ομως μονο για την ιθαγενεια-υπηκοότητα(γιατι δεν φτανει) και τον νεο μεταναστευτικό κώδικα αλλα και για την ακυρωση των νομιμοποιησεων οσων αλλοδαπων εισηλθαν παρανομα στην Ελλαδα οπως ακριβως προβλεπει ο νομος(οπως ισχυει π.χ. και στον καναδα),ακομη να ζητησουμε και την ποινικη διωξη υπουργων-κυβερνησεων που νομιμοποιουσαν αυθαιρετως παρανομως εισελθοντες αλλοδαπους ενω ο νομος προεβλεπε ακριβως το αντιθετο δηλαδη την απελαση.

    και αργοτερα με καποια ελπιζω πατριωτικη κυβερνηση

    2)Δημιουργούμε όλες εκείνες τις συνθήκες ώστε η οικονομία μας να μην έχει ανάγκη τους αλλοδαπούς όπως επίσης οι υποχρεώσεις τόσο των αλλοδαπών όσο όμως και των εργοδοτών που τους απασχολούν απέναντι στην πολιτεία να είναι τόσο υψηλές ώστε να μην μπορούν να σταθούν πουθενά όρθιοι και όταν αυτοί έρχονται να περνάνε δύσκολα και να επιστρέφουν πίσω στις πατρίδες τους.

    Ο συνδυασμός λοιπόν των 1) και 2) θα οδηγήσει στο να αφαιρεθούν οι άδειες παραμονής-εργασίας τους και να ξεκινήσουν άμεσα μαζικές απονομιμοποίησεις,σε διαφορετική περίπτωση το έθνος – κράτος Ελλάδα θα είναι υπόθεση το πολύ μιας δεκαετίας και δεν θα ξαναδούμε ποτέ μια Ελλάδα Ελλήνων και ελληνική.

    αγωνα να κανουμε και περιεγραψα παραπανω πως πρεπει να κινηθουμε,
    η μονη ουσιαστικη λυση ομως που βλεπω για να γλυτωσουμε απο αυτο το ανθελληνικο σκουπιδαριο που μας κυβερναει ειναι η αμεση χρεοκοπια της χωρας,οικονομικα θα την ξανα στησουμε την χωρα μας πανω σε αρχες αλλωστε εχουμε ξανα χρεοκοπησει και αλλες φορες,οταν ομως θα εχει πληθυσμιακα αλλοιωθει η πατριδα μας και μαλιστα εχοντας δωσει κυριαρχικα δικαιωματα σε αλλογενεις τοτε δεν θα μπορει να υπαρξει γυρισμος και που θα οδηγησει στην ολοκληρωτικη καταστροφη της πατριδας μας


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελληνική Ιθαγένεια δεν πρέπει να δίνεται ...αλλα Ελληνική Υπηκοότητα! Ελεος πια! Εχει Πακιστανική Ιθαγένεια αλλα Ελληνική Υπηκοότητα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive