Τα φυτοφάρμακα μπορεί να αποδειχθούν βλαβερά για την υγεία, αν δεν πλένουμε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζουμε, προτού τα καταναλώσουμε. Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός “Environmental Working Group”, πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα σχετικά με το ποια προϊόντα έχουν περισσότερες τέτοιες επικίνδυνες ουσίες. Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φυτοφάρμακα:...
Μήλα
Ροδάκινα
Νεκταρίνια
Φράουλες
Σταφύλια
Σέλερι
Σπανάκι
Κόκκινες πιπεριές
Αγγούρια
Ντομάτες τύπου “cherry” (ντοματίνια)
Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα ΛΙΓΟΤΕΡΑ φυτοφάρμακα:
Αβοκάντο
Καλαμπόκι
Ανανάς
Λάχανο
Αρακάς κατεψυγμένος
Κρεμμύδια
Σπαράγγια
Μάνγκο
Παπάγια
Ακτινίδια
Μελιτζάνες
Γκρέιπφρουτ
Πεπόνι
Κουνουπίδι
Γλυκοπατάτες
Πηγή: www.iatropedia.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.