Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Συνεχίζει να ΠΡΟΚΑΛΕΙ τον Πούτιν ο Ερντογάν: “Δεν ζητάμε συγγνώμη, αν κάνουν νέα παραβίαση οι Ρώσοι, θα τους ξαναρίξουμε”

erdogan-poutin
Από τη μία λέει ότι η Άγκυρα… δε βάζει στο στόχαστρο τη Μόσχα, από την άλλη χαρακτηρίζει «συναισθηματική» την αντίδραση της ρωσικής ηγεσίας. «Αυτόματη αντίδραση» σύμφωνα με τις οδηγίες του τουρκικού στρατού, χαρακτήρισε την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24 από την τουρκική πολεμική αεροπορία ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Την ίδια ώρα, τόνισε...
πως η χώρα θα συνεχίσει να απαντά με τον ίδιο τρόπο όπως στην περίπτωση του ρωσικού μαχητικού, όταν παραβιάζεται ο εναέριος χώρος της Τουρκίας. «Αν σήμερα υπάρξει μία νέα παραβίαση του εναέριου χώρου μας, τότε είμαστε ικανοί να απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο», προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος.
Παράλληλα χαρακτήρισε την αντίδραση του Κρεμλίνου «συναισθηματική», που όπως τόνισε δεν αρμόζει σε πολιτικούς, έπειτα από τη σκληρή στάση που έλαβαν ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, και ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Βέβαια, σε μία προσπάθεια να χαμηλώσει τους τόνους, παρά την παραπάνω εκρηκτική δήλωση, είπε ότι η Τουρκία δεν έχει κανένα λόγο να πλήξει τη Ρωσία, μία χώρα, όπως τόνισε, με την οποία η Άγκυρα διατηρεί ισχυρές σχέσεις.
«Δεν έχουμε κανένα λόγο να θέσουμε στο στόχαστρο την Ρωσία, με την οποία διατηρούμε ισχυρούς δεσμούς», επισήμανε και εξήγησε πως δεν ήταν γνωστή η ταυτότητα του αεροσκάφους τη στιγμή του περιστατικού.
Την ίδια στιγμή, πάντως, τόνισε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να απολογηθεί η Τουρκία στη Ρωσία και όπως είπε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι αν υπάρχει μία πλευρά που πρέπει να απολογηθεί, δεν είμαστε εμείς. εκείνοι που παραβίασαν τον εναέριο χώρο μου πρέπει να απολογηθούν. Οι πιλότοι μας και οι ένοπλες δυνάμεις, απλώς εκτέλεσαν το καθήκον τους, το οποίο αφορά στην απάντηση των παραβιάσεων των κανόνων. Πιστεύω πως αυτή είναι η ουσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive