Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΞΑΦΝΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ! Οι χώρες του Βίζεγκραντ τινάζουν τη συμφωνία στον αέρα!

Εμπλοκή παρουσιάστηκε στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες οι χώρες της ομάδας Βίζεγκραντ  εκφράζουν την απόλυτη άρνησή τους έναντι της συζητούμενης πρότασης για επαναπροώθηση προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία και από εκεί μετεγκατάστασή τους στην Ε.Ε....
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, υπάρχει αδυναμία συμφωνίας στο τουρκικό σχέδιο για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης. Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, οι ευρωπαίοι θα εργαστούν πάνω σε αυτό τις επόμενες ημέρες. Η στάση τους αυτή σύμφωνα με πληροφορίες εξαγρίωσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα που χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση τους, και απαίτησε να μη φύγει κανείς από την Σύνοδο χωρίς να βρεθεί λύση. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η ελληνική πλευρά επέκρινε την «υποκριτική» στάση των χωρών αυτών, επισημαίνοντας ότι δεν δέχονται πρόσφυγες με το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, δεν συνεργάζονται για οποιαδήποτε λύση και την ίδια στιγμή κλείνουν τα σύνορα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζητά να ληφθεί σήμερα απόφαση για το προσφυγικό, λέγοντας ότι αν δεν υπάρξει απόφαση τότε θα πρέπει να επανέλθει η αρχική κατάσταση στα σύνορα, να ανοίξει ο Βαλκανικός Διάδρομος και να περάσουν οι ροές των προσφύγων. Αν δεν υιοθετηθεί το “plan A” που είναι η επιστροφή στην Τουρκία και προσφύγων και μεταναστών, τότε θα πρέπει να πάμε στο «plan B” που είναι η επιστροφή στην Τουρκία μόνο των μεταναστών, υποστηρίζει η ελληνική πλευρά, επισημαίνοντας ότι αν δεν ανοίξει ο Βαλκανικός Διάδρομος οι ροές των μεταναστών θα φτάσουν στην Ευρώπη μέσω άλλων οδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive