Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ" ΣΤΟ "ΓΑΛΑΖΙΟ ΒΑΛΤΟ". ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΖΗΣΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ Ν.Δ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ "ΔΑΓΚΩΜΑΤΑ" ΜΕΤΑΞΥ "ΑΔΕΛΦΩΝ"



Στην τελική ευθεία για την κάλπη της Κυριακής μπαίνουν οι «4» της Νέας Δημοκρατίας με τις συμμαχίες εντός του κόμματος να έχουν περίπου προσδιοριστεί. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που δέχθηκε σκληρά πυρά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στήριξη που προσέφεραν στον Περιφερειάρχη οι Μάκης Βορίδης και Τάκης Μπαλτάκος, επιχειρεί να απαντήσει με τον «καραμανλικό» - όπως είπαν οι συνεργάτες του, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Πειραιά...
ήταν η επιλογή του Κώστα Καραμανλή για τη θέση του Διευθυντή στο Ινστιτούτο Κωνσταντίνος Καραμανλής, έχει διατελέσει εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, ενώ μετείχε σε αρκετές από τις κρίσιμες και κλειστές συσκέψεις της περιόδου 2004-2009. 

Ο κ. Αρβανιτόπουλος έπλεξε το εγκώμιο του Απόστολου Τζιτζικώστα, εκτιμώντας πως είναι το πρόσωπο που μπορεί να σηματοδοτήσει μια νέα «μεταμνημονιακή περίοδο» για την παράταξη, συνθέτοντας παράλληλα όλες τις ιδεολογικές πτέρυγες της ΝΔ. 

Σήμερα ο κ. Τζιτζικώστας περιοδεύει στην Κρήτη και το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Ηράκλειο. 

«Πιο δεξιά ο τοίχος» είναι η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, μετά και τη στήριξη που έλαβε από τους κυρίους Βορίδη και Μπαλτάκο. 

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος το απόγευμα μιλά στην Καλαμάτα, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ επανέλαβε ότι θέλει μόνο μια ευκαιρία για να νικήσει τον Αλέξη Τσίπρα και τόνισε πως μπορεί να εγγυηθεί και να κάνει πράξη τη διεύρυνση και την ανανέωση στη ΝΔ. 

«Τιμώ την πορεία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Δεν νομίζω, όμως, ότι μπορεί να διευρύνει και να ανανεώσει την παράταξη. Κάποιοι θα πουν ότι είναι μια επιλογή σταθερότητας. Εγώ πιστεύω ότι είναι μια επιλογή στασιμότητας και κατ' επέκταση συρρίκνωσης του κόμματος», είπε ο κ. Μητσοτάκης. 

Κυριάκος Μητσοτάκης και Βαγγέλης Μεϊμαράκης έβαλαν και χθες στο στόχαστρό τους τον Αλέξη Τσίπρα προειδοποιώντας τον για το ταξίδι στην Τουρκία. 

Μάλιστα ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος στο προσφυγικό τόνισε πως η ΝΔ πιστεύει πως τα hot spots δεν μπορούν πλέον να γίνουν στην Ελλάδα - πρέπει να γίνουν στην Τουρκία για να γίνεται εκεί ο έλεγχος και η καταγραφή των προσφύγων που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη. 

Αν και δεν το λένε ανοιχτά, στο περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη είναι διάχυτη η εκτίμηση ότι η εκλογή μπορεί να τελειώσει από την πρώτη Κυριακή - με ένα ποσοστό που μπορεί να είναι καθαρό υπέρ του κ. Μεϊμαράκη ή τόσο καθαρό που ο δεύτερος δεν θα μπει στη διαδικασία να πάει σε δεύτερη Κυριακή. 

«Σκεφθείτε ποιος δίνει μάχες στη Βουλή εναντίον του Τσίπρα και κρατάει όρθια και ενωμένη τη Νέα Δημοκρατία, σκεφθείτε ποιος μπορεί να μας πάει μπροστά και το 28% να το κάνει 40%», είπε ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας σε εκδήλωση στην Αθήνα. 

Ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε ότι η ΝΔ με τον ίδιο πρόεδρο δεν πρόκειται να ψηφίσει ούτε έναν νέο φόρο και επιτέθηκε δριμύτατα στον Αλέξη Τσίπρα με τη χαρακτηριστική φράση: «ο μπαγάσας έχει πάθει μετάλλαξη και λέει «ναι» σε όλα...». 

Σήμερα ο κ. Μεϊμαράκης θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και το απόγευμα θα μιλήσει σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. 

Από τη Θεσσαλονίκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος κατάφερε να κάνει μια εντυπωσιακή συγκέντρωση στο Βελλίδειο - εξαπέλυσε επίθεση στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στον οποίο «χρέωσε» και πάλι την υποτονική, όπως εκτιμά, αντιπολίτευση που έκανε και συνεχίζει να κάνει η ΝΔ στην κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου. 

Ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος επισκέπτεται τα Γιαννιτσά και τη Βέροια, επιτέθηκε και στον Απόστολο Τζιτζικώστα για τον οποίο είπε πως εάν εκλεγεί η ΝΔ κινδυνεύει με «πολιτική εξαφάνιση».

O υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση, κατηγορώντας μάλιστα ότι έχει ευθύνη «για αυτό που ζει τώρα η Ευρώπη» όπως είπε χαρακτηριστικά. 

«Με την Τασία Χριστοδουλοπούλου και τον Αλέξη Τσίπρα που προσκάλεσαν όλους αυτούς τους ανθρώπους στην Ευρώπη και με τον Πάνο Καμμένο που πριν από μήνες έλεγε πως εάν η Ευρώπη συγκρουστεί μαζί μας θα τη γεμίσουμε με τζιχαντισές, στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι», είπε χαρακτηριστικά. 

Στην τελική ευθεία προς την κάλπη της Κυριακής αρκετοί από τους βουλευτές της ΝΔ συνεχίζουν να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους ως προς το πρόσωπο που στηρίζουν: Όλγα Κεφαλογιάννη, Νίκος Δένδιας, Βασίλης Κικίλιας, Κωστής Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είναι κάποιοι μόνο από τους βουλευτές που δεν έχουν πάρει θέσει υπέρ κάποιου εκ των υποψηφίων, αν και αυτό δε σημαίνει ότι θα το πράξουν μέχρι την Κυριακή. 

Αρκετοί βουλευτές δε θέλουν να πάρουν θέση εκτιμώντας πως αυτό δεν πρόκειται να προσθέσει ή να αφαιρέσει τίποτα από τον όποιο υποψήφιο από τη στιγμή που η βάση του κόμματος ψηφίζει με διαφορετικά κριτήρια - όπως φάνηκε και στην αναμέτρηση Σαμαρά - Μπακογιάννη - ενώ δεν αποκλείεται κάποιοι να τοποθετηθούν είτε λίγο πριν την Κυριακή, είτε ακόμη και σε έναν ενδεχόμενο δεύτερο γύρο αναμέτρησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive