Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Тα μνημόνια είναι ευτυχία, οι Έλληνες ΔΕΝ το ξέρουν. 1 στους 3 Έλληνες ζει σε συνθήκες φτώχειας!

Φτώχεια
Η 3Η ΦΤΩΧΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΕΛΛΑΔΑ! Την τρίτη μεγαλύτερη φτώχεια σε όλη την Ευρώπη βιώνουν οι Έλληνες,  σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat!  Περισσότεροι από ένας στους τρείς κατοίκους της χώρας, ζει σε συνθήκες φτώχειας ή  κοινωνικού αποκλεισμού!...
Μετά από έξι χρόνια μνημόνιο και σκληρή λιτότητα, η έλλειψη ρευστότητας, η απορρύθμιση της αγοράς Εργασίας και η συρρίκνωση της αγοράς, σάρωσαν την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων, που πλέων είναι οι φτωχότερη σε όλη την Ευρώπη, εκτός από τη Βουλγαρία (με 41,3%) και τη Ρουμανία (με 37,3).
Τα ευρωπαϊκά στοιχεία, αποκαλύπτουν ότι την προηγούμενη χρονιά, στην Ελλάδα ήταν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 35,7% του πληθυσμού.  Αν και οι αριθμοί είναι απρόσωποι και κρύοι, η πραγματικότητα είναι ότι αντιστοιχεί σε 3,8 εκατ.  ανθρώπους! Μάλιστα, η ευθύνη των μνημονίων αποδεικνύεται και μέσα από την αλματώδη αύξηση του ποσοστού, κατά 7,6% (από 28,1% το 2008)!  
Την ίδια στιγμή, στο σύνολο της Ενωμένης Ευρώπης, το αντίστοιχο ποσοστό μειώθηκε το 2015 στα επίπεδα του 2008. Έπεσε στο 23,7% ή σε 118,8 εκατ.  άτομα.  Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο ένας στους τέσσερις  Ευρωπαίους πολίτες, βρίσκεται αντιμέτωπος με την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Τι σημαίνει «συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού»
Όπως το μετρά η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, ο άνθρωπος που ζει σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού αντιμετωπίζει μία ή περισσότερες τα παραδείγματα προβληματικών καταστάσεων που μετρά η Eurostat:
-Θεωρείται φτωχός (δηλαδή έχει εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος),
-Ζει σε κατάσταση ένδειας (στερείται βασικά καταναλωτικά αγαθά ή αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις),
-Ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας με κανένα μέλος της, να μην έχει «κανονική δουλειά».
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ευρώπη, έχει δύο πρόσωπα. Από την μία πλευρά είναι χώρες πληγωμένες από τα μνημόνια, όπως η Ελλάδα, που σε συνθήκες φτώχειας βρίσκεται υψηλό ποσοστό. Στην Ελλάδα, είναι το 21,4% του πληθυσμού, σε συνθήκες ένδειας το 22,2%, ενώ ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας το 16,8% του πληθυσμού.
Η άλλη πλευρά του νομίσματος, είναι χώρες όπως  η Τσεχία (14%), η Σουηδία (16%), η Ολλανδία και η Φινλανδία (16,8%), η Δανία και η Γαλλία (17,7%), που έχουν ποσοστά μικρότερα από 20%.  Σε αυτά τα ποσοστά, ακόμα και 1-2%, περισσότερο ή λιγότερο, μπορεί να έχει μεγάλη διαφορά, στο πρόσωπο της κοινωνίας. Η συνολική εικόνα της Ευρώπης, είναι πιο στρογγυλοποιημένη, με την φτώχεια να φτάνει στο 17,3%, σε συνθήκες ένδειας το 8,1% και αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της ανεργίας είναι μόλις το 10,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive