Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΑΥΤΟΣ είναι ο 2ος τζιχαντιστής - τέρας που αποκεφάλισε τον ιερέα-Βίντεο ντοκουμέντο


Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι ο δεύτερος δράστης του φονικού στην εκκλησία της Νορμανδίας ονομάζεται Αμπντέλ Μαλίκ Ναμπίλ Πετιζάν και ήταν 19 ετών...
Σύμφωνα με πηγή της έρευνας, την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό πρακτορείο, ήταν καταγεγραμμένος από τις γαλλικές υπηρεσίες Πληροφοριών για ριζοσπαστικοποίηση από τις 29 Ιουνίου.
Ο πρώτος δράστης, ο Αντέλ Κερμίς, Γάλλος, επίσης 19 ετών, τελούσε υπό κατ΄οίκον κράτηση και φορούσε ηλεκτρονικό βραχιόλι μετά την αποφυλάκισή του τον Μάρτιο.

Βίντεο-ντοκουμέντο με τους τζιχαντιστές που αποκεφάλισαν τον ιερέα

Το πρακτορείο ειδήσεων που πρόσκειται στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε το βράδυ της Τετάρτης βίντεο όπου εμφανίζονται δύο άνδρες, οι οποίοι, όπως υποστηρίζεται, είναι οι δράστες της επίθεσης εναντίον ενός ναού στη Γαλλία, κι οι οποίοι ορκίζονται πίστη στον ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από το πρακτορείο ειδήσεων Άμακ μία ημέρα αφού δύο άνδρες εισέβαλαν σε μια εκκλησία στη Νορμανδία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, ανάγκασαν τον ιερέα να γονατίσει και του έκοψαν τον λαιμό.



Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε λίγες ώρες αργότερα και ερασιτεχνικό βίντεο στο οποίο φαίνεται η επιχείρηση της αστυνομίας για την απελευθέρωση μίας καλόγριας τη στιγμή της σφαγής στην εκκλησία.



Φόβοι για Ιερό πόλεμο στην Ευρώπη

Αναταραχή και προβληματισμό προκαλεί η εκτέλεση του Γάλλου καθολικού ιερέα από τζιχαντιστές. Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ δίνει μάχη κατά των διαιρέσεων με στόχο να μην υπάρξει θρησκευτική ένταση στην γαλλική κοινωνία, ενώ χθες συνεδρίασε το Συμβούλιο Ασφαλείας και Άμυνας για να εξετασθούν τρόποι προστασίας των τόπων λατρείας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η χθεσινή συνάντηση κορυφής και το μήνυμα ενότητας από τους εκπροσώπους όλων των μεγάλων θρησκευτικών κοινοτήτων στο Ελιζέ. 

«Με την επίθεση κατά ενός ιερέα, βλέπουμε καθαρά ποιος είναι ο στόχος: να στραφούν οι Γάλλοι ο ένας κατά του άλλου. Με την επίθεση κατά μίας θρησκείας, να προκληθεί ένας πόλεμος θρησκειών», είχε προειδοποιήσει ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Ο επικεφαλής του τεμένους του Παρισιού Νταλίλ Μπουμπακέρ εξέφρασε την «αγανάκτηση» των μουσουλμάνων της Γαλλίας απέναντι στην «βλάσφημη βεβήλωση». Μάλιστα είπε ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες επιθυμούν την μεγαλύτερη ασφάλεια των τόπων λατρείας καθώς και ο πιο ταπεινός τόπος προσευχής μπορεί να είναι στόχος επίθεσης». 

Ο αρχιεπίσκοπος του Παρισιού καρδινάλιος, Αντρέ Βεν Τρουά δήλωσε ότι οι πιστοί της Γαλλίας «δεν πρέπει να επιτρέψουν να εμπλακούν στο πολιτικό παίγνιο» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που επιδιώκει «να στρέψει τους μεν κατά των δε μεταξύ των παιδιών της ίδιας οικογένειας».

Από την πλευρά του ο Φρανσουά Ολάντ κάνει έκκληση για ενότητα και προειδοποίησε ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας θα είναι μακρύς. «Η δημοκρατία είναι ο στόχος και θα είναι και η ασπίδα μας. Ας σταθούμε μαζί. Θα κερδίσουμε αυτό τον πόλεμο», είπε ο Γάλλος πρόεδρος. 

Ο πάπας Φραγκίσκος μίλησε σε δημοσιογράφους και συνέκρινε τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις με τους τελευταίους Παγκόσμιους Πολέμους και τόνισε ότι «ο κόσμος είναι σε πόλεμο γιατί έχει χάσει την ειρήνη». Μάλιστα συνέδεσε την εκτέλεση του καθολικού ιερέα από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με τις δολοφονίες χριστιανών από τρομοκρατικές οργανώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Υποστήριξε, όμως, ότι δεν υπάρχει θρησκευτικός πόλεμος αλλά πόλεμος συμφερόντων. «Δεν ζούμε έναν θρησκευτικό πόλεμο, αλλά έναν πόλεμο συμφερόντων, για τα χρήματα, τους φυσικούς πόρους, για την εξουσία επί των λαών», είπε ο ποντίφικας. 

Κριτική σε αστυνομία και κυβέρνηση

Την επομένη της επίθεσης στην Νορμανδία, ο γαλλικός Τύπος ζητεί πράξεις από την κυβέρνηση και από τους Γάλλους να συγκροτήσουν «μέτωπο», έπειτα από τη σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων που συγκλονίζουν εδώ και δεκαοκτώ μήνες τη χώρα, η οποία συμμετέχει στον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που μία καθολική εκκλησία γίνεται στόχος επίθεσης.

Σε πολιτικό επίπεδο, η δεξιά αντιπολίτευση και η άκρα δεξιά θέτουν από την πλευρά της η κάθε μία υπό αμφισβήτηση την πολιτική της κυβέρνησης κατά της τρομοκρατίας. Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και ηγέτης του κόμματος «Les Republicains» Νικολά Σαρκοζί κάνει λόγο για μία «απάντηση σε άλλο βαθμό» , σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde, ζητώντας από την κυβέρνηση «να εφαρμόσει όλες τις προτάσεις» που έχει παρουσιάσει η δεξιά «τους τελευταίους μήνες» και να σταματήσει «τις νομικές σχολαστικότητες».

Υπεραμυνόμενος της πολιτικής του, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ απέρριψε την ιδέα της κράτησης των ατόμων που είναι καταγεγραμμένα για ριζοσπαστικοποίηση. «Είναι αντισυνταγματικό, και παράλληλα, θα ήταν απολύτως αναποτελεσματικό», είπε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

Μπροστά στην θύελλα επικρίσεων μετά την επίθεση στην Νίκαια, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Μπερνάρ Καζνέβ είχε ζητήσει από τη Γενική Επιθεώρηση της Εθνικής Αστυνομίας, την «αστυνομία των αστυνομιών» να συντάξει μια έκθεση σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας το βράδυ της 14ης Ιουλίου.

Τελικά η εποπτική αρχή της αστυνομίας στη Γαλλία αποφάνθηκε ότι η αστυνομική επιχείρηση με στόχο την εγγύηση της ασφάλειας κατά τη διάρκεια των εορτασμών ανήμερα της εθνικής εορτής της Γαλλίας ήταν η προσήκουσα, δεδομένου ότι δεν υπήρχαν συγκεκριμένες προειδοποιήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο μιας τρομοκρατικής απειλής, προτού ένας Τυνήσιος θερίσει με το φορτηγό του δεκάδες ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive