Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΒΟΜΒΑ! Μαζί με τον Αστέρα πούλησαν στους ΤΟΥΡΚΟΥΣ και τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα... ΔΕΙΤΕ την "ιστορία" του ναού

naos

Ο Αστέρας Βουλιαγμένης τελικά πωλήθηκε για 400 εκατ. ευρώ στο τουρκοαραβικό σχήμα της Jermy Street, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από το ποσό αυτό, τα 300 εκατ. θα δοθούν στην Εθνική Τράπεζα και τα άλλα 100 εκατ. στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Όμως μαζί με το "ξεπούλημα" του Αστέρα...
έφυγε από την κατοχή μας και κάτι "ακριβότερο", όχι τόσο σε τιμή αλλά σε πολιτιστική αξία.
Πρόκειται για τον αρχαίο Ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα, που βρίσκεται ουσιαστικά μέσα στην παραλία του Αστέρα.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ
Ο «βουλιαγμένος» ναός του Απόλλωνα
Άποψη του ναού του Απόλλωνα Ζωστήρα στον Λαιμό της Βουλιαγμένης
Τον έχτισαν τον 6ο αιώνα π.Χ. σε έναν τόπο που αποτελούσε τέλειο φυσικό παρατηρητήριο, μία θέση στρατηγική για τον έλεγχο της θάλασσας αλλά και για τη σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων. Τον έφεραν στο φως, το 1924, τα παιδιά του ορφανοτροφείου της Βουλιαγμένης σκάβοντας στην παραλία. Και σήμερα τον απολαμβάνουν κατά κύριο λόγο οι λουόμενοι και πελάτες γενικότερα του Αστήρ Παλάς δεδομένου ότι βρίσκεται μέσα στις εγκαταστάσεις του. Ο αρχαϊκός ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα στον Λαιμό της Βουλιαγμένης υπήρξε το ιερό του αρχαίου δήμου των Αιξωνίδων Αλών - ο οποίος κάλυπτε τις σημερινές περιοχές της Βούλας και της Βουλιαγμένης -, είχε εμβέλεια σε όλη την Αττική, αλλά και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της απευθείας επικοινωνίας με το μεγάλο ιερό της Δήλου. Ελάχιστα κατανοητή γίνεται σήμερα η μεγάλη σημασία του κατά την Αρχαιότητα, καθώς ο ναός ανασκαμμένος από τις αρχές του 20ού αιώνα «εξαφανίστηκε» και πάλι από τις επιχώσεις ενώ η εισροή των θαλάσσιων υδάτων καθώς βρίσκεται δίπλα στην ακτή τον μετατρέπουν σε λίμνη. Επιπλέον διαθέτει και μία αρνητική πρωτοτυπία: για την επίσκεψή του, απαιτείται η είσοδος στον χώρο του ξενοδοχείου και της πλαζ με την καταβολή εισιτηρίου. Και αυτό παρ' ότι ο χώρος έχει κηρυχθεί αρχαιολογικός με ζώνες προστασίας.
Οι επεμβάσεις
«...μακρά άκρα πρώτη μετά τους Αιξωνέας, Ζωστήρ» γράφει ο Στράβωνας για την άκρη αυτή της Αττικής η οποία επιλέχθηκε για την ίδρυση του ιερού του Απόλλωνα. Μία λωρίδα γης με χαμηλό επίπεδο το οποίο διευκόλυνε ώστε το ιερό να είναι ορατό και από τους δύο κόλπους, ανατολικό και δυτικό. Δυόμισι χιλιετίες όμως αργότερα ο ναός βρίσκεται κατά ένα και πλέον μέτρο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, με άνοδο της στάθμης της που μεσολάβησε. Ετσι, όχι μόνο δεν είναι ορατός αλλά έχει βυθιστεί σε παχύ στρώμα λάσπης και χώματος.
Επιπτώσεις είχαν και οι ανθρώπινες επεμβάσεις στην πορεία του χρόνου. Ενα τοιχίο, το οποίο κατασκευάστηκε περιμετρικά του αρχαίου κτιρίου και σε πολύ μικρή απόσταση από αυτό με σκοπό την προστασία του, έχει εντελώς αντίθετα αποτελέσματα καθώς συμβάλλει στην παραμονή των λιμναζόντων υδάτων. Παράλληλα μεγάλες επιφάνειες τσιμεντώθηκαν γύρω του, άγνωστο πότε και γιατί, οι οποίες αλλοίωσαν σημαντικά την εικόνα του αρχαίου. Πέραν αυτών δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι ο ναός του Απόλλων Ζωστήρα αποτελεί «άγνωστο» μνημείο.
Το έργο
Στην Αττική της Ακρόπολης και του Παρθενώνα χρειάστηκε να περάσει χρόνος προκειμένου να αναδειχθούν και τα άλλα σημαντικά ιερά, τελικώς όμως αυτό επετεύχθη. Αλλά η ιδιαιτερότητα του μικρού Απόλλωνα Ζωστήρα, ο οποίος βρέθηκε σε ένα καθαρά τουριστικό περιβάλλον όπου αναπτύσσονταν ψυχαγωγικές δραστηριότητες μακράν των αρχαιολογικών, λειτούργησε σχεδόν απαγορευτικά για την ανάδειξή του.
Το καλό νέο σήμερα είναι ότι η ΚΣΤ' Εφορεία Αρχαιοτήτων, υπό τη διεύθυνση της κυρίας Εφης Λυγκούρη, αρχίζει έργο καθαρισμού του μνημείου, απομάκρυνσης των σύγχρονων επεμβάσεων, δηλαδή των τσιμέντων, μόνιμου αποστραγγισμού του χώρου και εν συνεχεία αναστηλώσεων όπου αυτές είναι απαραίτητες. Πρόκειται για εργασίες οι οποίες κρίνονται άμεσα απαραίτητες προκειμένου να διασωθεί το μνημείο. Ετσι, ενδιαφέρουσα θεωρείται και η πρόταση της εταιρείας Αστήρ Παλάς για συνεισφορά στο κόστος της συντήρησης, του αποστραγγιστικού έργου, των αναστηλώσεων, αλλά και της επισήμανσης με επεξηγηματικές πινακίδες.
Ο ναός
Κατασκευασμένος από πωρόλιθο, ο ναός έχει έναν ορθογώνιο σηκό (10,80 μ. Χ 6 μ.) και η είσοδός του προς τα ανατολικά σώζει ακόμη τις παραστάδες και το κατώφλι στο οποίο διατηρούνται τα ίχνη από την ύπαρξη μιας δίφυλλης θύρας. Το δάπεδό του είναι στρωμένο με μεγάλες ορθογώνιες πλάκες, άριστα επεξεργασμένες και προσαρμοσμένες μεταξύ τους, είναι όμως ελάχιστα ορατές εξαιτίας της επικάλυψής τους από φερτά υλικά. Διαθέτει άδυτο, όπως συμφωνούν οι περισσότεροι μελετητές του, δηλαδή ένα προφυλαγμένο δωμάτιο στην πίσω πλευρά του το οποίο χρησίμευε για τη φύλαξη χρημάτων και πολύτιμων αναθημάτων. Τον 4ο αιώνα π.Χ. εξάλλου προστέθηκαν εξωτερικά του ναού κίονες - από τέσσερις στις στενές πλευρές του και έξι στις μακριές - δημιουργώντας περίσταση, η οποία πιθανότατα να συγκρατούσε ξύλινο υπόστεγο για την προφύλαξη των προσκυνητών.
Στο εσωτερικό του ναού υπάρχουν ακόμη τα βάθρα για τα τρία αγάλματα των θεών που λατρεύονταν εκεί: της Λητούς και των δύο παιδιών της, του Απόλλωνα και της Αρτεμης, ενώ σε δύο από αυτά διασώζεται ακόμη η αρχαϊκή επιγραφή: «ΗΑΛΑΙΕΙΣ ΑΝΕΘΕΣΑΝ».
Τα Ζωστήρια
Μία ακόμη επιγραφή του ιερέα του ναού Πολύστρατου και των συνεργατών του, η οποία βρίσκεται στην τράπεζα μπροστά από το μεσαίο βάθρο, αναφέρεται στην επισκευή που έκαναν στο ιερό, στην κόσμηση των αγαλμάτων αλλά και στην τέλεση των Ζωστηρίων - της ετήσιας εορτής των Αλαιέων, κατά την οποία η Αττική ανανέωνε τα δικαιώματά της επί της ιεράς νήσου της Δήλου με την οποία συνδεόταν μέσω του ιερού του Απόλλωνα Ζωστήρα. Στον ναό υπάρχει ακόμη ένας μαρμάρινος θρόνος πιθανότατα για τον ιερέα. Εξω από την είσοδο μια υψηλή λίθινη λεκάνη ήταν το περιρραντήριο με νερό για τον εξαγνισμό των πιστών, ενώ λίγο μακρύτερα σώζεται και η βάση του μεγάλου βωμού.
Οι επιγραφές υπήρξαν τα σημαντικότερα ευρήματα του ναού καθώς απέδειξαν ποιος ήταν, σύμφωνα με τις γραπτές πηγές. Μία πλάκα εξάλλου επάνω στην οποία σώζονται τα πόδια χήνας, δημιουργεί την ευθεία αναφορά στα μαρμάρινα ομοιώματα αυτού του πτηνού τα οποία έχουν βρεθεί στο Λητώον της Δήλου, καθώς η ασιατική καταγωγή της θεάς Λητούς συνδεόταν με τα έλη και τις λίμνες. Διότι, όπως αναφέρει ο Παυσανίας, στη μυθική εποχή των θεών, όταν αυτοί έλυναν δυναμικά τις μεταξύ τους διαφορές, η Λητώ κυνηγημένη από την οργισμένη Ηρα, γιατί κυοφορούσε τα παιδιά του Δία, σταμάτησε στο ειδυλλιακό αυτό μέρος και νομίζοντας ότι επρόκειτο να γεννήσει, έλυσε τη ζώνη της. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβε το ιερατείο των Αιξωνίδων Αλών και η επεκτατική πολιτική της αρχαίας Αθήνας. 
Ιστορία θαμμένη στο χώμα
Οι αρχαίες πηγές, διάσπαρτες μεν αλλά σαφείς, δηλώνουν με κάθε τρόπο την πολυσήμαντη αξία του ιερού του Απόλλωνα Ζωστήρα για την Αθήνα. Δεν είναι καθόλου παράξενο, λοιπόν, που γύρω από τον ναό - έξω από τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Αστήρ Παλάς - είχαν χτιστεί κατά τον 5ο αιώνα π.Χ. δύο κυκλικοί πύργοι - παρατηρητήρια σε σημεία τέτοια ώστε να ελέγχουν τον πλου προς τον Πειραιά. Αλλωστε η κατάληξη της χερσονήσου του Λαιμού στη θάλασσα, με τις λεπτές και απότομες προεξοχές είχε λειτουργήσει σύμφωνα με τον Ηρόδοτο προστατευτικά για την Αθήνα, καθώς μετά τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας και στο σκοτάδι της νύχτας νόμισαν πως ήταν πλοία που τους κυνηγούσαν και έτσι τράπηκαν σε φυγή.
Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε και η Ιερατική Οικία του ναού με ισχυρό πολυγωνικό τοίχο και παρατηρητήριο. Εντύπωση μάλιστα προκαλεί η διαρκής επέκτασή του, η οχύρωσή του και τα πηγάδια του που αποδεικνύουν την ευρωστία του και την ανάγκη περιφρούρησής του. Πλήθος είναι εξάλλου τα ευρήματα, κυρίως από τα πηγάδια, που μαρτυρούν τη σημασία του ιερού καθώς διευκόλυνε την επικοινωνία με τη Δήλο και παρείχε φιλοξενία στους προσκυνητές που πήγαιναν ή έρχονταν από εκεί.
Τόσο οι πύργοι, από τους οποίους έχει ανασκαφεί μόνον ο ένας, όσο και η ιερατική οικία - ανασκάφηκε το 1936 - βρίσκονται σήμερα «θαμμένοι» στο χώμα και ανάμεσα στη χλωρίδα που αναπτύχθηκε αφού εν συνεχεία εγκαταλείφθηκαν. Η περιοχή της Βούλας και της Βουλιαγμένης φαίνεται, κυρίως λόγω της οικοδόμησης, να «ξυπνά» τώρα αρχαιολογικά. Αρκεί η αρχαία Ιστορία να μη θαφτεί με το πρόσχημα της «ανάπτυξης».

11 σχόλια:

  1. οι ελληνοφωνες κοταρες παραδιδουν γη και υδωρ στους τουρκαλαδες
    ποσα χρονια φωναζουμε για την τουρκικη εμπορικη-οικονομικη εισβολη και την επικινδυνοτητα (μεταξυ αλλων και των προιοντων τους) που αυτη συνεπαγεται για την πατριδα μας σε ολα τα επιπεδα με μεγιστο στοχο-σκοπο η αυξανομενη οικονομικη επιρροη των τουρκων στο αιγαιο,θρακη,μακεδονια κλπ...με οτι αυτο συνεπαγεται καθως ολες αυτες οι περιοχες θα περνανε ολοενα και περισσοτερο στην οικονομικη ζωνη-επιρροη-χωρο-ελεγχο της τουρκιας ,οι καραπροδοτες δικοι μας (με πρωτο και καλυτερο τον γιωργακη)ανοιξαν την κερκοπορτα (αξιζει να διαβαστε ολο η κερκοπορτα ανοιξε εκ των εσω):

    "ΑΠΟΒΑΣΗ" ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΥΨΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ... ΑΚΡΟΠΟΛΗ-Αναίμακτα η Τουρκία καταλαμβάνει τα παράλια της Αττικής: Στα χέρια του ομίλου Dogus Φλοίσβος, Ελληνικό, Καβούρι και Αστέρας Βουλιαγμένης

    http://www.pronews.gr/portal/20151229/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%B1/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B1-%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%87%CE%AD%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85#sthash.FdytpmIf.dpuf

    Κλείνει η συμφωνία για τον Αστέρα Βουλιαγμένης στα 400 εκατ.ευρώ από την Jermyn Street

    http://www.pronews.gr/portal/20151229/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%B1/%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-400-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD#sthash.5DvbUDHH.dpuf

    Υπογράφεται η συμφωνία για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

    http://www.capital.gr/oikonomia/3091866/upografetai-i-sumfonia-gia-ton-astera-bouliagmenis
    http://www.capital.gr/story/3091974/upografike-i-nea-sumfonia-gia-ton-astera-bouliagmenis
    ´
    Επεσαν οι υπογραφές για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

    http://www.gazzetta.gr/plus/article/853822/epesan-oi-ypografes-gia-ton-astera-voyliagmenis

    ''...να ολοκληρωθεί η πώληση της Αστήρ Παλλάς στο fund, βασικός μέτοχος του οποίου με ποσοστό 30% είναι ο τουρκικός όμιλος Dogus.Ήδη, οι Τούρκοι διαθέτουν ισχυρές θέσεις σε ελληνικές μαρίνες, ελέγχοντας από κοινού με τον όμιλο Λάτση αυτή του Φλοίσβου, ενώ έχουν επίσης αποκτήσει βάσεις στη Λέσβο και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στο αραβοτουρκικό fund συμμετέχουν επίσης επενδυτικά κεφάλαια από το Αμπου Ντάμπι, το Ντουμπάι, το Κουβέιτ κ.α..''

    εχει χαθει καθε ιχνος αξιοπρεπειας και αξιοσεβασμου,να υπενθυμισουμε οτι ο τουρκικος ομιλος dogus χρηματοδοτει αβερτα το τουρκικο κομμα deb πανω στην θρακη που θα κατεβει στις επομενες εκλογες πανελλαδικα( http://www.crete-news.gr/%CE%B5%CF%86%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%E2%80%9C%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%82%E2%80%9D-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF%CE%B3%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CF%8C%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%BF-deb )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιός θα το περίμενε ότι το κορυφαίο τουριστικό συγκρότημα της χώρας ουσιαστικά θα πέρναγε μεταξύ άλλων στα χέρια τούρκων(). Μακάρι να δινόταν σε πραγματικούς πατριώτες σαν τον Κωνσταντακόπουλο παρά στους άθλιους ισλαμιστές που χρηματοδοτούν την “αραβική άνοιξη” σε Λιβύη και Συρία με όλα τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα, με επικεφαλής έναν τουρκικό όμιλο με στενές σχέσεις με το “βαθύ” τουρκικό κράτος.
    http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B4%CE%B9%CE%B8%CF%8D%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AC%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1

    Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν δόθηκε στον Κωνσταντακόπουλο αφού η προσφορά ήταν πολύ μεγαλύτερη; γιατι πολυ απλα προκειται για προδοσια

    Στο… σφυρί «Hilton», «Αστέρας», «Πεντελικόν», «Athens Ledra» και «King George»

    http://www.paraskhnio.gr/sto-sfyri-hilton-asteras-pentelikon/

    ''Η προσφορά τους είναι κατά 200 εκατ. ευρώ υψηλότερη από εκείνη του Τούρκου μεγιστάνα Φερίτ Σάχενκ, ιδιοκτήτη του ομίλου Dogous Holding, που βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για την απόκτηση του φιλέτου σε μία από τις ωραιότερες παραλίες του Σαρωνικού.Στα 400.000.000 ευρώ συμφώνησε ο Τούρκος επιχειρηματίας, 600.000.000 αντιπροτείνουν οι ιδιοκτήτες του «Costa Navarino», που επενδύουν εντυπωσιακά στις υποδομές του ελληνικού τουρισμού,...''

    ευστοχο σχολιο φιλου:

    '' Aris 1 : πριν από μερικές ημέρες η Εθνική Τράπεζα πούλησε στο Κατάρ την τουρκική τράπεζα Finansbank για να μπορέσει να αυξήσει την κεφαλαιακή της επάρκεια και τώρα, η τουρκική Dogus, μαζί με εταιρείες από το Κατάρ, το Άμπου Ντάμπι, το Ντουμπάι και το Κουβέιτ είναι αυτοί που απαρτίζουν το Fund που παίρνει το Μικρό Καβούρι. Τυχαίο; Η τουρκική Dogus έχει το πλειοψηφικό πακέτο συμμετοχής σε αυτό το fund με 30%. Η επένδυση στο Μικρό Καβούρι έναντι 400 εκατομμυρίων ευρώ είναι το όχημα για να εξαγοράσει το συγκεκριμένο fund ολόκληρο τον Αστέρα της Βουλιαγμένης και να επεκτείνει την επιρροή του σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη της Αττικής. Τα 'αραβικα συμφέροντα' που τα ειδατε ?''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσον αφορά τις μαρίνες είχα προτείνει παλαιότερα να απευθυνθούμε απευθείας σε έλληνες επενδυτές (κυρίως του εξωτερικού, γιατί οι περισσότεροι του εσωτερικού ούτε πατριωτισμό έχουν ούτε εθνική αστική συνείδηση).Αντί να προσεγγίσουμε / προσελκύσουμε και να φέρουμε αυτούς τους ανθρώπους στην Ελλάδα προκειμένου να επενδύσουν στο θαλάσσιο μας τουρισμό, εμείς δίνουμε τις μαρίνες μας στους βρωμοτούρκους: http://www.gazzetta.gr/diethni/article/363513-ston-ploysiotero-ellina-tis-aystralias-mirage και αν πράγματι δεν υπήρχε ενδιαφέρον σε κορυφαίες ξένες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Στην Κύπρο π.χ. τη μαρίνα στη Λεμεσό θα την αναλάβει η κορυφαία εταιρεία http://www.cnmarinas.com/. Αυτή είναι και η διαφορά μας από τους Κυπρίους αδελφούς μας οι οποίοι δεν θα δέχονταν ποτέ τους τούρκους σε αντίθεση με τους σκυμμένους το κεφάλι Ελλαδίτες.

    Αλλά ακόμα και από οικονομική άποψη να το δεις δεν σε συμφέρει να παραδίδεις τον θαλάσσιο τουρισμό σου στους ανταγωνιστές σου, πόσο μάλλον στους βρωμοτούρκους. Μας αρέσει πραγματικά τα κέρδη του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού να τα καρπώνονται τούρκοι; Η απόλυτη ξεφτίλα η εικόνα της μαρίνας του Φλοίσβου με το μουσείο ναυτικής παράδοσης ( ανάμεσα στα σκάφη που φιλοξενεί το Θ/Κ Αβέρωφ, το Α/Τ Βέλος και η τριήρης Ολυμπιάς…) να ανήκει πλέον κατά 50% σε τούρκους.

    Είναι στην ευχέρεια κάθε σοβαρού κράτους να ελέγξει και να επιτρέψει σε ποιους και σε ποιους όχι να επενδύσουν στη χώρα(π.χ.Οι Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής δεν επέτρεψαν για παράδειγμα την παραχώρηση των λιμανιών τους σε άραβες ιδιώτες. Κοίταξαν το εθνικό τους συμφέρον). Και φυσικά ποτέ στους τούρκους. Δυστυχώς προσκυνημένοι και καθάρματα θα υπάρχουν πάντοτε σ' αυτό τον τόπο. Το θεωρώ ξεφτίλα και προσβλητικό να ανοίξουμε την πόρτα σε τούρκους επενδυτές. Δεν μπορεί τα πάντα να είναι η οικονομία. Υπάρχει και ιστορία και πατρίδα που υπερέχουν της οικονομίας. Αν τους ανοίξουμε μια φορά την πόρτα να είσαι σίγουρος ότι θα έρθουν και θα εξαγοράσουν τα πάντα (βλέπε τις κινήσεις τους στα Βαλκάνια).

    Οι τούρκοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι στρατιωτικά πολύ δύσκολα θα ξανά καταλάβουν ελληνικά εδάφη, γι' αυτό και αναπροσαρμόζουν τον στρατηγικό τους στόχο (που δεν είναι τίποτα άλλο από τον έλεγχο της Ελλάδας) είτε με την απόκτηση ελληνικής γης είτε με την οικονομική δραστηριοποίηση στην Ελλάδα. Η κυριαρχία ενός κράτους αποδυναμώνεται σήμερα (όταν δεν μπορούν να επέμβουν στρατιωτικά) είτε με την αλλαγή της πληθυσμιακής σύνθεσης είτε με τον οικονομικό έλεγχο του κράτους. Αυτό ακριβώς επιδιώκει η Τουρκία, πρώτα στη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου και αργότερα σε όλη την Ελλάδα (το οθωμανικό όνειρο).Είναι ξεκάθαρο ότι πρωταρχικός στόχος των τούρκων είναι να περάσουν τα νησιά του Αιγαίου και η Θράκη στην οικονομική τους επιρροή. Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να επιτραπεί. Πάνω από το χρήμα υπάρχει και η αξιοπρέπεια. Ποτέ να μην ξανά πατήσει Τούρκος στην Ελλάδα, ούτε ως τουρίστας πόσο μάλλον ως επιχειρηματίες και επενδυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. διαβάστε το βιβλίο ''Η Θράκη στο μεταίχμιο'' και θα καταλάβετε καλά τι έχουν καταφέρει. Εδική μνεία γίνεται και για τις επιπτώσεις της οικονομικής διείσδυσης-εισβολής των Τούρκων στην πατρίδα μας για την οποία κάποιοι τουρκολάγνοι εδώ μέσα πανηγυρίζουν.

    Η πατρίδα μας μετατρέπεται σιγά σιγά από χώρα σε χώρο όπου το χώμα που θα πατάμε εμείς και πολύ περισσότερο τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα ανήκει σε άραβες, τούρκους ,κινέζους και ρώσους. Που να τα καταλάβουν ορισμένοι εδώ,πόσο ξεφτίλα να παραδίνουμε υποδομές,φιλέτα κλπ... σε τούρκους,η αξιοπρέπεια έχει πάει περίπατο μόνο η ξεφτίλα μας αρμόζει τελικά,αλλά είπαμε χειρότεροι και από τους τούρκους είναι οι τουρκολάγνοι.Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας κοιμηθείτε όμορφα και ωραία πανίβλακες που πανηγυριζετε που μας εξαγοραζουν όταν σε λίγο θα πιέζουν(μην ξεχάσετε να τους δώσετε και κίνητρα ) να χρηματοδοτήσουν την ανέγερση τζαμιών σε όλη την επικράτεια.
    Υπενθυμίζω ένα καταπληκτικό άρθρο στο antinews του Φαήλου με τον τίτλο ''Είναι αδιανόητη μια οικονομική εισβολή των Τούρκων επί κυβέρνησης Σαμαρά''.Τελικά αποδείχτηκε δυστυχώς μόνο στα λόγια.

    δειτε σας παρακαλω στην παρακατω φωτογραφια την πινακιδα του καταστηματος που βρισκεται πισω απο τις καθαριστριες που διαμαρτυρονται εξω απο το υπουργειο οικονομικων. http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BA-%CF%86%CF%81%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%B9%CE%BA%CE%B1

    Η οικονομικη(και οχι μονο)εισβολη ξεκινησε για τα καλα. Μακρια απο τους τουρκους οχι μονο λογω φαρας αλλα και επειδη οι συνθηκες υγιεινης στην παραγωγη των προιοντων-τροφιμων τους ειναι κατι παραπανω απο τριτοκοσμικες.

    Ο Χατζηδακης στο παλαιο φαληρο δυστυχως αποδεικνυεται τουρκολαγνος(δεν ξέρεις από ποιον πλέον να τα περιμένεις):
    http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/02/blog-post_4983.html
    http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/02/blog-post_5311.html

    Πώς να διαλύσεις ένα έθνος – κράτος και να το μετατρέψεις σε δορυφόρο σου.

    Βήμα πρώτον, αλλοιώνεις την πληθυσμιακή του σύνθεση μέσω των λαθρομεταναστών που προωθεί τα τελευταία χρόνια η Τουρκία.

    Βήμα δεύτερον, εγκατάσταση τουρκικής τράπεζας αρχικά στη Θράκη, η οποία σταδιακά επεκτείνεται και θα επεκταθεί και σε άλλα μέρη της επικράτειας της Ελλάδας.

    Βήμα τρίτο, τουρκική ”πολιτιστική” εισβολή μέσω του τουρισμού και των τουρκικών τηλεοπτικών σειρών.

    Βήμα τέταρτον, εξαγορά ελληνικών επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων και υποδομών και εγκατάσταση τουρκικών επιχειρήσεων σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας

    Βήμα πέμπτον, μόνιμη εγκατάσταση τουρκικού πληθυσμού στην Ελλάδα, η αρχή θα γίνει με την αγορά εξοχικών κατοικιών.

    έχει και συνέχεια …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σχετικη ειδηση:

    Αποκάλυψη: Ο όμιλος Dogus αγοράζει τον Κάμπο της Χίου!

    http://www.crete-news.gr/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CE%BF-%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%82-dogus-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%AC%CE%BC%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%AF%CE%BF%CF%85#sthash.KtnO81h8.dpuf

    ποσο πιο κατω ρε γαμωτο,πως το επιτρεπουν; και να ειστε σιγουροι απο το αθλιο κρατος μας δεν θα υπαρξει καμια προστασια και ελεγχος
    αντι να τους στειλουν στο διαολο του στρωνουν χαλι για να εξαγορασουν τα παντα,ενα καποτε περηφανο νησι καταντησε-κινδυνευει να μετατραπει σε νησι τουρκων και λαθρομεταναστων(και μιλαμε για την χιο ενα νησι οπου η ιστορια του ταυτιζεται σχεδον αποκλειστικα με τις σφαγες και το ολοκαυτωμα που εχει υποστει απο τους τουρκους),αυτα που γραφαμε προσφατα η γη των ελληνων θα περναει σιγα σιγα σε ξενους και δη στους τουρκους οπου τα νησια μας θα μετατραπουν σταδιακα σε τουρκικη αποικια,οταν πας να βγαλεις χρηματα και κερδος πανω στην αιματοβαμμενη ιστορια του τοπου σου αναρωτιεμαι αν εχεις ξεχασει την ιστορια σου,και οποιος την ξεχναει θα ερχει η ωρα που θα την ξαναζησεις,δεν μπορει ρε γαμωτο τα παντα να ειναι τα λεφτα και στο ονομα των χρηματων να ξεπουλιεσαι τοσο ευκολα

    σχετικη ειδηση:

    Τούρκοι επιχειρηματίες θέλουν να "ανοίξει" η ελληνική αγορά

    http://www.capital.gr/story/3092684/tourkoi-epixeirimaties-theloun-na-anoixei-i-elliniki-agora
    http://www.pronews.gr/portal/20160103/defencenet/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%B1/%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BD%CE%B1

    σχετικη ειδηση:

    ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ --ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΒΡΟΣ Η ΠΡΩΤΗ ΗΜΙΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΙΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ-

    http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2015/09/blog-post_13.html

    σχετικη ειδηση:

    ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΙΑΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΗΜΟΙ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗΣ-"Nτόμινο" πτωχεύσεων Δήμων και... έπονται οι περιφέρειες

    http://www.pronews.gr/portal/20151230/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%B1/%CE%BA%CF%81%CE%AE%CF%84%CE%B7-%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CF%8C%CF%81%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%AE%CF%81%CF%85%CE%BE%CE%B5-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CF%84%CF%8E%CF%87%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7#sthash.ett4nEBQ.dpuf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ειχαμε αναφερθει και στο παρελθον σε αναλογες σχετικες ειδησεις:

    το βρωμικο παιχνιδι των τουρκων,αφιερωμενο σε ολους τους τουρκολαγνους και τα περι ελληνοτουρκικης φιλιας,για τους τουρκους ελληνοτουρκικη φιλια ισοδυναμει με υποταγη σε ολα τα επιπεδα:οικονομικη,εμπορικη,τουριστικη,στρατιωτικη,εδαφικη κλπ...εδω παλι και η σοβαρη καταγγελια για το πως εκτοπιζουν οι τουρκοι σταδιακα και μεθοδευμενα την ελληνικη ακτοπλοια απο το αιγαιο:

    http://www.capital.gr/story/3015442/tourkoi-aktoplooi-ektopizoun-tous-ellines-sto-an-aigaio

    Η Τουρκία πατά πόδι σε όλη τη βόρεια Ελλάδα. Δεν αργεί η μέρα που θα χάσουμε έδαφος χωρίς να πέσει πιστολιά

    http://amfipolinews.blogspot.gr/2015/12/blog-post_6661.html

    ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ «ΕΙΣΒΟΛΗ» ΣΤΟ… ΓΙΟΥΝΑΝΙΣΤΑΝ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

    http://amfipolinews.blogspot.gr/2015/07/blog-post_4661.html

    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΥΘΕΙ «ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΙΜΑ» ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ Α. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ Α. ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ-Οικονομική «εισβολή» στην διαλυμένη Ελλάδα ετοιμάζει η Τουρκία - Δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΟΙΚ

    http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%C2%AB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE%C2%BB-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%E2%80%93-%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BA

    Τουρκικές επιχειρήσεις οικονομικής αιχμαλωσίας και στραγγαλισμού της Ελλάδας: O έλεγχος του Aιγαίου, τα κόκκινα δάνεια και η συμφωνία ΗΡΑΚΛΗ-Τurkish Airlines

    http://amfipolinews.blogspot.gr/2015/07/o-urkish-airlines.html

    ΕΔΩ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΝ…ΤΟΥΡΚΩΝ

    http://amfipolinews.blogspot.gr/2015/08/blog-post_482.html

    Αεροδρόμια, τράπεζες, ενέργεια, θέλουν οι...τούρκοι

    http://amfipolinews.blogspot.gr/2015/09/blog-post_9840.html

    Τούρκοι επενδυτές ετοιμάζονται να μπουν στα ελληνικά κανάλια;

    http://www.defencenet.gr/defence/20151030/%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%b1/%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%ba%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%bd%ce%b4%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%b6%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%bb%ce%b9%ce%b1#sthash.BcEkge3r.dpuf

    Ο Τσίπρας και ο Τούρκος καναλάρχης που "βλέπει" Ελλάδα

    http://www.capital.gr/story/3083935/o-tsipras-kai-o-tourkos-kanalarxis-pou-blepei-ellada

    ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΟ «ΣΦΥΡΙ» ΓΙΑ…ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

    http://amfipolinews.blogspot.gr/2015/07/blog-post_3116.html

    Ποίος γνωστός, ξένος επιχειρηματίας αγόρασε σπίτι «μυστήριο» στην Αθήνα;;

    http://amfipolinews.blogspot.gr/2015/11/blog-post_378.html

    και να ειστε σιγουροι απο το αθλιο κρατος μας δεν θα υπαρξει καμια προστασια και ελεγχος,α ρε ξεφτιλες η γη των ελληνων περναει σιγα σιγα σε ξενους και δη στους τουρκαλαδες,η χωρα μετατρεπεται σταδιακα σε χωρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εδω και καποιες παλαιοτερες ειδησεις αναφορικα με την επικινδυνοτητα των προιοντων τους(τροφιμα που παραγονται σε κατι παραπανω απο τριτοκοσμικες συνθηκες υγιεινης,γεματα με απαγορευμενα φυτοφαρμακα και μαλιστα σε αλογιστη χρηση,συσκευκες ελλειμματικες χωρις καμια προδιαγραφη κλπ...):

    ΣΟΚ! Μην τρώτε τρόφιμα από την Τουρκία…

    http://amfipolinews.blogspot.gr/2015/09/blog-post_633.html

    Ν. ΙΝΚΑ: Τα ελληνικά λεμόνια σαπίζουν στα δέντρα και εισάγουμε τούρκικα!!!
    (διαβαστε και το σχολιο κατω απο το κειμενο του σχολιαστη Panagiotis Michalopoulos)

    http://www.eleysis-ellinwn.gr/el/articles/epikairotita/oikonomia/n_inka_ta_ellinika_lemonia_sapizoun_sta_dentra_kai_eisagoume_tourkika.html

    Μεγάλη απάτη με πειραγμένες αντλίες στο υγραέριο

    http://www.pronews.gr/portal/item/%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%85%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%AD%CF%81%CE%B9%CE%BF

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. για την Finansbank τα γραφαμε αναλυτικα προσφατα:

    Εθνική Τράπεζα: Στην Τράπεζα του Κατάρ η Finansbank

    http://www.capital.gr/story/3090638/ethniki-trapeza-stin-trapeza-tou-katar-i-finansbank

    http://www.capital.gr/story/3090694/meta-tin-polisi-tis-finansbank-allazei-to-topio-gia-tis-ellinikes-trapezes

    Ξεπουλησαν τελικα την Finansbank και θα μας μεινει ως προικα η Ziraat Bank στην πατριδα μας,απλα να θυμισω για να εξαγοραστεί η τουρκική τράπεζα( finance bank ) από την εθνική τράπεζα το αντάλλαγμα/προϋπόθεση ήταν η εγκατάσταση της Ziraat Bank στη Θράκη(=η μεγαλύτερη προδοσία ), η οποία θέλει να επεκταθεί και σε κάποια νησιά του Αιγαίου (αν δεν το έχει κάνει ήδη)όπου θεωρούν οι τούρκοι ότι υπάρχουν "τουρκικές"μειονότητες (φυσικά και προσβλέπουν να έχουν ως πελάτες και τους λαθρομετανάστες μουσουλμάνους).Αν δεν κάνω λάθος έχουν ανοίξει ήδη υποκαταστήματα και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ήδη στη Θράκη με βοήθεια της συγκεκριμένης τράπεζας εξαγοράζουν τα πάντα.

    Μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει τώρα που η εθνική τράπεζα αποφάσισε να πωλήσει όλο το ποσοστό που κατέχει της finansbank όπως ανακοινώθηκε σήμερα σε τράπεζα του Κατάρ, τι θα γίνει με την Ziraat Bank στην Ελλάδα; Δεν θα πρέπει αποτραβηχτεί εξ ολοκλήρου από την πατρίδα μας;Θα ενδιαφερθεί επιτέλους κάποιος;Δεν θα πρέπει να μας μείνει για κανέναν λόγο η Ziraat Bank στην Ελλάδα ως προίκα αφού δεν θα ισχύει πλέον η αρχική συνθήκη(το αντάλλαγμα δηλαδή) θα πρέπει άμεσα να ζητήσουμε την αναστολή της λειτουργίας της συγκεκριμένης τράπεζας στην Ελλάδα και να αποτραβηχτεί εξ ολοκλήρου από την πατρίδα μας.

    Πραγματικά αν υπήρχε ένας πατριώτης ηγέτης θα επέτρεπε ποτέ την εγκατάσταση τουρκικής τράπεζας στην Θράκη; Είμαστε άξιοι της τύχης μας και βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια με το που επιτρέψαμε να εγκατασταθεί τουρκική τράπεζα στη Θράκη, είναι σαν να αποδεχόμαστε ότι στη Θράκη κατοικούν τούρκοι. Η κερκόπορτα πλέον έχει ανοίξει για τα καλά. Αλλά αυτά αγαπητοί φίλοι δεν φαίνεται να πολύ απασχολούν πλέον κανέναν δυστυχώς.
    http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=3517273&pg=2&OrderDir=

    η Ziraat Bank δεν προκειται-δεν αποτελει απλα μια τουρκικη επενδυση στο εξωτερικο,και ελληνικες τραπεζες εχουν επενδυσει στα βαλκανια δεν εχουν ομως ως σκοπο και δεν εχουν βαλει ως στοχο την κοσοβοποιηση των περιοχων οπου εγκατασταθηκαν σε αντιθεση με αυτα που συμβαινουν στη θρακη,ακριβως για αυτον τον λογο εγκατασταθηκε η Ziraat Bank στην θρακη(και οχι μονο)και λειτουργει ως εργαλειο για αυτον τον στοχο-σκοπο

    Διαβαστε οσοι μπορειτε το βιβλίο ''Η Θράκη στο μεταίχμιο'' και θα καταλαβετε καλά τι έχουν καταφέρει. Εδική μνεία γίνεται και για τις επιπτώσεις της οικονομικής διείσδυσης-εισβολής των Τούρκων στην πατρίδα μας(και ειδικοτερα στη θρακη) για την οποία κάποιοι πανηγυρίζουν.

    «Χείμαρρος» ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ
    Φραγκούλης Φράγκος: Το πρώτο στάδιο αυτονόμησης της Θράκης ξεκίνησε

    http://fonirodopis.gr/press/?p=58317

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ;; ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΑΥΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΥΓΑΖΟΥΜΕ ΗΛΙΘΙΩΣ;;
    ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ !!!
    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΕΠΩΛΕΙΤΟ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΤΟΣΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΤΙΜΗ.
    ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ηλιθιος εισαι και φαινεσαι που δεν καταλαβαινεις ολα τα παραπανω στοιχεια

      Διαγραφή
  10. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ,Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ (Ε.ΣΥ.) ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ ΑΝΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ...

    ΕΔΩ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 300 ΣΕ PDF
    https://sorrasgegonota.files.wordpress.com/2012/11/600-ceb4ceb9cf82-cebcceb7cc81cebdcf85cf83ceb7.pdf

    Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΟΛΑΣΙΜΗ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΣΕΛΓΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΤΡΑ ΓΙΑΤΙ Η ΜΗΝΥΣΗ ΑΥΤΗ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ,ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ,ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΔΕΣΕΙ ΜΕ "ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ" ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΝ 67650/13 ΟΤΙ ΤΑ 600 ΔΙΣ$ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΑ ..

    ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΗΝΥΟΥΝ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ ??...ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΕΧΡΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ,Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ..ΔΕΙΤΕ..
    Άρθρο 145 Ψευδής καταμήνυση
    1. Όποιος εν γνώσει καταμηνύει άλλον ψευδώς ή αναφέρει γι' αυτόν ενώπιον της
    αρχής ότι τέλεσε αξιόποινη πράξη ή πειθαρχική παράβαση, τιμωρείται με φυλάκιση
    από δύο ως πέντε έτη και χρηματική ποινή

    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΗΝ Ε.ΣΥ. ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΚΙ'ΟΛΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ,ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ...
    http://alfeiospotamos.gr/?p=18373

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive