Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Σεισμός Ιταλία: Αυξάνονται 270 οι νεκροί, συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια. ΦΩΤΟ

268 οι νεκροί - πολλοί μετασεισμοί

Σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai που επικαλείται στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οι νεκροί ανέρχονται σε 268 και συγκεκριμένα 208 άνθρωποι στο χωριό Αματρίτσε, 11 στο Ακούμολι και 49 στην Αρκουάτα Ντελ Τρόντο, οικισμός της οποίας είναι και η Πεσκάρα Ντελ Τρόντο...
Ο απολογισμός της Rai βασίζεται και σε δήλωση πυροσβέστη ότι αργά το απόγευμα ανασύρθηκαν τέσσερις νεκροί από το ξενοδοχείο «Roma», το πιο γνωστό της Αματρίτσε.
Ο αριθμός των νεκρών εκφράζονται φόβοι ότι θα ξεπεράσει τους 300, οι τραυματίες είναι περισσότεροι από  400, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι περίπου 40 εξ αυτών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
2016 08 25T115750Z 2116599082 S1BETXLTPEAA RTRMADP 3 ITALY QUAKE
Πηγή: REUTERS/Ciro De Luca
Μεταξύ των νεκρών είναι πολλά παιδιά, αλλά και τουρίστες, καθώς όπως αναφέρει η Corriere della Sera έχουν μέχρι στιγμής αναγνωριστεί ένας Καναδός και πέντε Ρουμάνοι, ενώ πολλοί είναι και οι πολίτες άλλων χωρών που αγνοούνται στα ερείπια.
Ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει αδιευκρίνιστος.  Τα σωστικά συνεργεία δίνουν τη δική τους μάχη, σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες κι εξακολουθούν, με τη βοήθεια και ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών να αναζητούν σημάδια ζωής μέσα στα ερείπια.
Την ίδια ώρα, στα ισοπεδωμένα χωριά της κεντρικής Ιταλίας, οι κάτοικοι ετοιμάζονται να τελέσουν τις κηδείες των αγαπημένων τους προσώπων που χάθηκαν στον σεισμό, σε μια περιοχή που δεν έχει σταματήσει να σείεται, από τους μετασεισμούς.
Από τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης έχουν καταγραφεί 928 μετασεισμικές δονήσεις, οι 60 εκ των οποίων σημειώθηκαν τη νύχτα που πέρασε, προκαλώντας την κατάρρευση ό,τι έχει απομείνει όρθιου στην ισοπεδωμένη πόλη Αματρίτσε.
2016 08 25T090200Z 2016947123 S1BETXLDZKAA RTRMADP 3 ITALY QUAKE
Πηγή: REUTERS/Stefano De Nicolo
Οι κάτοικοι των περιοχών που χτυπήθηκαν από τον σεισμό πέρασαν ακόμη ένα βράδυ στις σκηνές που έχουν στήσει για αυτούς οι αρμόδιες αρχές, αφού όσα σπίτια κατάφεραν να σταθούν όρθια από τα 6,2 Ρίχτερ είναι επικίνδυνο να κατοικηθούν εξαιτίας των μετασεισμών.
Κάτοικοι της Αρκουάτα ντελ Τρόντο περιγράφουν στο Reuters ότι ακόμα φοβούνται και προτιμούν να κοιμούνται στις σκηνές, παρά το κρύο και την υγρασία που τους τρυπά τα κόκκαλα ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, παρά να ρισκάρουν και να μπουν στα σπίτια τους, όποια δεν έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό.

Ρέντσι: Προτεραιότητα η ανοικοδόμηση

Στο πλευρό των πληγέντων από την πρώτη στιγμή βρίσκεται η ιταλική κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι να ξεκαθαρίζει πως θα γίνει ανοικοδόμηση των χωριών και των πόλεων που ισοπεδώθηκαν από τον σεισμό, ενώ δεσμεύθηκε να προωθήσει ξανά τις προσπάθειες για την προστασία των κτιρίων και των εγκαταστάσεων της χώρας από φυσικές καταστροφές.
«Δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι έχουμε μια ηθική δέσμευση απέναντι στους άνδρες και τις γυναίκες αυτών των περιοχών», δήλωσε ο Ρέντσι στους δημοσιογράφους, έπειτα από τοτέλος του υπουργικού συμβουλίου που συγκλήθηκε για να συζητηθεί η αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης από την κυβέρνηση.
2016 08 25T082056Z 1892972442 S1BETXLAIQAA RTRMADP 3 ITALY QUAKE
Πηγή: REUTERS/Ciro De Luca
«Η ανοικοδόμηση είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης μας και της χώρας μας», τόνισε, σημειώνοντας ότι είναι επίσης ζωτικής σημασίας η ενίσχυση των μέτρων αντισεισμικής προστασίας σε μια από τις πλέον σεισμογενείς χώρες του κόσμου.
«Είμαι οι καλύτεροι στον κόσμο όταν έρχεται να διαχειριστούμε επείγουσες καταστάσεις, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό», επισήμανε ο Ιταλός πρωθυπουργός. «Χρειάζεται να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας. Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, αλλά επίσης και πρόληψης», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive