Λόγω της επικινδυνότητας του σπηλαίου (εξ αιτίας της δίνης), έγινε χρήση σπηλαιολογικού σχοινιού και εξαρτημάτων για την ασφαλή κατάδυση και ανάδυση. Στις 7-8-9 Νοεμβρίου ο Σπηλαιολογικός Ελληνικός Εξερευνητικός Όμιλος (ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο.), πραγματοποίησε νέα εξερευνητική αποστολή στο Αρκαδικό Χωριό. Έγιναν συνολικά τρεις καταδύσεις. Με την βοήθεια κατοίκων έγινε κατάδυση στο υποβρύχιο σπήλαιο "Ρουφήχτρα Αρκαδικού Χωριού"...
που είχε εντοπιστεί σε προηγούμενη αποστολή. Δόθηκε το όνομα αυτό στο συγκεκριμένο σπήλαιο, εξαιτίας μίας δίνης που σχηματίζεται στη θάλασσα, ακριβώς πάνω από την είσοδο του σπηλαιου.
Λόγω της επικινδυνότητας του σπηλαίου (εξ αιτίας της δίνης), έγινε χρήση σπηλαιολογικού σχοινιού και εξαρτημάτων για την ασφαλή κατάδυση και ανάδυση. Από την είσοδο του σπηλαίου και σε βάθος 4 μέτρων, είναι αρκετά αισθητό το ρεύμα που ρουφάει προς το εσωτερικό. Συνεχίζοντας και λόγω στενώματος στα 11 μέτρα βάθος, το ρεύμα γίνεται ακόμη πιο ισχυρό.
Στα 22 μέτρα βάθος το σπήλαιο ανοίγει και σχηματίζει αίθουσα, το έδαφος της οποίας είναι αμμώδης και γεμάτο από Αστερίες, Οφίουρους και Στρείδια. Ξεκινάει από τα 32 μέτρα βάθος και φθάνει με κλίση έως τα 38 μέτρα, όπου το σπήλαιο γίνεται οριζόντιο και στενεύει. Οι φυσαλίδες, αντί να έχουν κίνηση προς την επιφάνεια, έχουν κατεύθυνση προς τη συνέχεια της ρουφήχτρας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.