Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Ιστορική μέρα! Αποκαλύπτονται τα μυστικά του μηχανισμού των Αντικυθήρων!

Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα, καθώς θα μας δοθεί για πρώτη φορά η δυνατότητα να μάθουμε τι αναφέρουν οι επιγραφές που βρίσκονται στο εσωτερικό του μηχανισμού των Αντικυθήρων, ενώ αναμένεται να αποκαλυφθούν και οι αστρονομικές γνώσεις που έχουν καταγραφεί στο μηχανισμό. Η αποκάλυψη θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στην...
Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στο Πειραιά. 
Η ομάδα μελέτης του μηχανισμού πρόκειται να παρουσιάσει την συνολική ανάγνωση των επιγραφών, οι οποίες ήρθαν ύστερα από διαρκή έρευνα, η οποία έλαβε υποστήριξη από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, τα τελευταία δέκα έτη.
Το ελληνικό κοινό λοιπόν θα είναι τυχερό, καθώς θα είναι το πρώτο που θα μπορέσει να μάθει για το αστρονομικό ημερολόγιο στον Μηχανισμό αλλά και ποια είναι η σύνδεση του με την καταγραφή αστρονομικών φαινομένων. 
Τα θραύσματα του μηχανισμού είχαν ανακαλυφθεί το 1902 και οι πρώτες λέξεις που κατάφεραν να διαβάσουν οι ειδικοί του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου ήταν «Αφροδίτη» και «Ηλίου ακτίνα».
Συνδιοργανωτές της ενδιαφέρουσας και σημαντικότατης εκδήλωσης είναι το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, η ομάδα μελέτης του μηχανισμού των Αντικυθήρων και οι εκδότες του διεθνούς διεπιστημονικού περιοδικού «Almagest».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive