Στη σύλληψη του Σαλά Αμπντεσλάμ, του νούμερο ένα καταζητούμενου για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν την παγκόσμια κοινή γνώμη στις 13 Νοεμβρίου του 2015 και έγιναν αιτία να χαθούν 130 ανθρώπινες ζωές, προχώρησαν οι βελγικές Αρχές, όπως μεταδίδουν βελγικά ΜΜΕ και το CNN. Πριν από λίγο συνελήφθη και τρίτος ύποπτος.ΒΙΝΤΕΟ>>
Σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας, ο Αλγερινός ονομαζόταν Μοχάμεντ Μπελκαΐντ, εντούτοις χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Σαμίρ Μπουζίντ.
Η βελγική αστυνομία και μετά το άκουσμα τριών εκρήξεων στο Μόλενμπεργκ των Βρυξελλών, προχώρησε και σε τρίτη σύλληψη, ενός ακόμη συνεργάτη του Σαλά Αμπντεσλάμ, που συμμετείχε στις επιθέσεις στο Παρίσι, αναφέρει το Reuters.
Την είδηση της σύλληψης του μακελάρη του Μπατακλάν επιβεβαίωσε και η βελγική αστυνομία, η οποία κάνει λόγο για τραυματισμό του 26χρονου τρομοκράτη στο πόδι. «Τον πιάσαμε», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης της χώρας.
Στο αποκαλυπτικό βίντεο φαίνεται η επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη του τρομοκράτη.
Ο Αμπντεσλάμ συνελήφθη δέκα μόλις χιλιόμετρα από το σημείο που οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδρίαζαν για να «σφραγίσουν» τις αποφάσεις τους για στο προσφυγικό. Εκεί η βελγική αστυνομία έστησε μεγάλη επιχείρηση στο Μολενμπέκ και κατάφερε τελικά να συλλάβει τον τρομοκράτη που είχε ενεργό ρόλο στο μακελειό του Παρισίου και ο οποίος διέφευγε της σύλληψης από τις 13 Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα.
Το χρονικό της σύλληψης
Η βελγική εφημερίδα HLN μετέδωσε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής μέσω της ιστοσελίδας της ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν τον Αμπντεσλάμ και κατάφεραν να τον «στριμώξουν» σε πολυσύχναστη περιοχή των Βρυξελλών, έχοντας λάβει νωρίς το πρωί πληροφορία για τη διεύθυνση, στην οποία θα έβρισκαν τον καταζητούμενο τζιχαντιστή.
Ο συλληφθείς εισέβαλε σε διαμέρισμα της περιοχής και προσπάθησε να διαφύγει, αυτή τη φορά, όμως, σε αντίθεση με τις προηγούμενες, δεν στάθηκε τυχερός. Όπως τονίζεται από βελγικά ΜΜΕ, η επιχείρηση δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς οι Αρχές προσπαθούν να συλλάβουν ακόμα δύο άτομα που σχετίζονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι.
Ο 26χρονος, του οποίου το DNA βρέθηκε στο διαμέρισμα των Βρυξελλών όπου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη η έφοδος των αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής, τραυματίστηκε στα πόδια κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών, ενώ βελγικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ακόμα έναν συλληφθέντα, έναν νεκρό και έναν επιπλέον τραυματία.
Αν και αρχικά ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, δεν επιβεβαίωνε την πληροφορία περί εντοπισμού και εξουδετέρωσης του τζιχαντιστή τρομοκράτη, τόσο η βελγική αστυνομία όσο και ο υπουργός Μετανάστευσης της χώρας γνωστοποίησαν ότι ο Αμπντεσλάμ εξουδετερώθηκε και κρατείται. «Τον πιάσαμε» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του υπουργού Μετανάστευσης, Τεό Φράνκεν.
Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι μόλις ενημερώθηκε για την επιχείρηση της αστυνομίας, ο Βέλγος πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ και ο Φρανσουά Ολάντ αποχώρησαν από τη Σύνοδο Κορυφής με τον πρώτο να πιάνει αμέσως το τηλέφωνο και να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις Αρχές.
Συνεργός του Αμπντεσλάμ ο Αλγερινός που σκοτώθηκε στις Βρυξέλλες
Στην αποκάλυψη ότι ο Αλγερινός, ο οποίος σκοτώθηκε την περασμένη Τρίτη στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς της βελγικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ήταν ένας από τους καταζητούμενους για τις επιθέσεις στο Παρίσι, αλλά και συνεργός του Σαλά Αμπντεσλάμ, προέβη η βελγική δημόσια τηλεόραση
Ένα όνομα το οποίο βρισκόταν από τον περασμένο Δεκέμβριο στις λίστες τόσο των γαλλικών όσο και των βελγικών Αρχών, με τους καταζητούμενους για το μακελειό στο Παρίσι.
Σύμφωνα μάλιστα με το RTBF, Ο Μπελκαϊντ ήταν στενός συνεργάτης του νούμερο ένα καταζητούμενου για τις επιθέσεις, Σαλά Αμπντεσλάμ, ο οποίος συμμετείχε στο μακελειό του Παρισιού, τον περασμένο Νοέμβριο και μέχρι σήμερα διέφευγε της σύλληψης με τις αρχές να εντοπίζουν συνεχώς "ίχνη" από τις κινήσεις του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.