Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο.,Το ΝΕΟ μεγάλο ΟΧΙ στους φασιστερούς υποτακτικούς της Μέρκελ. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ



Πλήθος εργατών, οικοδόμων και αγροτών βρέθηκαν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια με αίτημα να μην περάσει το ασφαλιστικό και σύνθημα: «Πάρτε πίσω τον νόμο – λαιμητόμο»...
Με κεντρικό σύνθημα «Ξεσηκωμός. Έφτασε η ώρα της μάχης. Όλοι στους δρόμους. Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις» και με τη συμμετοχή εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων, νέων, συνταξιούχων και αγροτών από την Αττική, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και πόλεις της Πελοποννήσου συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ ενάντια στο ασφαλιστικό, το οποίο συζητείται στη Βουλή.  

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε: «Εργατιά - αγροτιά, μια φωνή, μια γροθιά. Αυτό το σύνθημα υλοποιείται σήμερα, αυτές τις μέρες εδώ στην Αθήνα, που περνάνε τα αντιλαϊκά μέτρα - λαιμητόμοι. Η κοινωνική συμμαχία εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων των πόλεων είναι η μόνη διέξοδος με κατεύθυνση ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, ενάντια σε αυτή τη σαπίλα γύρω μας, ενάντια στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα, ενάντια στις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και όλων αυτών που κάνουν τις ζωές των ανθρώπων να υποφέρουν, να μη μπορούν να ζουν τις οικογένειές τους εδώ στις πόλεις, στα χωριά, στην ύπαιθρο σε όλη την Ελλάδα. Αγώνας λοιπόν μέχρι τέλους, μέχρι την τελική νίκη».

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει νέα συγκέντρωση την Κυριακή στο Σύνταγμα στις 10.30 το πρωί. Παράλληλα, την Κυριακή, θα γίνουν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ σε συνδυασμό με τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια για την εργατική Πρωτομαγιά.




«Με μία κατάπτυστη απόφασή της η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. επέλεξε την 8η Μαΐου -μέρα που τα Συνδικάτα τιμούν τα 130 χρόνια από τους αγώνες της Πρωτομαγιάς, του Σικάγο του 1886- να ψηφίσει στη Βουλή το νομοσχέδιο που σαρώνει ότι απέμεινε όρθιο από την Κοινωνική Ασφάλιση στη χώρα μας και εξαπολύει νέα φορολογική επιδρομή εναντίον των πλατιών λαϊκών στρωμάτων», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωση που εξέδωσε.


Real.gr απεργιακό-κινητοποιήσεις 6-5-2016 από realmedialive 









«Με διαδικασίες fast track η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο. Mετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive