Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Έρχεται χάος στην Τουρκία - Νέος Καντάφι ο Ερντογάν

Έρχεται χάος στην Τουρκία - Νέος Καντάφι ο Ερντογάν
Τι λέει η CIA .
Χιλιάδες οπαδοί του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνονται διαρκώς στους δρόμους, έπειτα από συνεχείς εκκλήσεις του «Σουλτάνου», πανηγυρίζοντας τις αποφάσεις του Προέδρου τους, ο οποίος κηρύσσει την Τουρκία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και αναδεικνύει το Ισλάμ ως υπέρτατη πηγή δικαίου, καλώντας τους πάντες από το «παλάτι» του...
σε κοινή προσευχή.  Οι εξελίξεις στην Τουρκία είναι πλέον καταιγιστικές. Χιλιάδες συλλήψεις, χιλιάδες δημόσιοι λειτουργοί σε διαθεσιμότητα, ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί χάνουν τις άδειές τους, η αστυνομία καλεί τον κόσμο να καταγγέλλει «υπόπτους».  Εγκαθιδρύεται μια ισλαμική δικτατορία οθωμανικού τύπου, η οποία θα παραβλέπει, ως είθισται, τα ανθρώπινα δικαιώματα των διάφορων εθνοτικών ομάδων που απαρτίζουν την Τουρκία, μεταξύ εκείνων και των ελληνογενών χριστιανών και κρυπτοχριστιανών.  Ο Ερντογάν αποδεικνύεται ικανός στο να διαχειρίζεται τις καταστάσεις στην χώρα του. 

Κατόρθωσε να χρησιμοποιήσει το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του σε κίνηση υπέρ του, βγαίνοντας πιο ισχυρός από ποτέ.  Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα: Η Νέα Τάξη δεν επιθυμεί ισχυρούς ηγέτες, παρά ελεγχόμενους αρχηγούς κρατών, οι οποίοι θα εκτελούν πιστά τις εντολές, λαμβάνοντας ενίοτε προσωρινά ανταλλάγματα, τα οποία όμως δεν ξεφεύγουν από τον κεντρικό σχεδιασμό των παγκοσμιοποιητών.    Ο Ερντογάν μέχρι πριν λίγο καιρό ανήκε σε αυτή την κατηγορία, και μάλιστα δέχθηκε να καταρρίψει και το ρωσικό μαχητικό τον Νοέμβριο του 2015.  Τώρα όμως, μεθυσμένος από την νίκη εναντίον απελπισμένης μερίδας του στρατού που εξαπέλυσε ανοργάνωτα την ύστατη απόπειρα ανατροπής του, ξεφεύγει από τις εντολές και παρουσιάζεται ως απρόβλεπτος, έχοντας μάλιστα στα χέρια του το μεγαλύτερο οπλοστάσιο του ΝΑΤΟ στην βάση Ιντσιρλίκ.  ΗΠΑ και ΕΕ ήδη προβληματίζονται έντονα από την τουρκική ηγεσία και δεν αποκλείεται να σκέφτονται ανατροπή του Ερντογάν και διάλυση του πανσπερμικού κράτους σε κρατίδια, προκειμένου να ελέγχονται αποτελεσματικότερα.  Μάλιστα, ο αρχηγός της CIA, John Brennan, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας Πληροφοριών και Συνεργασίας των HΠA,  προέβλεψε ότι από εδώ και πέρα οι εξελίξεις θα τρέχουν και θα προκληθεί ένα επικίνδυνο χάος στην περιοχή.  Η δήλωσή του προκάλεσε έντονα επικριτικά σχόλια από τα τουρκικά ΜΜΕ, προσκείμενα στον «Σουλτάνο».  

Τα όργανα αρχίζουν στην γειτονιά μας με τον Ερντογάν να γίνεται νέος Καντάφι και μένει να δούμε αν θα επαναληφθεί η ιστορία.  Όσο για την Τουρκία ο διαμελισμός είναι αναπόφευκτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive