Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Χαμός με τα λεσβιακά φιλιά στον Φάουστ

Αντιδράσεις και... μούντζες για τον «Φάουστ» της Κατερίνας Ευαγγελάτου. Το προκλητικό έργο του Γκαίτε, το οποίο έκανε πρεμιέρα την περασμένη Παρασκευή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, δίχασε τους θεατές, με κάποιους από αυτούς να αντιδρούν έντονα κατά τη διάρκεια αλλά και στο φινάλε της παράστασης του Σαββάτου....
 Οπως πληροφορηθήκαμε, μια κυρία από το κοινό στην κορυφαία σκηνή του έργου αποδοκίμαζε τους καλλιτέχνες... μουντζώνοντάς τους, ενώ στο τέλος -όταν οι περισσότεροι θεατές χειροκροτούσαν τους συντελεστές- εκείνη έκανε τη γνωστή χειρονομία, όπου ο αντίχειρας δείχνει προς τα κάτω. Μάλιστα, νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, έβριζε την Κατερίνα Ευαγγελάτου!


Ενδεχομένως, οι μεμονωμένες αρνητικές αντιδράσεις από πλευράς του κοινού να προκλήθηκαν από την οπτική με την οποία «είδε» το έργο η κυρία Ευαγγελάτου. Κάποιοι από τους θεατές του έργου αντέδρασαν υπερβολικά στη σκηνογραφία (που ήθελε την εμφάνιση ενός τεράστιου σταυρού στη σκηνή) ή στις σχεδόν γυμνές (και ματωμένες) εμφανίσεις των ηθοποιών, αλλά και τα παρατεταμένα λεσβιακά φιλιά. Ωστόσο ο «Φάουστ» είναι ένα κείμενο που από μόνο του προκαλεί. Θυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο του 2014 ήταν ο Μιχαήλ Μαρμαρινός που τα είχε... ακούσει, καθώς στη δική του εκδοχή εμφανιζόταν στη σκηνή κι ένας αποστεωμένος σκύλος.

Στην παράσταση της Ευαγγελάτου τον ρόλο του Φάουστ κρατάει ο Νίκος Κουρής, ενώ το «σκοτεινό» alter ego του, τον Μεφιστοφελή, ενσαρκώνει ο Αργύρης Πανταζάρας. Παίζουν επίσης οι Νάνσυ Σιδέρη, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Ερρίκος Μηλιάρης, Κλήμης Εμπέογλου, Καλλιόπη Παναγιωτίδου, Αγησίλαος Μικελάτος, ενώ συμμετέχουν και τριάντα σπουδαστές από τη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive