Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Μπαρόζο: "Εγώ επέλεξα τον Παπαδήμο ως πρωθυπουργό της Ελλάδας"



Δλδ ΤΣΑΜΠΑ βριζαμε τον Καρατζαφέρη; 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟΤΕ>>

Και επίσημα ο Λουκάς Παπαδήμος νέος πρωθυπουργός

Ο Λουκάς Παπαδήμος αναλαμβάνει πρωθυπουργός της χώρας, μετά τις διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά. Η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον κ. Παπαδήμο «σφραγίστηκε» με την ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Την Παρασκευή στις 2 θα γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Η συμφωνία στο πρόσωπο του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ επιτεύχθηκε έπειτα από τριήμερες διαβουλεύσεις μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά και επικυρώθηκε κατά το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, στο οποίο συμμετείχαν ο απερχόμενος πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της ΝΔ και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας δεν γίνεται καμία αναφορά στην ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών.



Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, από το οποίο θα προέκυπτε το όνομα του νέου πρωθυπουργού ξεκίνησε στις 10 το πρωί.

Στο Προεδρικό Μέγαρο προσήλθαν με λίγα λεπτά διαφορά ο απερχόμενος πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, καθώς ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης.

Πρώτος έφθασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης δηλώνοντας: «Είναι μια ηλιόλουστη μέρα».

Στη συνέχεια έφθασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ.Σαμαράς, ο οποίος δήλωσε: «Είναι η τρίτη φορά που έρχομαι, ελπίζω να είναι και η τελευταία».

Στις 10:00 έφθασε και ο απερχόμενος πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί εισήλθαν στην αίθουσα του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών και κάθησαν γύρω από το τραπέζι των συσκέψεων.

Στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκε σειρά τηλεφωνημάτων μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και του Λουκά Παπαδήμου, προκειμένου να αναλάβει το αξίωμα του πρωθυπουργού.

Εάν η κατάσταση δεν ήταν τόσο δραματική, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την κωμωδία της δεκαετίας. Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς, ως εκπρόσωποι του συνόλου του πολιτικού κόσμου της χώρας, δίνουν ρεσιτάλ ανευθυνότητας και επικίνδυνης ασυνεννοησίας, αδυνατώντας να συμφωνήσουν στα αυτονόητα και να δώσουν στη χώρα, που κοντεύει να συμπληρώσει μια εβδομάδα ακυβερνησίας, μια κυβέρνηση.
Τις προηγούμενες μέρες ανέκυπταν διάφορα ζητήματα - τη μια ήταν τα πρόσωπα, την άλλη οι υπογραφές, την παράλλη οι "κόκκινες γραμμές", οι φιλοδοξίες κάποιων, οι απαιτήσεις κάποιων άλλων. Χθες περάσαμε σε μια νέα φάση. Ενώ από το πρωί σε όλους τους τόνους οι προσκείμενοι και στα δύο μεγάλα κόμματα διέρρεαν ότι οι αρχηγοί τα έχουν βρει και θα ανακοινωθεί πρωθυπουργός «από ώρα σε ώρα», ολόκληρη η μέρα πέρασε δίχως ανακοίνωση, απλώς με μία επίδειξη καινοφανούς πολιτικής ανωριμότητας και ανευθυνότητας.

Το χρονικό της ντροπής

Οι μεταμεσονύχτιες επαφές και οι πρωινές διαρροές έλεγαν ότι Παπανδρέου και Σαμαράς είχαν καταλήξει στο όνομα του Φίλιππου Πετσάλνικου για την πρωθυπουργία. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός είχε προγραμματίσει να πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως υπέθεταν όλοι, για να του επιδώσει την παραίτησή του και να γίνει η ανακοίνωση του νέου πρωθυπουργού. Αυτά έλεγε η λογική. Όμως, η λογική μας τέλειωσε σε αυτή τη χώρα.
Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι αιτία ήταν οι αντιδράσεις στο άκουσμα του ονόματος του προέδρου της Βουλής, που ήταν μαζικές και από τα δύο κόμματα. Αφενός είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι ο κ. Πετσάλνικος θεωρείται "έμπιστος" του Γ. Παπανδρέου και μάλιστα έλεγαν ότι είναι ο μοναδικός άνθρωπος που ήξερε την απόφαση-τραγέλαφο για το δημοψήφισμα - κάποιοι έφτασαν στο σημείο να πουν ότι ήταν εκείνος που πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος!
Πάντως, παρ’ όλα αυτά, οι πληροφορίες επέμεναν: «Ανακοινώνουν Πετσάλνικο από ώρα σε ώρα». Και όταν κάποια στιγμή ανακοινώθηκε ότι ο κ. Παπανδρέου θα πάει στο Προεδρικό Μέγαρο στις 5 το απόγευμα, όλοι θεώρησαν ότι η αγωνία έλαβε τέλος και ο νέος πρωθυπουργός ανακοινώνεται. Ακόμη κι εκείνοι που δε θεωρούσαν τον κ. Πετσάλνικο ιδανική λύση, αναφώνησαν «επιτέλους».
Όμως... βιαστήκαμε. Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε από τη Βουλή για το γραφείο του στο Μαξίμου στις 5 ακριβώς και λίγα λεπτά αργότερα ανακοινώθηκε ότι η συνάντηση με τον κ. Παπούλια μετατίθεται για τις 6 μ.μ. Όλοι άρχισαν να αναρωτιούνται γιατί αυτή η αναβολή, αλλά πολύ σύντομα οι απορίες απαντήθηκαν: Ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να κάνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό. Το συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης ανέλαβε να μαγνητοσκοπήσει το διάγγελμα και λίγα λεπτά πριν τις 6 μ.μ. ο κ. Παπανδρέου απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό σε εθνικό δίκτυο, καλωσόρισε τη νέα κυβέρνηση, μιλώντας μάλιστα για πρόσωπο με θεσμική ιδιότητα (που θα αναλάμβανε την πρωθυπουργία), και επί της ουσίας αποχαιρέτησε τον ελληνικό λαό και παραιτήθηκε!
Λίγο αργότερα πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο προφανώς για να υποβάλει και επισήμως την παραίτησή του στον Κάρολο Παπούλια. Στο διάλογο που ακολούθησε, εκτός από τα τυπικά και τις μεγαλοστομίες, μια κουβέντα του κ. Παπούλια τα είπε όλα: «Κύριε πρόεδρε, υπάρχει μια ανακούφιση». Η καθυστέρηση συνεχιζόταν, αλλά όλοι πίστευαν ότι το αργότερο μέχρι τις 8 μ.μ. θα είχαμε μάθει το νέο πρωθυπουργό. Σαμαράς και Καρατζαφέρης έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο και η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε.

Αλλά φευ...

Όμως, αντί για... λευκό καπνό, οι δημοσιογράφοι και ο ελληνικός λαός είδαν τον Γιώργο Καρατζαφέρη να βγαίνει έξω από το Μέγαρο... βγάζοντας καπνούς! Εξοργισμένος, κατήγγειλε ότι τον έβαλαν μόνο του να κάθεται σε άλλη αίθουσα και εκείνοι αποφάσιζαν το όνομα του νέου πρωθυπουργού.
Η Προεδρία απέδωσε το περιστατικό σε παρεξήγηση. Δηλαδή ότι ο κ. Καρατζαφέρης μπήκε σε λάθος αίθουσα. Μάλιστα, ακόμη και ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι έφτασε στο Προεδρικό λίγο νωρίτερα και έπινε έναν καφέ με τον κ. Παπανδρέου και τον ΠτΔ, περιμένοντας τον κ. Καρατζαφέρη. «Και εκείνη την ώρα», είπε ο κ. Σαμαράς, «μπήκε μια κοπέλα και μας είπε: "Ο κ. Καρατζαφέρης σηκώθηκε και έφυγε"».
Ωστόσο δεν ήταν η ξαφνική φυγή - δικαιολογημένη ή απλώς... για τις εντυπώσεις - του κ. Καρατζαφέρη η αιτία της δυστοκίας που επικράτησε και χθες για την ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού. Αυτό φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν επικοινωνιακά την υπόθεση τα δύο μεγάλα κόμματα. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ υπήρξαν διαρροές ότι ο κ. Σαμαράς διαφώνησε για τον... Λουκά Παπαδήμο! Αυτό προκάλεσε έκπληξη, διότι όλοι είχαν θεωρήσει "κλειδωμένο" το όνομα του Φ. Πετσάλνικου. Κάτι που ενισχύθηκε και από την αναφορά Παπανδρέου κατά το "διάγγελμά" του σε «πρόσωπο με θεσμική ιδιότητα» - ο κ. Παπαδήμος είναι άξιος και ικανός, αλλά θεσμική ιδιότητα δεν έχει, παρ’ εκτός κι αν έχει αναγορευτεί ο τραπεζικός τομέας σε θεσμικό πυλώνα της Δημοκρατίας.

Ανοησίας συνέχεια

Βεβαίως ούτε και εδώ τερματίστηκε ο παραλογισμός. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. - ήθελαν οι αρχικές πληροφορίες - έλεγε ότι θα δεχθεί «όποια λύση» του προταθεί. Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα μετέδωσαν ραδιοφωνικοί σταθμοί, ο Ν. Αθανασάκης είχε αρχίσει τα τηλεφωνήματα προς τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν το νέο Υπουργικό Συμβούλιο.
Ωστόσο, λίγο πριν τις 8 μ.μ., η σύσκεψη τερματίστηκε. Το Μέγαρο Μαξίμου διέρρευσε, εκτός από το "βέτο" Σαμαρά για Παπαδήμο («με την αιτιολογία ότι είναι τραπεζίτης», έλεγαν οι "πηγές"), ότι απέρριψε επίσης τον Ευ. Βενιζέλο! Ωστόσο, πριν ακόμα ο Α. Σαμαράς μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, η Ν.Δ. είχε διαμηνύσει ότι «ποτέ δε μας έγινε πρόταση για τον κ. Παπαδήμο και αν μας γίνει δε θα πούμε όχι»!
Λίγη ώρα μετά, όταν αφίχθηκε στα γραφεία της Ν.Δ., ο Α. Σαμαράς τόνισε ξανά: «Το πρόβλημά μου δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά να ξεμπλοκάρει η 6η δόση, η δανειακή σύμβαση και να αποκτήσει κυβέρνηση ο τόπος». Και για να συμπληρωθεί το καρέ του παραλογισμού, άλλες πληροφορίες έκαναν λόγο για πρόταση Παπανδρέου σε Παπαδήμο να αναλάβει την αντιπροεδρία ή/και το υπουργείο Εξωτερικών. Ο κ. Παπαδήμος φέρεται να αρνήθηκε.

Και το βράδυ... Παπαδήμος!

Και το κερασάκι στην τούρτα... Αργά το βράδυ από το Μέγαρο Μαξίμου δηλώθηκε επίσημα ότι έγινε επικοινωνία με τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος δέχεται «τη θέση του πρωθυπουργού», αλλά θέτοντας τρεις όρους:
- Πρέπει να υπάρξει υπογραφή των δύο κομμάτων τουλάχιστον για τους όρους του προγράμματος.
- Μεγαλύτερη συμμετοχή πολιτικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
- Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εμπίπτει σε χρονικούς περιορισμούς, που σημαίνει ότι η 19η Φεβρουαρίου είναι ενδεικτική σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση χρειαστεί περισσότερο χρόνο.
Η επίσημη αυτή πληροφόρηση από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε πως ο Γ. Παπανδρέου έχει ήδη δεχθεί τους όρους του κ. Παπαδήμου και έτσι πλέον το μπαλάκι περνάει στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας, που επίσημα αναφέρει πως δε σχολιάζει διαρροές του Μαξίμου και ζητά επίσημη ενημέρωση για να τοποθετηθεί.

Αντιδράσεις εσωκομματικές

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση Παπούλια-Παπανδρέου-Σαμαρά υπήρχε ηλεκτρισμένο κλίμα στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Λοβέρδος, Μόσιαλος και Παπακωνσταντίνου, καθώς και ο Ευ. Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, σκέφτονταν να μη λάβουν μέρος σε κυβέρνηση υπό τον κ. Πετσάλνικο.
Βουλευτές της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ σε "πηγαδάκια" που είχαν σχηματίσει στη Βουλή συζητούσαν ακόμη και να μη δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μία τέτοια κυβέρνηση. Όμως, η είδηση για την υποψηφιότητα του Φίλιππου Πετσάλνικου για την πρωθυπουργία δεν άναψε φωτιές μόνο στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, με τους βουλευτές του κόμματος στην ουσία να προειδοποιούν ανοιχτά τον κ. Σαμαρά!
Μάλιστα, μόλις έγινε γνωστό, μία ομάδα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας - αποτελούμενη από τους κ. Μητσοτάκη, Βαρβιτσιώτη, Αντώναρο, Σπηλιωτόπουλο, Χατζηδάκη και Βλάχο - έσπευσε στο γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος κ. Τασούλα και του διεμήνυσε πως διαφωνεί με αυτήν την επιλογή. Σύμφωνα με το σκεπτικό, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή αυτή η υποψηφιότητα, καθώς ήταν ένας από τους βασικούς “υπερασπιστές” του δημοψηφίσματος και στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου. 

6 σχόλια:

  1. ΩΠΑ!! ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΟΥΛ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ!! Ο ΊΔΙΟΣ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΩΣ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ ΓΙΑ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟ!!Ο ΙΔΙΟΣ ΑΡΓΥΡΑΚΟ!!! ΠΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΣΕΡΒΙΡΕΙΣ ΕΤΣΙ ΑΡΓΥΡΑΚΟ!! ΔΕΝ ΠΑΘΑΜΕ ΑΛΤΣΑΧΑΪΜΕΡ!! ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΩΣ "ΠΡΟΤΕΙΝΑ" ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΕΝΩ ΗΞΕΡΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ!!!ΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΦΥΡΙΞΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ!! ΑΡΑ ΕΙΧΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ-ΔΥΝΑΣΤΕΣ!! ΑΡΑ ΠΡΑΚΤΟΡΙΛΙΚΙ!! ΑΡΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!!ΑΡΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ 1ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ!! ΑΡΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἄνθρωπέ μου εἶσαι ΑΡΡΩΣΤΟΣ.
      καὶ πολὺ κακὸς ΠΟΙΗΤΗΣ!
      Ἔτι δὲ χειρότερος ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ!
      πρωτιστως ὅμως ΑΡΡΩΣΤΟΣ!

      Διαγραφή
  2. ΤΙ ΕΙΠΕΣ κ. ΑΡΓΥΡΗ;
    Ὅτι Τζάμπα ΒΡΙΖΑΤΕ τον Καρατζαφέρη;;
    Τώρα τὰ λούζεσθε ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ!!!!
    Δυστυχῶς καὶ πάλι μισὰ τὰ εἴπατε κ. Ἀργύρη! Ἤ ὅποιος ἠλίθιος ἔγραψε αὐτὸ τὸ βλακῶβδες ἄρθρον.
    ΥΓ.
    ΝΑΙ, ΤΖΑΜΠΑ ΒΡΙΖΑΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΣΑΣ ΕΛΛΑΔΙΤΑΡΕΣ!!!
    Ἐν πάσει περιπτώσει ἡ Θέσις τοῦ Καρατζαφέρη ἦτο ἀντρίκια καὶ ΞΕΚΑΘΑΡΗ! Πρῶτον, ἀπέκλεισε τὸν Πετσἀλνικον - καὶ καλὰ ἔκανε - καὶ ἐδέχθη τὸν Παπαδῆμον ἀλλὰ ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ. Αὐταὶ αι προὑποθέσεις διατὶ δὲν ἀναφέρονται εἰς τὸ ἄρθρον;
    Τἐλος πάντων αἱ προϋποθέσεις τὰ ὁποίας ἔθεσε ὁ Καρατζαφέρης ἐνώπιον ὅλων τῶν διαύλων καὶ τὰς ἤκουσε σύμπας ὁ λαός ὴσαν:
    ΟΧΙ ΜΕΙΩΣΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
    ΟΧΙ ΔΙΑΣΠΑΘΗΣΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ
    ΟΧΙ ΜΕΙΩΣΙΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ
    Δύο ἦσαν οἱ λόγοι διὰ τοὺς ὁποίους ἐδέχθη τὴν συμμετοχήν αὐτὴν ὑπὸ τὰς ὡς ἄνω προϋποθέσεις:
    1. Ὁριοθέτησις τῆς Ἀποκλειστικῆς οἰκονομικῆς Ζώνης (ΑΟΖ)
    2. Ἡ διαδικασία παραχωρήσεως εἰς τὴν Ρωσίαν - ὑπὸ ὅρους φυσικά - τοῦ Νεωρείου τῆς Σύρου.
    Εἰς τὸ διάστημα τῶν τριῶν περίπου μηνῶν τῆς παραμονῆς του εἰς αὐτὴν τὴν κυβέρνησιν ἤσκησε δριμὺν ἔλεγχον εἰς τὴν κυβέρνησιν καὶ ἔγραψε ἑπτὰ ὑπομνήματα πρὸς τὸν κ. Παπαδῆμον τὰ ὁποῖα προτείνω εἰς πάντας νὰ τὰ άναζητήσουν καὶ νὰ τὰ διαβάσουν.
    Μόλις τὴν μοιραῖαν ἐκείνην νύκτα: α) μετὰ ἀπὸ μίαν θυελλώδη συζήτησιν ἐλήφθη ἀπόφασις καὶ ὁ Βενιζέλος εἶπε νὰ ξυπνήσουν τὸν Τόμσεν καὶ νὰ τὸν ἐρωτήσουν ἄν συμφωνεῖ καὶ β)ὅταν του ἐδωσαν (εἶχε προηγηθεῖ τοῦτο)νὰ ὑπογράψῃ τὸ ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ ἐκείνον διὰ τοῦ ὁποίου ἐδεσμεύετο νὰ τηρῆ τὰ μνημόνιοα ἐφ'ὅσον θὰ πολιτεύεται, ἀμέσως, ἐπειδὴ τοῦτο ἀντίκειτο πρὸς τὸν τρίτον ὅρον περὶ ΜΗ ΜΕΙΩΣΕΩΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ πάραυτα, ἄν καὶ εἶχε 4 ὑπουργεία, τοὺς ΕΦΑΣΚΕΛΩΣΕ ΚΑῚ ΕΦΥΓΕ. Ὑπῆρξεν ὁ μοναδικὸς πολιτικὸς εἰς τὴν πολιτικὴν ἱστορίαν τῆς Νεωτέρας Ἑλλάδος ὅστις ΕΤΗΡΗΣΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΟΥ, ὅστις ἀπέδειξε ὅτι ἔχει ΑΡΧΙΔΙΑ καὶ διὰ τοῦτο ὁ ἀνερμάτιστος αὐτὸς λαὸς τὸν ΕΤΙΜΩΡΗΣΕ κατ' ἐντολὴν τῆς πανταχοῦ παρούσης καὶ τὰ πάντα πληρούσης Ν.Τ.Π.!!
    Τώρα κλαίουν οἱ Ἑλληναράδες ἀλλὰ δὲν τοὺς ΛΥΠΟΥΜΑΙ. Καλὰ νὰ πάθουν!!! Ἄς σκεφθῆ ὅμως ὁ ἀνερμάτιστος ράθυμος καὶ ΜΑΛΑΚΑΣ (κατὰ τὸν Δημοσθένην πάντοτε) λαὸς ποῖα θὰ ἦτο τώρα ἡ κατάστασις εἰς τὴν Ἑλλάδα ἄν εἶχε ΟΡΙΟΘΕΤΗΘΗ Η ΑΟΖ καὶ ἄν εἶχε παραχωρηθεῖ εἰς τοὺς Ρώσους τὸ Νεώρειον.
    Οὔτε ἀπὸ τὴν Κύπρον, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ Κύπρον, παραδειγματίζεται ὁ ἀχαρακτήριστος ΕΛΛΑΔΙΤΗΣ καὶ καλὰ νὰ πάθη ὅ,τι ὑφίσταται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ.ΑΡΓΥΡΗ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΒΛΑΞ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ζ.,ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ!! ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΩΔΕΣ!! ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΝΑ ΤΟ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕ!!!ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ!!!ΕΙΔΙΚΑ Κ. ΑΡΓΥΡΗ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ, ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑ!!!ΠΕΡΙΤΤΕΥΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ Ο ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΝΑΙ ΝΑΙ Ο ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ!!!Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΡΑΥΓΑΖΕ: ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΟΥ ΠΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ......!!!! ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΥΜΑΣΑΙ Κ.ΑΡΓΥΡΗ;;;;ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΒΛΑΚΩΔΕΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να επαναλαβω:
      Εἶσαι πολὺ ΑΡΡΩΣΤΟΣ
      Πολὺ κακὸς ΠΟΙΗΤΗΣ
      καὶ ἀκόμη χειρότερος ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ
      Ἀλλὰ πρωτίστως ΑΡΡΩΣΤΟΣ.
      Καὶ εὐχαριστῶ διότι μὲ δικαιώνεις.
      Ὡς πρὸς τὸν κ. Ἀργύρη εἰς τὸν ὁποῖον διαρκῶς ἀναφέρεσαι, ἐνώπιόν μου ὑπῆρξε Καρατζαφερικώτερος τοῦ Καρατζαφέρη εἰς ἐποχὴν πολὺ μετὰ τὴν κυβέρνησιν Παπαδήμου καὶ τὴν διάλυσιν τοῦ κόμματος ἀπὸ τὴν Ν.Τ.Π. Καὶ ἐδῶ ψεύταρος μὲ τίτλον ἀποδεικνύεσαι ἐκτὸς ἀπὸ ΑΡΡΩΣΤΟΣ!
      Πάντως νὰ σὲ εὐχαριστήσω διότι μὲ κάμεις καὶ γελῶ, κάτι εὐχάριστον εἰς τοὺς χαλεποὺς αὐτούς καιρούς.
      Υ.Γ.
      Δὲν χρειάζεται νὰ παρουσιάζεσαι περισσότερες φορὲς μὲ τὸ ἴδιον ὄνομα....! Εἶσαι εὐδιάκριτος οὔτως ἤ ἄλλως.

      Διαγραφή
  4. σε εντεταλμένη υπηρεσία βρισκόταν το αρχιλαμόγιο από το ντόπιο και το ξένο κατεστημένο!! λαγός του συστήματος!! κρέμασμα στο Σύνταγμα και φωτιά από κάτω, προς παραδειγματισμό!!ο Μπαρόζο λοιπόν του έδωσε την εντολή για να προτείνει Παπαδήμο!! αυτό το εκλεκτό τέκνο της παγκοσμιοποίησης το οποίο προσελήφθη στην goldman sachs!!!παρεούλα με τους σιωνιστές-παγκοσμιοποιητές λοιπόν ο Καρατζαφεροκωλοτούμπας;;ξυπνήστε ρε όρνια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive