Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΡΕΕΕΕ Θα τρελαθούμε ΕΝΤΕΛΩΣ; Ρωτούν παιδιά του δημοτικού ΤΙ φύλο θέλουν να είναι. ΟΧΙ όπως όρισε ο Θεός αλλά οι ... άλλοι!!

Σοκ έπαθαν γονείς στην Αγγλία, όταν έλαβαν επιστολή που τους παρότρυνε, να «βοηθήσουν» τα τετράχρονα παιδιά τους, να επιλέξουν φύλο, πριν αρχίσουν το δημοτικό σχολείο! Ναι ΑΚΡΙΒΩΣ !! Όπως το διαβάσατε. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Μπράϊτον και Χόβ, απέστειλε την επιστολή σε εκατοντάδες οικογένειες, λέγοντάς τους ποιο σχολείο το παιδί τους θα παρακολουθήσει τον Σεπτέμβριο, αλλά τους ζήτησε να ανταποκριθούν και στο τι φύλο προτιμά το παιδί τους!...

Μαζί με το κυρίως κείμενο της επιστολής, υπήρχε και ένα σημείωμα, δίπλα από το κουτάκι επιλογής για αρσενικό / θηλυκό, εξηγώντας ότι το εθνικό σύστημα καταγραφής, δίνει μόνο δύο επιλογές για το φύλο, αλλά οφείλουν να βοηθήσουν το παιδί τους να επιλέξει ένα φύλο, με το οποίο ταυτίζεται πιο πολύ…
Έγραφε: «Αναγνωρίζουμε  ότι όλα τα παιδιά και οι νέοι δεν ταυτίζονται με το φύλο που τους είχε ανατεθεί κατά τη γέννηση, ή μπορεί να προσδιορίζονται με ένα φύλο, εκτός από αρσενικό ή θηλυκό, ωστόσο τα τρέχοντα συστήματα (σε εθνικό επίπεδο) καταγράφουν τα φύλα, μόνο ως αρσενικό ή θηλυκό. Παρακαλώ να υποστηρίξετε το παιδί σας, για να επιλέξει το φύλο με το οποίο ταυτίζεται περισσότερο. Ή εάν έχει μια άλλη ταυτότητα φύλου, παρακαλώ αφήστε κενό και να το συζητήσετε με το σχολείο του παιδιού σας».
Οι γονείς έχουν κατακρίνει αυστηρά την κίνηση υποστηρίζοντας, ότι τα παιδιά θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να «απολαύσουν την αθωότητά τους».
Το περιέγραψαν μάλιστα ως «επικίνδυνη προσέγγιση», αφού τα τετράχρονα, δεν έχουν ακόμα ενήλικη άποψη του κόσμου, ή δεν κατανοούν πλήρως τους ρόλους των φύλων.
Μια μητέρα είπε χαρακτηριστικά : «Τα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση σε μια ενήλικη προβολή του κόσμου – δεν κατανοούν πλήρως τη μονιμότητα, τις κοινωνικές δομές, τι είναι εφικτό και τι δεν είναι δυνατό. Τα τετράχρονα δεν έχουν γενικά σταθερές απόψεις και συχνά δεν κατανοούν πλήρως ότι το φύλο, το χρώμα τους, ή ακόμη και τα είδη είναι σταθερά. Η αντιμετώπιση των παιδιών σαν να είναι ενήλικοι, είναι μια επικίνδυνη προσέγγιση από ένα σημείο προστασίας. Δεν είναι ενήλικες – αφήστε τα να απολαύσουν την αθωότητα και τη δημιουργικότητα της παιδικής ηλικίας τους».
Οφείλουμε να τονίσουμε πως η αγγλική γλώσσα και κουλτούρα κάνει διάκριση στο γενετικό φύλο (sex) και στην κοινωνική αντίληψη του φύλου  (gender) . Στη δεύτερη έννοια του φύλου εντάσσονται οι γκει, οι τρανσέξουαλ, οι αμφιφυλόφιλοι κλπ. Συνεπώς σύμφωνα με το σχολείο ένα παιδί 4 ετών πρέπει να διαλέξει αν είναι στρειτ ή γκέι ή κάτι άλλο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive