Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτή είναι η βαρόνη που βοήθησε τον Λυκουρέζο στο μοιραίο σκάφος της Αίγινας. ΦΩΤΟ

Αυτή είναι η βαρόνη που βοήθησε τον Λυκουρέζο στο μοιραίο σκάφος της Αίγινας (PHOTOS)
Πρόκειται για την ιδιοκτήτρια της θαλαμηγού Duente (σ.σ. έχει το ίδιο όνομα με το ταχύπλοο που σκόρπισε το θάνατο στην Αίγινα), το πλήρωμα της οποίας έσπευσε να βοηθήσει τον 77χρονο Θρασύβουλο Λυκουρέζο μετά το δυστύχημα ανοιχτά της νήσου Μονή το μεσημέρι της 16ης Αυγούστου. Η βαρόνη Νίνα φον Μάλτζαν...
γόνος οικογένειας γερμανοαμερικανών τραπεζιτών, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, σπούδασε στη Γενεύη της Ελβετίας και είναι γνωστή διεθνών για τη φιλανθρωπική της δράση, καθώς κάνει δωρεές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Είναι το "μυστηριώδες πρόσωπο" στο οποίο ανήκει η θαλαμηγός Duente, από την οποία έφυγε φουσκωτό για να απομακρύνει τον 77χρονο χειριστή του ταχύπλοου από το σημείο του δυστυχήματος και να τον μεταφέρει στην Αίγινα.
Την ταυτότητά της αποκαλύπτει το vima.gr. Τόσο η ταυτότητα της βαρόνης όσο και τον επιβατών της θαλαμηγού ήταν μέχρι τώρα άγνωστες και είχαν προκαλέσει σειρά «σεναρίων». Αποκαλύπτονται από σειρά καταθέσεων στην ανακρίτρια Πειραιά που χειρίζεται την υπόθεση.
Ποια είναι η Νίνα φον Μάλτζαν
Η γνωριμία της βαρόνης με τον Θρασύβουλο Λυκουρέζο κρατά χρόνια, από τις σπουδές του 77χρονου, σήμερα προφυλακισμένου, στην Ευρώπη. Είχαν κοινό φίλο έναν Έλληνα έμπορο τροφίμων στην Αφρική που έχει έδρα στη Βρετανία. Η βαρόνη χρηματοδοτούσε τη ΜΚΟ την οποία είχε συστήσει η οικογένεια του 77χρονου χειριστή του ταχύπλοου μετά τον θάνατο του γιου του το 2006 από πτώση από κτίριο στο Κολωνάκι. Ενώ η ελληνική ΜΚΟ απέφυγε να δημοσιοποιήσει την προέλευση αυτής της χρηματοδότησης, η Φον Μαλτζαν, παρότι δεκάδες άλλες δωρεές της, τις έχει σε κοινή θέα.
Η μητέρα της Νίνα φον Μάλτζαν ήταν δημοσιογράφος και η ίδια είχε σπουδάσει διερμηνεία στην Ελβετία. Υπηρέτησε στα διοικητικά συμβούλια πολλών γερμανικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικανικής Ακαδημίας του Βερολίνου, ένα ερευνητικό και πολιτιστικό ίδρυμα αφιερωμένο στην «τόνωση των δεσμών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γερμανίας», και στο Ίδρυμα «James Simon» αφιερωμένο στην «προώθηση της τέχνης και του πολιτισμού».

Φωτογραφία vima.gr
Φωτογραφία vima.gr

Λίγο πριν από την άφιξή της στην Ελλάδα είχε κάνει δωρεές της τάξης των 65 εκατ. δολαρίων σε μουσικό ινστιτούτο και στην προαναφερόμενη ακαδημία. Φέρεται ακόμη να χρηματοδοτεί ίδρυμα για την προστασία 400 παιδιών στην Ουρουγουάη.
Σύμφωνα με τις καταθέσεις, στη θαλαμηγό Duente επέβαιναν εκείνο το μεσημέρι του Αυγούστου τέσσερις κυρίες άνω των 70 ετών από τη Γερμανία και την Ελβετία, τα ονόματα των οποίων έχουν καταγραφεί στα δικαστικά έγγραφα.
Η γόνος των τραπεζιτών με την τεράστια οικονομική άνεση είχε μοναδικό καλοκαιρινό προορισμό τα τελευταία χρόνια την Αίγινα, όπου έμενε για τουλάχιστον δύο μήνες.
Οι καταθέσεις για τα ματωμένα πέλματα
Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε στις 5 Σεπτεμβρίου ο καπετάνιος της θαλαμηγού «Ντουέντε» Νεκτάριος Λεούσης, όταν υπήρξε η πληροφορία από τον Θρασύβουλο Λυκουρέζο ότι είχαν κάποιο πρόβλημα -χωρίς να αναφέρεται το τραγικό δυστύχημα- στο ταχύπλοο, «αποφασίσαμε με την κυρία Νίνα να πάμε και εμείς στο σημείο όπου βρισκόταν το σκάφος του κ. Λυκουρέζου».
Στη συνέχεια οι δύο Έλληνες υπάλληλοί της βοήθησαν τον χειριστή του ταχύπλοου, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν -όπως ανέφεραν- την τραγωδία που είχε προηγηθεί.
Λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα η βαρόνη, όπως κατέθεσαν οι ίδιοι μάρτυρες, έφυγε από το νησί. Δεν την ακολούθησαν ωστόσο τρεις από τις γυναίκες που φιλοξενούσε στη θαλαμηγό, οι οποίες αναχώρησαν αργότερα από το νησί με το πλοίο της γραμμής. Δεν αποκλείεται πάντως οι επιβάτες της θαλαμηγού να κληθούν να καταθέσουν στην ανακρίτρια.

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Ο Νεκτάριος Λεούσης, που θεωρείται από τους πιο σημαντικούς μάρτυρες της υπόθεσης, περιγράφει στη συνέχεια της κατάθεσής του ότι ο Λυκουρέζος υπέφερε από πόνους στη μέση λόγω του κυματισμού που υπήρχε, την ώρα που είχε επιβιβασθεί στο υποβοηθητικό φουσκωτό (τέντερ) της θαλαμηγού Duente. Στη συνέχεια ο ίδιος μάρτυρας σημειώνει ότι μετά από πρόταση δική του και με την παρεμβολή ενός δικηγόρου κανονίστηκε ραντεβού λιμενικών με τον 77χρονο χειριστή του ταχύπλοου σε μεσαιωνικό πύργο της Αίγινας, ώστε να παραδοθεί εκεί, όπως και έγινε.
Μία άλλη μάρτυρας που κατέθεσε επίσης στις 5 Σεπτεμβρίου έδωσε, ωστόσο, μία άλλη εκδοχή των προβλημάτων που αντιμετώπιζε μετά το δυστύχημα ο 77χρονος. «Είδα το φουσκωτό γεμάτο αίματα από τα πέλματα του κ. Λυκουρέζου. Τα πόδια του ήταν πρησμένα και μελανιασμένα και τον βοήθησα για να μπει στο αυτοκίνητο. Τον ρώτησα τι έγινε και μου απάντησε ότι κτύπησε με ένα άλλο σκάφος. Όταν τον ρώτησα τι εννοεί, μου απάντησε ότι δεν θυμόταν...», κατέθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive