Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΡΙΤΑ ΑΝΟΙΞΕ. ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΥΣΑΦΙΡΑΙΟΥΣ. Ποινική δίωξη κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου και αίτημα έκδοσης στην Κύπρο

Σε έφοδο στο σπίτι του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και 4 συνεργατών του για να κατασχέσουν στοιχεία σχετικά με ενδεχόμενη φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος προχώρησε η οικονομική εισαγγελία…

Σύμφωνα με πληροφορίες , η εντολή για έρευνα δόθηκε από τον προϊστάμενο των οικονομικών εισαγγελέων Παν. Αθανασίου και οι εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη, Γ. Καλούδης και Χρ. Ντζούρας εδώ και ενάμιση μήνα διενεργούν έρευνα σχετικά με τυχόν σχέσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου με διακίνηση παράνομου χρήματος. Η έρευνα ξεκίνησε με βάση νομίμως καταγεγραμμένες συνακροάσεις οι οποίες παραδόθηκαν στην Εισαγγελία προ δυο μηνών από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο πλαίσιο έρευνα που διενεργούσε (η Κεφαλαιαγορά) για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου MIG το 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελείς κατέσχεσαν έγραφα και αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών τα οποία τώρα θα μελετήσουν και θα αξιολογήσουν πριν προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της έρευνας. Ήδη ο επιχειρηματίας ερευνάται για τα ίδια αδικήματα (ξέπλυμα και φοροδιαφυγή) σε άλλη ανεξάρτητη δικογρφία με βάση την περίφημη λίστα περί ενδεχόμενης φοροδιαφυγής των 65 ΨΔ και το ΚΕΦΟΜΕΠ έχει δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις θυρίδες του μέχρι του ποσού των 200 εκατομμυρίων ευρώ. Προχθές επίσης με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου ξεκίνησε από την αρχή η ποινική προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του επιχειρηματία σχετικά με την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου.

Η εκ νέου έρευνα διατάχθηκε με αφορμή την προσκόμιση νέων στοιχείων, όπως των αναφορών πρώην βουλευτών και συγκεκριμένα των Γιάννη Τσιρώνη και Νίκου Σηφουνάκη.

Οι δικογραφίες μετά την ανάσυρσή τους από το αρχείο διαβιβάστηκαν ήδη από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου προκειμένου να εξεταστεί το περιεχόμενο τους από αρχή.

Την ποινική δίωξη εναντίον του Ανδρέα Βγενόπουλου για δωροδοκία του πρώην κεντρικού τραπεζίτη της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου, αποφάσισε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Το δικαστήριο αποφάσισε να συνεδριάσει για να παραπέμψει την υπόθεση στο Κακουργιοδικείο στις 30 Σεπτεμβρίου ώστε να δοθεί χρόνος για επίδοση των κατηγορητηρίων στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος όπως και οι Ελλαδίτες συγκατηγορούμενοί του θα κληθούν να παρουσιαστούν στο δικαστήριο την ημέρα εκείνη. Αν δεν το πράξουν, πράγμα που είναι πιθανό αφού ο Βγενόπουλος δεν αποκλείεται να ακολουθήσει την τακτική των διεθνώς καταζητούμενων συνεργατών του Μπουλούτα και Φόρου τότε θα εκδοθούν εναντίον τους εντάλματα σύλληψης και θα υποβληθεί αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις ελληνικές αρχές για την έκδοσή τους.
Κατηγορούμενοι εκτός του Βγενόπουλου είναι επίσης, ο στενός του συνεργάτης Κυριάκος Μάγειρας και διευθυντικό στέλεχος εταιριών του ομίλου MIG ακόμη και σήμερα, ο επίσης συνεργάτης του Μιχάλης Φόλες, ο εφοπλιστής Μιχάλης Ζολώτας μέσω εταιρίας του οποίου φαίνεται σύμφωνα με το κατηγορητήριο να έγινε ο χρηματισμός, ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου και η κόρη του Αθηνά. Παράλληλα κατηγορούνται και οι εταιρίες MIG, η Focus του Μιχάλη Ζολώτα και η A.C. Christodoulou.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν σύμφωνα με το κατηγορητήριο είναι:
1. Συναλλαγές με αντιπροσώπους που υποδηλώνουν διαφθορά
2. Δεκασμός Δημοσίου Λειτουργού
3. Ενεργός δωροδοκία οικείων δημοσίων αξιωματούχων
4. Δωροληψία από οικείους δημόσιων αξιωματούχων
5. Κατάχρηση εξουσίας
6. Δόλος και κατάχρηση εξουσίας από δημόσιο αξιωματούχο
7. Αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
Η υπόθεση αφορά την καταβολή 1 εκατ. ευρώ στον δοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χριστόδουλο Χριστοδούλου, από την εταιρεία Focus του Ζολώτα, μέσω της εταιρείας A.C Chroistodoulou που ανήκε στην κόρη του Χριστοδούλου και τον γαμπρό του.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η Focus διαβίβασε τα χρήματα με οδηγίες του Ανδρέα Βγενόπουλου και άλλων αξιωματούχων της MIG. Η δωροδοκία έγινε προκειμένου ο Χριστουδούλου ως κεντρικός τραπεζίτης να μην κάνει τον απαιτούμενο έλεγχο όταν ο Βγενόπουλος και συνδεδεμένες μ' αυτόν εταιρίες εξαγόρασαν περίπου το 20% της Λαϊκής Τράπεζας από την HSBC. H Focus από την οποία φαίνεται να διαβιβάστηκαν τα χρήματα στον Χριστοδούλου, είναι μια από τις εταιρίες που δανειοδοτήθηκαν την περίοδο εκείνη από τη Marfin - Λαϊκή.
Υπενθυμίζεται, ότι ο Χριστοδούλου είχε καταδικαστεί τον Οκτώβριο του 2014 σε πέντε μήνες φυλάκιση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για τη μια πτυχή της υπόθεσης που αφορούσε το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης της Κύπρου μάλιστα είχε παραδεχθεί έξι κατηγορίες που αφορούν αδικήματα φορολογικής φύσεως. Παράλληλα το δικαστήριο είχε επιβάλλει στην εταιρία του Χριστοδούλου A.C Christodoulou Consultants Ltd χρηματική ποινή ύψους 13.500 ευρώ. Ο Χριστοδούλου αποφυλακίστηκε στις 24 Φεβρουαρίου του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive