Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Γύφτοι, Πακιστανοί και Αλβανοί σπεύδουν ν`αρπάξουν το κοινωνικό μέρισμα! Απο το υστέρημα των Ελλήνων

imagehandler
«Καμπανάκι» στο υπουργείο Οικονομικών – Ουρές σε εφορίες και λογιστικά γραφεία από επίδοξους δικαιούχους, που δεν κάνουν ποτέ φορολογική δήλωση ή δεν μπορεί να ελεγχθούν κανονικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Σκηνές ροκ εκτυλίσσονται από το πρωί της Τρίτης σε δεκάδες εφορίες της χώρας, καθώς και σε πολλά λογιστικά γραφεία.  Σκηνές ανάλογες... με εκείνες που ζήσαμε το Νοέμβριο του 2009, με το περίφημο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, ή ακόμη παλαιότερα, σε πυρόπληκτες περιοχές, με το τριχίλιαρο για όσους δήλωναν… πυροπαθείς. Έκπληκτοι οι υπάλληλοι των εφοριών, αλλά και εργαζόμενοι σε λογιστικά γραφεία, στα οποία προσφεύγουν χιλιάδες ενδιαφερόμενοι να φτιάξουν τα χαρτιά τους, για να λάβουν το επίδομα από το πρωτογενές πλεόνασμα, βλέπουν ότι στη συντριπτική πλειονότητά τους οι εμφανιζόμενοι ως δικαιούχοι είναι γύφτοι, αλβανικής, πακιστανικής και οποιασδήποτε άλλης ξένης καταγωγής, που, λόγω του «ιδιαίτερου» -ας το πούμε κομψά- εργασιακού, φορολογικού και οικονομικού καθεστώτος στο οποίο κινούνται -όχι κατ’ ανάγκην με επιλογή τους-, έχουν σαφές προβάδισμα σχεδόν από κάθε άλλη κοινωνική ομάδα.  Οι σκηνές θυμίζουν έντονα τα όσα έγιναν με το επίδομα που μοίραζε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου το Νοέμβριο του 2009 και ενώ η χώρα ήταν ήδη σε χρεοκοπία: άνθρωποι που δήλωναν ως κατοικία μία… σκηνή, ή ακόμη και ένα… δέντρο (εξ ου και το «σκηνίτες» και «δενδρίτες» που είχε κυκλοφορήσει τότε), λάμβαναν με χαρακτηριστική ευκολία την πρώτη δόση του επιδόματος.  Σημειωτέον ότι τότε η δεύτερη δόση, εξαιτίας και του σχετικού θορύβου, καθώς δεν υπήρχε κάποια αξιόπιστη διαδικασία, αλλά και επειδή στο μεταξύ ξεκίνησαν τα περί οικονομικού προβλήματος της χώρας, δεν δόθηκε ποτέ.  Ο κίνδυνος να συμβεί κάτι ανάλογο και τώρα είναι εμφανής και πολλές εφορίες ενημέρωσαν ήδη το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο καλείται να βάλει κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες.  Και αυτό, κυρίως για το λόγο ότι εμφανίζονται δικαιούχοι άνθρωποι, που δεν κάνουν ποτέ φορολογική δήλωση ή δεν μπορεί να ελεγχθούν κανονικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες και όχι για λόγους, που σχετίζονται με οτιδήποτε άλλο.  Αν και ορισμένοι δεν αντέχουν και διαμηνύουν στο υπουργείο ότι, «αν ήταν να υποστούν τέτοιες θυσίες οι εργαζόμενοι, για να πάνε τα χρήματα σε καταυλισμούς ρομά, τουλάχιστον ας μας το πουν ανοιχτά».

1 σχόλιο:

  1. γενικοτερα τα εχουμε πει χιλιες φορες ποιοι νομιζετε θα εχουν προτεραιοτητα σε όλων των ειδών τα επιδόματα που δινουν λογω (και) των (ψευτικων) χαμηλων εισοδηματων που δηλωνουν,πληρωνε κοροιδο-λακαμα ελληνα και δεν θα εισπραττες τιποτα και ενω ξεσκιζεσαι να πληρωνεις φορους,εισφορες κλπ...γιατι πολυ απλα δεν θα πληροις τα κριτηρια αφου προηγουνται σε ολων των ειδων τα επιδοματα οι αλλοδαποι(και οποιος ελληνας υπηκοος θα παρει εστω και κατι θα προκειται κατα 99% για ελληνοποιημενο αλλοδαπο,ελληνα τσιγγανο,ελληνα μειονοτικο κλπ... και οχι φυσικα για γηγενη)
    αυτα που γραφαμε παντου θα δινεται προτεραιοτητα σε αλλοδαπους σε ολους τους κλαδους και επιπεδα, σε ολες τις παροχες και υπηρεσιες,σε εκπαιδευση,στην αγορα εργασιας,νοσοκομεια κλπ...(πληρωνε κοροιδο ελληνα για να μας τελειωσουν τοσο οικονομικα οσο και πληθυσμιακα)

    ευστοχο σχολιο φιλου:

    ''Σας γράφω για να καταγγείλω ένα γεγονός που συνέβη στο δήμο Γλυφάδας. Μία φίλη είναι άνεργη εδώ και 3 χρόνια και τα βγάζει πολύ δύσκολα πέρα. Έκανε, λοιπόν, αίτηση για το "κοινωνικό επίδομα" στον δήμο Γλυφάδας. Το αίτημά της απορρίφθηκε και δεν προχώρησε ούτε καν στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί λένε ότι προηγούνται επείγουσες καταστάσεις, οι οποίες είναι: κίνδυνος διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος λόγω μη πληρωμής. Στη φίλη μου δεν υφίσταται, λένε, ο λόγος αυτός γιατί είναι ήδη στο κοινωνικό τιμολόγιο και άρα δεν υπάρχει περίπτωση να της το κόψουν. Μπορεί να κανονίσει να το πληρώνει σε δόσεις!!! Κίνδυνος έξωσης από κατοικία λόγω μη πληρωμής ενοικίων. Η φίλη μου έχει δικό της σπίτι και άρα δεν υπόκειται ούτε σ' αυτήν την κατηγορία. Το τελευταίο και καλύτερο που της είπαν είναι ότι ο νόμος βάζει στα εισοδήματα και το τεκμαρτό εισόδημα. Επειδή, λοιπόν, έχει σπίτι, έχει τεκμαρτό εισόδημα και άρα δεν δικαιούται επίδομα! Της είπαν ότι αν δεν είχε τεκμαρτό, το πιθανότερο είναι να το λάμβανε. Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι για να πάρει κάποιος το κοινωνικό επίδομα: Θα πρέπει να μην ανήκει στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Δεν θα πρέπει να έχει κατοικία ή όχημα, ώστε να έχει τεκμαρτό εισόδημα. Επομένως, αυτοί που δικαιούνται είναι, ως επί το πλείστον, οι αλλοδαποί που πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις και, φυσικά, δεν δηλώνουν και τίποτα στην εφορία. Σε κάθε περίπτωση το κράτος (συμπεριλαμβανομένων των δήμων) δείχνει το ανθελληνικό του πρόσωπο....''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive