Με 153 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ψηφίστηκε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε (με 138 ψήφους) το νομοσχέδιο. Στην ονομαστική ψηφοφορία, που ζήτησε το ΚΚΕ επί της αρχής του νομοσχεδίου, ψήφισαν 191 βουλευτές. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε...
και στα άρθρα του και στο σύνολό του.Τα άρθρα 1,2,3,19 και 41, που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία από την ΝΔ και την Δημοκρατική Συμπαράταξη, επίσης ψηφίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ (153 ψήφοι) ενώ καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης (138 ψήφοι).
Τι προηγήθηκε στη συζήτηση
Τους τόνους ανέβασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος ζητώντας κατά παρέκκλιση του Κανονισμού της βουλής να παραταθεί το 10ωρο για την συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου προκειμένου να μπορέσουν να τοποθετηθούν περισσότεροι βουλευτές.
Ο πρόεδρος της βουλής, Νίκος Βούτσης απαντώντας, έκανε λόγο για ασφυκτικά πλαίσια τα οποία ορίζονται από την κυβέρνηση ενώ ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης εξήγησε πως το «κατεπείγον» του νομοσχεδίου εκπορεύεται από την χρηματοδότηση που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή και με την έγκριση του Eurogroup.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι εντός του πολυνομοσχεδίου δεν υπάρχουν μόνο μνημονικές υποχρεώσεις καταγγέλλοντας ότι με διατάξεις όπως το ενιαίο μισθολόγιο κάνει πελατειακές σχέσεις με τους δημοσίου υπάλληλους.
Από την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκράτης Φάμμελος έκανε λόγο για "θεατρινισμούς" από την μεριά της αντιπολίτευσης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.