Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους κατά της λιτότητας - Επεισόδια στις διαδηλώσεις. ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους κατά της λιτότητας - Επεισόδια στις διαδηλώσεις
Μαζική ήταν η συμμετοχή του κόσμου στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, ενάντια στις πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης...
Οι προσυγκεντρώσεις ξεκίνησαν από τη Κλαυθμώνος ενώ μετά ακολούθησε παραδοσιακά πορεία προς το Σύνταγμα. Λαοθάλασσα επικράτησε στην πορεία του ΠΑΜΕ ενώ διαφορετική ήταν η εικόνα στη πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Μαθητές έδωσαν επίσης το παρών, πραγματοποιώντας συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά.
Τα συνθήματα «Τον πλούτο τον παράγουν οι εργάτες, κάτω τα χέρια από τις συντάξεις», «Οι εισφορές δεν είναι των εργοδοτών, είναι ο ιδρώτας των εργατών», «Κοινωνική Ασφάλιση οι εργάτες απαιτούν, οι ιδιωτικές να καταργηθούν» ήταν αυτά που κυριάρχησαν στην πορεία του ΠΑΜΕ.

Επεισόδια και μολότοφ

porepeisoafd7porepeisoafd14porepeisoafd13porepeisoafd9porepeisoafd8porepeisoafd2porepeisoafd11porepeisoafd10porepeisoafd5porepeisoafd6

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή της, χαιρετίζει τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων, ανέργων, νεολαίας, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών στη σημερινή απεργία, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες πόλεις της χώρας, «παραμερίζοντας την τρομοκρατία και τις απειλές της μεγαλοεργοδοσίας, ξεπερνώντας το κλίμα της μοιρολατρίας και του συμβιβασμού με τα ψίχουλα, που καλλιεργείται από την κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας».

"Μαζική και αγωνιστική απάντηση στη δογματική εμμονή της κυβέρνησης στις καταστροφικές και αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων, έδωσαν σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι που μετείχαν στην 24ωρη Γενική Απεργία και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος", υποστηρίζει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Λαϊκή Ενότητα, αντεξουσιαστές και εξωκοινοβουλευτική αριστερά συγκεντρώθηκαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για να ακολουθήσει η πορεία τους στο Σύνταγμα. Στην πρώτη γραμμή ήταν  οι Π.Λαφαζάνης, Ζ.Κωνσταντοπούλου, Νάντια Βαλανάνη, Κ.Ήσυχος, Δ.Στρατούλης και Ραχήλ Μακρή.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περίπου 6.000 άτομα συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Μετά τις 13:30 το μεσημέρι ξεκίνησαν μικροεπεισόδια όταν αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά σε βαν του ΟΤΕ στη Σταδίου.

Έπειτα, άρχισε πετροπόλεμος και βροχή από μολότοφ στη Γεωργίου εναντίον των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών ενώ οι συγκρούσεις μεταφέρθηκαν στην Όθωνος, στην Πανεπιστημίου όπου επιτέθηκαν στη Τράπεζα της Ελλάδος.

Μικροκαταστροφές και φωτιά σε κάδους σημειώθηκαν και στα Προπύλαια όπου στήθηκαν οδοφράγματα. Οι ταραξίες απωθήθηκαν από την αστυνομία και σταδιακά επανήλθε η ηρεμία στο κέντρο, με τους διαδηλωτές να αποχωρούν.

Μικροένταση σημειώθηκε και στη Πάτρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ και αυτό για τα πανό. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, υπήρξε διαφωνία για το ποιο από τα δύο πανό θα προπορευτεί της πορείας.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των διαδηλωτών και στη Θεσσαλονίκη- περίπου 10.000 άτομα- όπου η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ έγινε μπροστά από το Εργατικό Κέντρο, του ΠΑΜΕ στο Άγαλμα Βενιζέλου στην Αριστοτέλους, ενώ πρωτοβάθμια σωματεία που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, αλλά και η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive