Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Το απόρρητο έγγραφο του State Department για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο

061113_an_rosen_640
Ένα κοινό και φανερό «μυστικό» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έφερε στο φως της δημοσιότητας το Wikileaks, δημοσιεύοντας ένα εμπιστευτικός τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα το 2005, σχετικά με τον ανησυχητικά αυξανόμενο αριθμό των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο. Στο εν λόγω έγγραφό, ό τότε υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης...
φαίνεται πως κάνει λόγο για 40 ημερήσιες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου κατά μέσο όρο, ενώ σε συνομιλία που είχε ο ίδιος με τον Αμερικανό πρέσβη, εκφράζει την δυσαρέσκειά του για το γεγονός, τονίζοντας πως τέτοιες ενέργειες δυσχεραινουν την προσπάθεια προσέγγισης των δύο χωρών «Ο Μολυβιάτης τόνιζε ότι η Τουρκία δεν χρειάζεται να στέλνει 40 αεροσκάφη τη μέρα για να υποστηρίξει την πολιτική της θέση» αναφέρει χαρακτηριστικά το  απόρρητο έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας. Φαίνεται όμως πως το ζήτημα δεν έκλεισε το 2005, καθώς η wikileaks δημοσίευσε και ένα γράφημα στο οποίο απεικονίζεται η πορεία των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο ανά έτος. Χρονιά – ρεκόρ είναι το 2014, με τα τουρκικά αεροσκάφη να έχουν παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο 2244 φορές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive