
«Στους διαγωνισμούς συμμετέχουν πολλοί αλλά κερδίζει πάντα και ΜΟΝΟ η ... Αθανασία Νταβαρίνου». Την είδατε; Σε ένα βιντεάκι είναι μαζεμένες μερικές ή και όλες οι φορές που σ' αυτούς τους περίφημους «διαγωνισμούς» των καναλιών νικήτρια αναδείχτηκε μια συγκεκριμένη γυναίκα. Είναι απολαυστικό αλλά και ενοχλητικά αλλόκοτο ταυτόχρονα....
Φαντάζομαι πως δεν είμαι ο μόνος που αναρωτήθηκε αν πρόκειται για ψευδώνυμο ή κωδικό όνομα νικητή φαντάσματος και επιχείρησα να βρω κάποιο στοιχειο γι' αυτήν. Στο ίντερνετ δεν υπάρχουν αναφορές σε αυτήν πέρα απ' τις πρόσφατες, των τελευταίων ημερών. Facebook δεν έχει, ή μάλλον δεν είχε, γιατί κάποιος, εμφανώς φαρσέρ, άνοιξε μόλις τώρα έναν λογαριασμό με το όνομά της:

Το ίδιο συνέβη και στο τουίτερ που ένας λογαριασμός παρωδία γράφει, εκτός των άλλων: «Και οι 4 τυχεροι εγω θα ειμαι παλι εγώ!» Θάτσερ την φαντάστηκε το Facebook, Αγία Αθανασία το Twitter.

Το αν όμως είναι υπαρκτή ή όχι, ακόμα δεν το ξέρουμε σίγουρα, και πιστεύω ότι πρέπει να το μάθουμε. Εάν είναι υπαρκτό πρόσωπο πρέπει να μάθουμε το μυστικό της. Αν όμως δεν είναι, τα κανάλια πρέπει να δώσουν κάποιες εξηγήσεις. Μετά την έναρξη της κρίσης, οι αρμόδιες αρχές μοιάζουν κάπως να παραιτήθηκαν ή να μην προλαβαίνουν, και ν' άφησαν ανεξέλεγκτες κάποιες αμφιλεγόμενες πρακτικές των καναλιών. Διάφορα πράγματα θεωρούνται πολυτέλειες, απ' το να γίνει έλεγχος αν όντως «η προσφορά ισχύει μόνο για όσους πάρουν εντός δέκα λεπτών» ή αν ισχύει για πάντα κι απλώς η φράση είναι διαφημιστικό ψέμα, μέχρι το αν τα προϊόντα που πουλιούνται απ' τα κανάλια τηρούν τις προδιαγραφές που ισχυρίζονται). Παρά τις παλιότερες έρευνες, παρά τα πρόστιμα, υπάρχουν ακόμα εκπομπές με «Βρείτε τη λέξη» οι οποίες δοκιμάζουν την υπομονή κάθε σκεπτόμενου τηλεθεατή. Πάντα, μα πάντα, κι ενώ είναι φως φανάρι ποια είναι η λέξη, πρώτα θα πάρουν -με μεγάλα χρονικά διαλλείματα μεταξύ τους- αυτοί που θα πούνε μια βλακωδώς λάθος λέξη, μετά κάποιος που δεν θα τον ακούμε καλά και θα κλείσει, μετά κάποιος που δεν θα το σηκώνει, μετά κάποιος που θα ξαναπεί την πρώτη βλακωδώς λάθος λέξη, μετά κάποιος που θα πέσει η γραμμή. Κι όσο θα δίνονται περισσότερα χρήματα για τον νικητή -που θα αναδειχθεί από ένα εξαιρετικά περίπλοκο μηχανισμό- τόσο περισσότεροι τηλεθεατές παίρνουν τηλέφωνο ελπίζοντας να είναι αυτοί που θα βγουν στον αέρα. Κάποτε, κι αφού έχει δαπανηθεί τουλάχιστον ένα ημίωρο σε λάθος απαντήσεις και αναμονές, βγαίνει κάποιος και λέει επιτέλους την οφθαλμοφανή, σωστή λέξη. Το ότι ίσως ποτέ δεν έχει κερδίσει ο πρώτος ή ο δεύτερος που πήρε τηλέφωνο αλλά πάντα ο πχ. έκτος γεννά πολλές υποψίες. Όχι μόνο για αυτούς που παίρνουν και ενώ η λέξη έχει έξι γράμματα και είναι ΠΑΤΑΤΑ αυτοί λένε, ξερω γω, ΠΑΡΑΡΑΡΑΤΑ, αλλά και για αυτούς που τελικά κερδίζουν...
Αθανασία Νταβαρίνου
Μια συνηθισμένη μέρα στη ζωή της.
Ποσο στοιχημα πατε οτι το ονομα Αθανασια Νταβαρινου δε θα ξανακουστει ποτέ ως νικητρια διαγωνισμου;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.