Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ. ΑΠΕΡΓΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ -ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ- ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ.

Βολιβία: Υπουργός ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Βολιβίας, (ΦΩΤΟ)που είχε απαχθεί από απεργούς μεταλλωρύχους, είναι νεκρός, όπως έκανε γνωστό η κυβέρνηση της χώρας. «Τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι τώρα, δείχνουν ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Ροντόλφο Ιλάνες δολοφονήθηκε με φρικτό τρόπο»...
δήλωσε ο υπουργός προεδρίας της κυβέρνησης, Κάρλος Ρομέρο και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να εντοπίσει το πτώμα του.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Ιλάνες ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από απεργούς εργάτες μεταλλείων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αναπληρωτής υπουργός είχε πάει νωρίτερα να μιλήσει στους απεργούς στην περιοχή Παντούρο και σε απόσταση 160 χλμ., από την πρωτεύουσα Λα Πας. Ωστόσο, στη διάρκεια της διαδρομής εντοπίστηκε από τους απεργούς, που τον απήγαγαν.
Οι διαδηλώσεις των εργατών που ζητούν αλλαγές στη νομοθεσία πήραν μια βίαια τροπή αυτή την εβδομάδα μετά από το μπλόκο μιας λεωφόρου. Σε επεισόδια την Τετάρτη, δύο εργάτες σκοτώθηκαν από πυρά της αστυνομίας, ενώ η κυβέρνηση Η Εθνική Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Μεταλλείων της Βολιβίας (Fencomin), που κάποτε αποτελούσαν ισχυρούς υποστηρικτές του αριστερού προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες, ξεκίνησαν απεργία διαρκείας, είπαν, μετά την αποτυχία διαπραγματεύσεων για το νόμο που αφορά τα μεταλλεία.
Οι διαμαρτυρόμενοι εργάτες απαιτούν περισσότερες άδειες λειτουργίας μεταλλείων, το δικαίωμα να δουλεύουν σε ιδιωτικές εταιρείες, και μεγαλύτερη αντιπροσώπευση μέσω ενώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive