Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Εκλογές στην Ισπανία: νίκη χωρίς αυτοδυναμία για το Ραχόι

eklog_spain
Οι κάλπες έκλεισαν χτες στην Ισπανία με ιδιαίτερα χαμηλή προσέλευση, αφού το ποσοστό συμμετοχής μόλις άγγιξε το 51,21%, και με νικητή, χωρίς αυτοδυναμία όμως, το Λαϊκό κόμμα του Μαριάνο ΡαχόιΣύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, το Λαϊκό κόμμα λαμβάνει 32,31% και 136 έδρες, το Σοσιαλιστικό κόμμα 23,27% και 89 έδρες, οι Unidos Podemos...
 21,29% και 71 έδρες και οι Ciudadanos 12,51% και 29 έδρες. Για την απόλυτη πλειοψηφία χρειάζονται 176 έδρες στο κοινοβούλιο των 350 εδρών.
Οι προβλέψεις διαψεύστηκαν:
Νωρίτερα την Κυριακή, το πρώτο exit poll που παρουσίασε η κρατική ραδιοτηλεόραση της χώρας έφερε μεν πρώτο το Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ), με 117 έως 121 έδρες στο Κοινοβούλιο, αλλά στη δεύτερη θέση τη συμπαράταξη των Unidos Podemos, με 91-95 έδρες (από 69), έναντι των Σοσιαλιστών του Psoe, που ερχόταν τρίτο με 81-85 έδρες (από τις 90 που είχε στην προηγούμενη Βουλή).
Ο τελικός συσχετισμός δυνάμεων, πάντως, θα καθορίσει το πως θα κινηθούν οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης και θα δωθεί το στίγμα για το ποιες μετεκλογικές συμμαχίες μπορούν να εξασφαλίσουν μία στιβαρή κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive