Ας το δούμε όμως και στη πράξη την (φτωχή και μπακαλίστικη) , όπως λένε οι επικριτές, σκέψη και παρουσίαση του δημόσιου χρέους από τον απλό Έλληνα πολίτη.
Το έτος 2009 το δημόσιο χρέος ήταν 298 δισ. και με 127% ΑΕΠ. Το έτος που διανύσαμε 2015 το δημόσιο χρέος ανήλθε στα 315 δισ. και με 171% ΑΕΠ. Στοιχεία επίσημα των οργάνων που το παρακολουθούν.
- Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού (δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα- διακοπών)... στο δημόσιο.
- Δραματικές αλλεπάλληλες περικοπές μισθών και συντάξεων.
- (PSI) Εξουθένωση οικονομικά μικροομολογιούχων ταμείων συντάξεων και ιδρυμάτων κ.λ.π.
- Φόροι επί φόρων απανταχού, έχει χαθεί ο λογαριασμός.
- Ανεργία σε πρωτόγνωρα παγκόσμια επίπεδα 27%.
- Το άνθος των νέων επιστημόνων και όχι μόνον, κατέφυγαν στην αλλοδαπή.
- Τελική κατάληξη για τους Έλληνες πολίτες, οι μικρομεσαίοι υποβιβάστηκαν βίαια σε φτωχούς και οι φτωχοί σε πένητες να επιζητούν το πιάτο φαγητού, για να επιζήσουν, από την Εκκλησία Δήμους και άλλες οργανώσεις.
Το καταπληκτικό και συνάμα ευτράπελο είναι, ότι οι "λεβέντες" πολιτικοί μας, για όλα τα παραπάνω, που αναφέρθηκαν, τα ονομάζουν με το λεκτικό τους τερτίπι, θυσίες του Ελληνικού λαού . Όχι κύριοι πολιτικοί, για να μπορείτε να ονοματίζετε αυτά, θυσίες του Ελληνικού λαού, ΕΠΡΕΠΕ απαρέγκλιτα να είχε προηγουμένως ζητηθεί ξεκάθαρα, η συγκατάβασις του, η οποία δεν έγινε. Ξεκάθαροι όμως ήσασταν για τα αναδρομικά σας...
Αυτά τα λίγα για να μην νομίζουν τόσο οι ημέτεροι του εσωτερικού , όσο και οι αντίστοιχοι δανειστές και όχι μόνον, του εξωτερικού και να μένουν με την εντύπωση ή μάλλον την επιδιώκουν , ότι ο απλός Έλληνας πολίτης τρώει , κατά τα λεγόμενα "κουτόχορτο".
Ακροτελεύτια παραθέτω μερικά, απ'ότι τι λένε διεθνείς νομικοί, οικονομολόγοι, πολιτικοί και τύπος για την σημερινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.
Ρώμη, Ιταλία
«Δώσαμε στην Ελλάδα 250 δισ. ευρώ, αλλά όχι για τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά για να πληρωθούν οι τόκοι στις τράπεζες» τονίζει ο Ντ' Αλέμα εξηγώντας πως έχουμε ένα ενιαίο νόμισμα, αλλά με διαφορετικά επίπεδα ανταγωνιστικότητας και οικονομικής ισχύος.
«Από μία φτωχή χώρα όπως η Ελλάδα, τεράστια ποσά μεταφέρονται σε μία πλούσια χώρα όπως η Γερμανία μέσω της διαφοράς των επιτοκίων. Η φτωχή χώρα γίνεται όλο και φτωχώτερη, η πλούσια χώρα πλουσιότερη» δηλώνει ο Ντ' Αλέμα.
Η Ελλάδα πρέπει να εξυπηρετήσει χρέη ύψους 322,1 δισ. ευρώ έως το 2030
οικονομολόγος Paul Craig Roberts.
Ας δούμε όμως τι ειπώθηκε από τον Αμερικανό διακεκριμένο Roberts στις 12-01-2012 στον Ελληνοαμερικανό δημοσιογράφο Iason Lyosatos, όπως κατά καιρούς και από άλλους πολλούς διάσημους οικονομολόγους.
<<Ο δανεισμός των χωρών που βρίσκονται σε κρίση χρέους πραγματοποιείται με όρους αδίστακτων τοκογλύφων και επιβάλλονται, ιταμές δεσμεύσεις, που μιλούν απευθείας για την Εθνική κυριαρχία και την δήμευση του δημόσιου πλούτου, καταρρακώνοντας έτσι την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια της χώρας (σοβαρή απόδειξη η ..Ελλάδα).>>
Ο Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ - γνωστός και ως «Mr. Dax» -, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown», υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη...προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου.
Αποσπάσματα από αναρτηση στο διαδίκτυο, που αναφέρονται στην Ελλάδα.
Η Ελλάδα αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.
Στο βιβλίο γίνεται εκτενής αναφορά στα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αέριου, στο κεφάλαιο με τον τίτλο: «Οι Έλληνες και το αέριο»: «Τι θα λέγατε αν πρότεινα η Ελλάδα να πουλάει πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Μην ανησυχείτε, δεν ήπια πολύ ούζο την ώρα της συγγραφής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μιούλερ και συνεχίζει: «Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μιας σειράς σημαντικών ορυκτών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.