Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Η ιστορία της κυβέρνησης Μεταξά …

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ιστορία της κυβέρνησης Μεταξά …
Η ιστορική αλήθεια συνοπτικά
1. Εκλογές 1933. Κερδίζουν οι αντιβενιζελικοί υπό τον Τσαλδάρη. Βενιζελικοί αξιωματικοί υπό τον Πλαστήρα εκδηλώνουν στρατιωτικό κίνημα το οποίο αποτυγχάνει.
2. Το 1935 εκδηλώνεται και πάλι φιλοβενιζελικό στρατιωτικό κίνημα το οποίο και πάλι αποτυγχάνει, τώρα με την συγκατάθεση του Βενιζέλου...
3. Τον Ιανουάριο 1936 γίνονται εκλογές και τα κόμματα βενιζελικών και αντιβενιζελικών αδυνατούν να δημιουργήσουν κυβέρνηση.
4. Τον Μάρτιο 1936 διορίζεται κυβέρνηση Δεμερτζή με αντιπρόεδρο τον Μεταξά.
5. Στις 27 Απριλίου 1936 (μετά τον θάνατο του Δεμερτζή) η ορισθείσα κυβέρνηση Μεταξά παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης  με πρωτοφανή αριθμό ψήφων. 241 ψήφους υπέρ, 4 αποχές και 16 κατά.
6. Μετά τρεις ημέρες η Βουλή με ψήφισμά της διέκοψε τις εργασίες της για πέντε μήνες εξουσιοδοτώντας την κυβέρνηση να εκδίδει νομοθετικά διατάγματα για όλα τα θέματα.
*Ποτέ άλλοτε στην ιστορία κυβέρνηση δεν πήρε τέτοια κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε παραίτηση της βουλής για 5 μήνες δίνοντας εκουσίως δυνατότητα δικτατορικής εξουσίας σε μια κυβέρνηση.
7. Την 4η Αυγούστου 1936 ο Μεταξάς με την συγκατάθεση της κυβέρνησης (που υπενθυμίζουμε στήριζαν όλα τα κόμματα – 241 ψήφοι) ανέστειλε και επίσημα τα άρθρα του συντάγματος κηρύσσοντας δικτατορία την οποία ουσιαστικά είχε κηρύξει το ίδιο το κοινοβούλιο 5 μήνες νωρίτερα.
* Αυτά σχετικά με το καθεστώς της 4ης Αυγούστου το οποίο πολλοί ακόμα πιστεύουν ότι επιβλήθηκε με κατέβασμα των τανκς στους δρόμους (έχοντας ως εικόνα την 21ηΑπριλίου 1967). Τον Μεταξά έκαναν πρωθυπουργό δια της ψήφου τους το σύνολο των βουλευτών των δύο μεγάλων τότε κομμάτων Φιλευλευθέρων (Βενιζελικοί) και των αντιβενιζελικών.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
- Οι μόνοι που έκαναν απόπειρες στρατιωτικού πραξικοπήματος όταν έχαναν τις εκλογές ήταν οι Βενιζελικοί.
- Ο Μεταξάς έγινε πρωθυπουργός με την πρωτοφανή στήριξη από την Βουλή με 241 ψήφους.
- Η Βουλή είχε αυτοκαταργηθεί με δική της απόφαση από τον Απρίλιο του 1936.
- Ο Μεταξάς ήταν η διέξοδος στα αδιέξοδα της "δημοκρατίας" στη δεκαετία του 1930.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ 
Ο Μίκης Θεοδωράκης αποκαλύπτει την εκούσια συμμετοχή του στην νεολαία Μεταξά.


Ο Μίκης Θεοδωράκης περιγράφει το κλίμα κατά το μνημόσυνο του Μεταξά στην Τρίπολη.
Δημοσιεύτηκε  από τον χρήστη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive