Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ • Λούλης με σουτιέν και καλσόν. Αυτό τώρα είναι τέχνη ή ΞΕΦΤΙΛΑ της τέχνης;

«Ορνιθες» χωρίς φτερά αλλά και χωρίς σουτιέν! Στην αριστοφανική κωμωδία που παρουσίασε ο Νίκος Καραθάνος στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου -σε δύο sold out βραδιές, την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο- οι πρωταγωνιστές της, τα πουλιά, δεν είχαν ούτε φτερά ούτε και στηθόδεσμους!...

Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη και η Μαρία Διακοπαναγιώτου εμφανίστηκαν στην πολυαναμενόμενη παραγωγή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών έχοντας πετάξει από πάνω τους τα ρούχα, ακολουθώντας τις... απελευθερωτικές σκηνοθετικές οδηγίες του Νίκου Καραθάνου. Το ίδιο εκκεντρική ήταν και η αμφίεση του Χρήστου Λούλη, ο οποίος, υποδυόμενος τον τσαλαπετεινό, έσκασε μύτη στην Επίδαυρο φορώντας σουτιέν με ανδρικό σλιπάκι και καλσόν!
Πρωταγωνιστές της θεατρικής παράστασης, που απέσπασε ως επί το πλείστον θετικές κριτικές (φυσικά υπήρχαν κι εκείνοι που δεν ενέκριναν τη μεταμοντέρνα ματιά στην αριστοφανική κωμωδία), ήταν ο Νίκος Καραθάνος (Πεισθέτερος) και ο Αρης Σερβετάλης (Ευελπίδης). Οι δύο Αθηναίοι, οι οποίοι εγκαταλείπουν την πόλη τους, την Αθήνα, για να αναζητήσουν μια νέα πολιτεία, την οποία βρίσκουν στη χώρα των πουλιών. Ντυμένοι αρχικά με λευκά και στη συνέχεια με χαβανέζικα πουκάμισα και βερμούδες, οι δύο ηθοποιοί σκόρπισαν απλόχερα το γέλιο με τις έξυπνες ατάκες τους.
Ιδιαίτερη στιγμή
Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές ήταν και η τραγουδίστρια Νατάσσα Μποφίλιου, πότε μαζί με τους ηθοποιούς και πότε πλάι στους μουσικούς, ερμηνεύοντας τα κομμάτια της παράστασης, η Εμιλι Κολιανδρή, ο Αγγελος Παπαδημητρίου, ο Μιχάλης Σαράντης και η Γαλήνη Χατζηπασχάλη. Ακόμη συμμετείχαν η Αλίκη Αλεξανδράκη και η Φωτεινή Μπαξεβάνη.
Ιδιαίτερη στιγμή της παραγωγής ήταν η εμφάνιση της Βασιλικής Δρίβα, μιας γυναίκας η οποία πάσχει από νανισμό, αλλά και του αθλητή Γιάννη Σεβδικαλή (ο οποίος έχασε σε ένα τραγικό ατύχημα και τα δύο πόδια του) στον ρόλο του Δία.
Παυλόπουλος, Σαμαράς και Φίλης στις κερκίδες
Ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Νίκος Φίλης παρακολούθησαν την περασμένη Παρασκευή τους «Ορνιθες» του Νίκου Καραθάνου. 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνη Παπαδημητρίου, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός συνοδευόταν από τη σύζυγό του Γεωργία Σαμαρά. Μάλιστα, το ζευγάρι κάθισε στις πρώτες κερκίδες συντροφιά με τον Ιωάννη Πλακιωτάκη και τη σύζυγό του Αφροδίτη Δωρίτη.
Σόλο έφτασε στην Επίδαυρο ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, για να παρακολουθήσει το αριστοφανικό έργο, το οποίο παρουσιάστηκε στο αρχαίο θέατρο και ήταν sold out.

1 σχόλιο:

  1. Ἐν πρώτοις εἶναι δυνατὸν κάποιος νὰ μοῦ ἐξηγήσῃ τὶ εἶναι αὐτὸ τὸ sold out; Μήπως εἶναι θεατρικὸς ὅρος τὸν ὁποῖον ἄν καὶ φιλόλογος δὲν γνωρίζω;
    Ἐν πάσει περιπτώσει ὅταν ὁ ναὸς αὐτὸς τοῦ Ἑλληνικοῦ Πολιτισμοῦ βιάζεται κατ' αὐτὸν τὸν ἀπερίγραπτον τρόπον τὶ νὰ ὑποθέσῃ κανείς;
    Ὅτι τὸ σημερινὸν κατάντημα τῆς Ἑλλάδος οὔτε τυχαῖον εἶναι οὔτε οἰκονομικόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive