Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΕΛΛΗΝΑ ΣΎΓΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΏΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΤΟΡΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ. ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝΔΡΕΑΚΟΥ

Όταν το αντικίνημα του Βασιλέα 13/12/ 1967 απέτυχε συνελήφθησαν όλοι οι αξιωματικοί που έλαβαν μέρος. Πέραν των ελαχίστων στρατηγών ο μεγάλος αριθμός ήταν της μεσαίας βαθμίδος της ιεραρχίας. Οι αξιωματικοί αυτοί συγκεντρώθηκαν στο ΓΕΣ το πρωί της 14ης Δεκεμβρίου για να τους μιλήσει ο Παπαδόπουλος συνοδευόμενος από τον  Α/ΓΕΕΘΑ Αγγελή. Τους είπε:"Κύριοι Σας συγχαίρω. Για να στραφείτε εναντίον του καθεστώτος έχετε ψυχή και γενναιότητα. Λυπούμε που γενναίους αξιωματικούς όπως εσείς, δεν τους έχω με το μέρος μου. Δεν μπορώ να σας διατηρήσω στο στρατό. Σας καλώ να δώσετε όλοι αιτήσεις αποστρατείας μέσα σε 24 ώρες. Παράλληλα σας ζητώ να καταθέσετε αιτήσεις εργασίας. Θα αποκατασταθείτε επαγγελματικώς όλοι σε θέσεις του Δημοσίου επιπέδου ανωτέρου του βαθμού ον φέρετε". Πράγματι τοποθετήθηκαν σε θέσεις δημοσίων οργανισμών επίζηλες, πχ διευθυντών ΕΟΤ στο εξωτερικό και αλλού. Φυσικά η επιλογή έγινε με μεγάλη προσοχή  σε θέσεις της κρατικής μηχανής από τις οποίες δεν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στο καθεστώς. Δημοκράτες Έλληνες  συγκρίνατε τον Δημοκράτη Σουλτάνο και τον Δικτάτορα Παπαδόπουλο. Από το βιβλίο:"Ανέκδοτες ιστορίες της 21ης Απριλίου"του συγγραφέα  Ευθύμιου Π. Πέτρου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive