Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΟΚ. 247 νεκροί, 400 τραυματίες στην Ιταλία. ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Το χτύπημα του εγκέλαδου σκόρπισε τον θάνατο στην γειτονική Ιταλία, η οποία μία hμέρα μετά, μετρά τις πληγές και τους νεκρούς της. Σύμφωνα με την ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Ιταλίας, την οποία επικαλούνται τα διεθνή, αλλά και τα τοπικά Μέσα, οι νεκροί από τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ...
που χτύπησε τα ξημερώματα της Τετάρτης, στις 3:36, την κεντρική Ιταλία, ανέρχονται στους 247. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας στη Ρώμη, ανέφερε ότι 190 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ριέτι και 57 στην επαρχία Άσκολι Πιτσένο. Οι τραυματίες είναι μέχρι στιγμής εκατοντάδες, με τις εκτιμήσεις να τους ανεβάζουν σε περίπου 400. Οι εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας προσθέτουν ότι υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι και άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια, κάτι που σημαίνει ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πιθανότατα ακόμη βαρύτερος.
Τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν αδιάκοπα το έργο τους για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, αλλά και την διάσωση ανθρώπων που βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια. Οι προσπάθειές τους δεν σταμάτησαν ούτε τη νύχτα. Συνέχιζαν να σκάβουν, παρά το σκοτάδι, με τη βοήθεια μεγάλων φακών και γεννητριών ηλεκτρικού ρεύματος.
Το ξενοδοχείο "σύμβολο" της τραγωδίας
Όπως γράφει ο ιταλικός τύπος, ένα από τα σύμβολα της τραγωδίας αυτής είναι το ξενοδοχείο Roma, στο χωριό Αματρίτσε.
Πρόκειται για ξενοδοχείο με ιστορία εκατόν είκοσι χρόνων και χωρητικότητα σαράντα δωμάτια, τα οποία τις ημέρες αυτές ήταν πλήρη. Φημισμένο για την παραδοσιακή κουζίνα του, το μεγαλύτερο μέρος του ξενοδοχείου κατέρρευσε την περασμένη νύχτα. Όπως αναφέρει και η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, δεκάδες τουρίστες που βρίσκονταν στο Hotel Roma δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί.
Κανείς δεν ξέρει αν και πότε η Αματρίτσε θα ξαναγεννηθεί, και αν το ιστορικό αυτό ξενοδοχείο, με θέα στην εντυπωσιακή ορεινή περιοχή του βόρειου Λατίου, θα μπορέσει να ξαναγίνει πραγματικότητα.
Διέσωσαν 10χρονο κοριτσάκι μετά από 17 ώρες
Μετά από 17 ώρες απεγκλωβίσθηκε ζωντανό ένα κοριτσάκι δέκα ετών στην Πεσκάρα Ντελ Τρόντο στην περιφέρεια Μάρκε, η οποία επλήγη από τον φονικό σεισμό.
Δείτε το βίντεο:
Πηγή βίντεο: youtube (La Repubblica)
Στο χωριό Αματρίτσε, όμως, σχεδόν την ίδια ώρα ένα αγοράκι έντεκα ετών, το οποίο νωρίτερα είχε καλέσει σε βοήθεια τους άνδρες της Πολιτικής Προστασίας, ανασύρθηκε νεκρό.
Σύμφωνα με την Corriere della Sera, ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας βρίσκονται πολλά μικρά παιδιά. Μέχρι στιγμής, το μικρότερο σε ηλικία θύμα του σεισμού, ήταν ένα κοριτσάκι μόλις 8 μηνών, στο Αματρίτσε.
Μία από τις προσωπικές ιστορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι αυτή του Σαμιουέλε και του Λεόνε. Δύο αδερφάκια τεσσάρων και έξι ετών αντίστοιχα, τα οποία σώθηκαν όταν η γιαγιά τους, τα έβαλε κάτω από το κρεβάτι μόλις ένιωσε τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια της.
Μόνον σε ότι αφορά το σώμα της Πυροσβεστικής, πάνω από 800 μέλη της βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές.
Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες:
Δείτε τα βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive