Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ποιοι έκαψαν ζωντανό τον 46χρονο δάσκαλο στο Αγρίνιο;;; Στοιχεία - φωτιά που κόβουν την ανάσα στο "Φως στο Τούνελ"! (VIDEO)

Ποιοι έκαψαν ζωντανό τον 46χρονο δάσκαλο στο Αγρίνιο;;; Στοιχεία - φωτιά που κόβουν την ανάσα στο
Ήταν Μεγάλη Πέμπτη του 2011 μετά τις έντεκα το πρωί όταν οι πυκνοί μαύροι καπνοί έπνιξαν την περιοχή Ρουπακιά, κοντά στο Αγρίνιο. Ένα αυτοκίνητο είχε τυλιχθεί στις φλόγες σ’ ένα χωράφι, αλλά η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν κλήθηκε έγκαιρα. Όταν η φωτιά έσβησε, αποκαλύφθηκε η φρίκη. Ο Νίκος Μέντζος 46 χρόνων, δάσκαλος και πατέρας ενός παιδιού, βρισκόταν απανθρακωμένος μες στο αυτοκίνητο του. Οι Αρχές τότε μίλησαν για αυτοκτονία! Έψαχναν όμως και το ατύχημα! Τη δολοφονία δεν την… φαντάστηκαν κι ας ήταν δεμένο το θύμα στο κάθισμα του!...
Η οικογένεια του ξεκίνησε έναν αγώνα δρόμου για να αποδείξει ότι ο άνθρωπος της δολοφονήθηκε. Οι πραγματογνώμονες που όρισε η οικογένεια ως τεχνικούς συμβούλους, εντόπισαν τις λεπτομέρειες που αποκάλυψαν το φρικιαστικό έγκλημα. Οι δικαστές μίλησαν επίσημα για ανθρωποκτονία.
Τα όσα αποκαλύφθηκαν στην εκπομπή "Φως στο Τούνελ" ήταν σοκαριστικά. Ο περίεργος ρόλος μιας μοιραίας γυναίκας που είχε μπει τα τελευταία χρόνια στη ζωή του παντρεμένου εκπαιδευτικού. Οι πιέσεις, οι απειλές, οι εκβιασμοί που το ίδιο το θύμα είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους ότι δεχόταν. Οι μετοχές που ρευστοποίησε λίγα λεπτά πριν τον δέσουν και τον κάψουν ζωντανό στο αυτοκίνητο του. Το τηλεφώνημα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία που άργησε να γίνει και καταστράφηκαν πολύτιμα στοιχεία…
Τον έδεσαν και τον έκαψαν ζωντανό
Στο στούντιο της εκπομπής βρέθηκε ο σύμβουλος εγκληματολογικών διερευνήσεων, δικανικός αναλυτής και δικαστικός πραγματογνώμονας κ. Γιώργος Ραυτογιάννης. Μίλησε για τα ντοκουμέντα που η έρευνα η δική του και των συνεργατών του έφερε στο φως κατά την αυτοψία αλλά και μετά την εκταφή των υπολειμμάτων της σορού του άτυχου δασκάλου. Το θύμα το είχαν δέσει με συρματόσκοινο στο κάθισμα του αυτοκινήτου του, κάτι που επιβεβαίωσε και η ακτινογραφία που έγινε μετά την εκταφή. Η φωτιά ξεκίνησε από το κάτω μέρος του αυτοκινήτου προς τα επάνω και από μέσα προς τα έξω, με εύφλεκτα επιταχυντικά υγρά που έκαψαν σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμα και τα δόντια του θύματος. Ο άτυχος δάσκαλος ήταν ζωντανός όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.
Το χρονικό
Το θύμα εκείνο το μοιραίο πρωί, ξεκίνησε νωρίς από το σπίτι του για να κάνει κάποιες αγροτικές δουλειές. Γύρω στις εννέα, πέρασε με το αυτοκίνητό του έξω από το ζαχαροπλαστείο που εργαζόταν η σύζυγος του και μίλησαν για λίγο. Της είπε ότι θα πάει να κόψει χόρτα στο χωράφι του στη Ρουπακιά. Όπως αργότερα ανακάλυψε η οικογένεια από την άρση απορρήτου του κινητού του τηλεφώνου, γύρω στις έντεκα μίλησε με τη χρηματίστρια του. Ήθελα άμεσα να ρευστοποιήσει τις μετοχές του. Η ίδια κατάλαβε πως ήταν πιεσμένος και μιλούσε σαν κάποιος να ήταν δίπλα του.
Μετά από λίγο η σύζυγος του δέχτηκε κλήση από το κινητό του τηλέφωνο και άκουσε έναν άνδρα που πιστεύει πως ήταν ο Νίκος, να της λέει πως όλα θα γίνουν ρημαδιό. Βγήκε να τον αναζητήσει, είδε από το δρόμο τον καπνό της φωτιάς κι έφτασε στο σημείο. Έβλεπε το αυτοκίνητο να καίγεται αλλά όπως εξήγησε ήταν τόσο σοκαρισμένη, που δεν βρήκε τη δύναμη να ειδοποιήσει τις Αρχές. Τηλεφώνησε στην αδελφή της και ζήτησε βοήθεια. Στο σημείο έφτασε ο γαμπρός της, ο οποίος και ειδοποίησε από τον τόπο την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Είχε όμως χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Πέντε χρόνια μετά τα στόματα άνοιξαν. Τα όσα είπαν μάρτυρες στην Αγγελική Νικολούλη το βράδυ της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου, ήταν αποκαλυπτικά. Ξεκαθαρίζουν το τοπίο και ρίχνουν φως στα κίνητρα των δραστών. Τα νέα στοιχεία θα αξιολογηθούν από τις Αρχές. Η υπόθεση βρίσκεται στον Ανακριτή Αγρινίου, μετά τη δίωξη που ασκήθηκε για ανθρωποκτονία.
Τι είδε ο μάρτυρας στον τόπο του εγκλήματος
Η σημαντική μαρτυρία του ανθρώπου που βρέθηκε τυχαία κοντά στον τόπο του εγκλήματος την ώρα ακριβώς που καιγόταν το θύμα μέσα στο αυτοκίνητο, δεν αξιοποιήθηκε από τις Αρχές, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Το «Τούνελ» εντόπισε τον μάρτυρα που περιέγραψε στην κάμερα της εκπομπής τα όσα είδε. Βρισκόταν σε απόσταση περίπου πενήντα μέτρων από το φλεγόμενο αυτοκίνητο. Είδε να περιφέρονται γύρω του μια γυναίκα και ένας άνδρας. Δεν έδειχναν να θέλουν να ζητήσουν βοήθεια από κανέναν, ούτε ειδοποιούσαν κάποιον για να τον ενημερώσουν για τη φωτιά. Για περίπου ένα τέταρτο κινούνταν γύρω από το αμάξι παρατηρώντας το να καίγεται. Λίγη ώρα αργότερα ο μάρτυρας άκουσε τη σειρήνα του πυροσβεστικού. Τότε είδε τη γυναίκα να κλαίει, να χτυπιέται απελπισμένη και να ζητάει βοήθεια. Σε κοντινό σημείο βρισκόταν σταματημένο ένα κόκκινο αυτοκίνητο και ο μάρτυρας συγκράτησε το νούμερο της πινακίδας του. Οι Αρχές δεν τον ενόχλησαν ποτέ ούτε του ζήτησαν να καταθέσει τα όσα είδε. Μέρες αργότερα έμαθε πως ένας ακόμη μάρτυρας είχε δει τη φωτιά περίπου μία ώρα πριν εκείνος φτάσει στο σημείο.
«Τον ενοχλούσε μια γυναίκα , φοβόταν για τη ζωή του…»
Στο ζαχαροπλαστείο του μάρτυρα και συγγενή που μίλησε στην κάμερα της εκπομπής, δούλευε τα απογεύματα ο 46χρονος δάσκαλος για να συμπληρώσει το εισόδημα του. Εκείνο το πρωί το θύμα είχε περάσει μπροστά από το κατάστημα και μίλησε για λίγο με τη σύζυγο του, που επίσης εργαζόταν στον ίδιο χώρο του γαμπρού της. Σε λίγη ώρα εκείνη ζήτησε από τον ιδιοκτήτη του ζαχαροπλαστείου να φύγει, λέγοντας πως θα πήγαινε σπίτι γιατί το παιδί της ήταν άρρωστο.
Περίπου είκοσι λεπτά αργότερα τον ειδοποίησε η αδελφή της και γυναίκα του, να σπεύσει στο χωράφι γιατί καιγόταν το αυτοκίνητο του Νίκου. Όπως είπε στο «Τούνελ» ο μάρτυρας, μόλις έφτασε εκεί είδε τη κουνιάδα του και σύζυγο του Νίκου να κλαίει και να φωνάζει αναστατωμένη. Τη ρώτησε αν πήρε την Αστυνομία , εκείνη απάντησε αρνητικά και ανέλαβε ο ίδιος να καλέσει τις Αρχές και την Πυροσβεστική. Ο μάρτυρας δεν είχε καταλάβει ότι ο Νίκος καιγόταν μέσα στο αμάξι μέχρι που έσβησε η φωτιά. Από την πρώτη στιγμή πίστεψε πως επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια.
Περιέγραψε το θύμα σαν έναν καλό, φιλήσυχο άνθρωπο και σκληρά εργαζόμενο. Όπως είπε στο «Τούνελ» κάποια στιγμή τον είχε καλέσει μια άγνωστη γυναίκα και του μίλησε άσχημα για το Νίκο. Ο ίδιος του είχε πει τότε πως επρόκειτο για μια σχέση που είχε τελειώσει και τον είχε παρακαλέσει να μην πει τίποτα σε κανέναν.
Στο «Τούνελ» μίλησε ακόμα ένας υπάλληλος του ζαχαροπλαστείου από τον οποίο το θύμα είχε ζητήσει να βγάλει στο όνομα του ένα νούμερο κινητού τηλεφώνου και να του το δώσει για να μπορεί να επικοινωνεί με τη γυναίκα που διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. Τα βράδια όμως του έλεγε πως φοβόταν και του ζητούσε να φεύγουν μαζί από το μαγαζί γιατί τον απειλούσαν.
Μαρτυρία συναδέλφου : «Μου έλεγε ότι τον εκβίαζαν και φοβόταν»
Συνάδελφος του θύματος μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ». Τον γνώριζε πολλά χρόνια και είχαν αναπτύξει φιλικές σχέσεις . Στο σχολείο ήταν αγαπητός και δεν είχε προβλήματα με άλλους συναδέλφους ή με τους μαθητές. Ήταν ένας άνθρωπος που του άρεσε η φύση και ασχολούνταν με την περιποίηση του κήπου του σχολείου που δίδασκε. Όπως είπε στην εκπομπή το τελευταίο διάστημα φαινόταν πιεσμένος, είχε κλειστεί στον εαυτό του και δεν μίλαγε εύκολα.
Στα διαλλείματα μιλούσε συνέχεια στο κινητό του τηλέφωνο και φαινόταν πως κάτι τον απασχολούσε έντονα. Κάποια στιγμή εκμυστηρεύτηκε στη μάρτυρα πως υπήρχε μία άλλη γυναίκα στη ζωή του εκτός από τη σύζυγο του που τον πίεζε. Συμφώνησαν τότε να αφήνουν τα προσωπικά τους εκτός σχολείου ώστε να μην επηρεάζουν τη δουλειά τους.
Όπως είπε στον ρεπόρτερ του «Τούνελ», κάποιος είχε πάει μια μέρα στο σχολείο για να τον βρει. Ο Νίκος βγήκε έξω από το κτίριο για να συναντήσει το άτομο αυτό και όταν γύρισε ήταν ταραγμένος και κατακόκκινος. Ζήτησε τότε να φύγει από το σχολείο με μετάθεση, αλλά τελικά δεν επέμεινε σ’ αυτό το αίτημα. Έλεγε στη μάρτυρα πως επιθυμούσε να επιστρέψει στην κανονική του ζωή και πως δεν άντεχε άλλο να κρύβεται .
Της είχε εκμυστηρευτεί πως φοβόταν χωρίς να της ξεκαθαρίσει ποιον και γιατί. Έλεγε πως τον εκβίαζαν και υπήρχε φόβος να δημιουργήσουν πρόβλημα στο σχολείο του παιδιού του. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν η γυναίκα που σχετιζόταν του ζητούσε να χωρίσει από τη σύζυγο του, η μάρτυρας απάντησε πως ο Νίκος ήθελε να διατηρήσει την οικογένεια του.
« Έδεσαν και έκαψαν τον αδελφό μου »
Η αδελφή του θύματος Σοφία Μέντζου μίλησε στο «Τούνελ» για τη μοιραία μέρα που ο αδελφός της βρέθηκε καμένος μέσα στο αμάξι του. Εκείνο το πρωί ο Νίκος όπως τους είπε η σύζυγος του, πέρασε πρώτα από το ζαχαροπλαστείο όπου εργαζόταν. Στη συνέχεια θα κατευθυνόταν προς το χωράφι του στην περιοχή Ρουπακιά για να κόψει τα χορτάρια. Κανείς όμως από την γύρω περιοχή δεν άκουσε θόρυβο από χορτοκοπτικό μηχάνημα.
Όπως είπε στο «Τούνελ» στο συγκεκριμένο σημείο δεν μπορεί εύκολα κάποιος να έχει οπτική επαφή και επιπλέον αν ήθελε να χρησιμοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο, θα έπρεπε να μετακινηθεί προς το ποτάμι γιατί δεν πιάνει το σήμα. «Η νύφη μου μας είπε πως ήρθε μέχρι εδώ και τον έψαχνε αλλά δεν τον βρήκε. Προσπάθησε να τηλεφωνήσει στη μητέρα μου και έστελνε γραπτά μηνύματα στο Νίκο. Μετά μας είπε πως βγήκε στο δρόμο προς το Αγρίνιο, κάλεσε και στο σπίτι τους αλλά ούτε εκεί τον βρήκε, μέχρι που κάποια στιγμή είδε τον πυκνό καπνό» είπε χαρακτηριστικά.
Τα αδέλφια του θύματος ειδοποιήθηκαν γύρω στη μία το μεσημέρι για το τραγικό συμβάν. Έφτασαν στο σημείο τη στιγμή που η πυροσβεστική προσπαθούσε να απεγκλωβίσει το απανθρακωμένο σώμα του από το καμένο αμάξι. Η Σοφία Μέντζου δεν τόλμησε να πλησιάσει, το θέαμα της είχε κόψει την ανάσα. Ούτε ο αδελφός της που τη συνόδευε, βρήκε το κουράγιο. Της είπε να μην πάνε κοντά και να τον θυμούνται όπως τον είδαν για τελευταία φορά. Δεν μπορούσαν όμως να φανταστούν ότι ο Νίκος τους ήταν δεμένος με συρματόσκοινο γύρω από το κάθισμα, ανήμπορος να αντιμετωπίσει το τραγικό τέλος που κάποιοι του επεφύλασσαν. Ήταν καθαρή εγκληματική ενέργεια, κάτι που επιβεβαίωσαν καιρό αργότερα οι εμπειρογνώμονες που όρισε η οικογένεια.
«Να μάθουμε την αλήθεια για να δικαιωθεί ο Νίκος μας»
Τραγικές φιγούρες οι γονείς του αδικοχαμένου δασκάλου, ακόμα δε μπορούν να πιστέψουν το κακό που βρήκε την οικογένεια τους. Ο Βασίλης Μέντζος έχασε τις αισθήσεις του όταν πληροφορήθηκε τον τραγικό θάνατο του αγαπημένου του γιου. «Μας είπαν ότι ήταν δεμένος μέσα στο αμάξι και ο Αστυνομικός Διευθυντής μίλησε για αυτοκτονία. Πως είναι δυνατόν; Να βρεθεί η αλήθεια, αυτό ζητάμε. Φτάσαμε μόνοι μας μέχρι το χημείο του κράτους για να αποδείξουμε ότι είναι έγκλημα» είπε με απόγνωση.
Τα λόγια της μητέρας του Σμυρνιάς Μέντζου, προκαλούν ρίγη συγκίνησης : «Με το Νίκο κοιμάμαι, με το Νίκο ξυπνάω, όλη μέρα τον έχω μπροστά μου. Δεν του άξιζε τέτοια τύχη. Θέλω την αλήθεια. Να δικαιωθεί το παιδί μου.»
Πηγή: anikolouli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive