Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Εκρηκτική η κατάσταση στη ΝΔ μετά την αναβολή των εκλογών. Ευθύνες για το φιάσκο. ΒΙΝΤΕΟ

Εκρηκτική η κατάσταση στη ΝΔ μετά την αναβολή των εκλογών. Ευθύνες για το φιάσκο
Οι γνωρίζοντες ήξεραν ότι η σημερινή διαδικασία για τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ ήταν έωλη, σαν σε κινούμενη άμμο. Οι φόβοι για το ενδεχόμενο κατάρρευσης του ηλεκτρονικού συστήματος της ψηφοφορίας ήταν υπαρκτός από χθες με φωνές να μιλούν για σοβαρό αντίκτυπο στο εσωτερικό του κόμματος....
 Τα προβλήματα ήταν γνωστά με τους εμπλεκόμενους από το Σάββατο να προσπαθούν να δοθεί λύση για την ομαλή λειτουργία ενώ παράλληλα εντοπίζονταν ελλείψεις, με το ενδεχόμενο της αναβολής των εκλογών να πλανάται... Για φιάσκο και γελοιοποίηση μιλούν κατόπιν εορτής στελέχη του κόμματος που ζητούν παραιτήσεις στην ΚΕΦΕ, ακόμη και υψηλόβαθμων στελεχών της ΝΔ που ενεπλάκησαν στις αποφάσεις και στη διαδικασία. Οι υποψήφιοι αποδίδουν ευθύνες στον πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, τον Α. Παπαμιμίκο.

Δεν πάει στη Συγγρού ο Μεϊμαράκης. Ζητά παραίτηση της ΚΕΦΕ

Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ: Συγνώμη απο τον κόσμο της ΝΔ για το σημερινό φιάσκο και ρεζιλίκι

Η ομόφωνη απόφαση της ΚΕΦΕ για την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και έβαλε σε νέες φουρτούνες το κόμμα. Ενώ όλοι ζητούν την παραίτηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου, η ΚΕΦΕ επιρρίπτει τις ευθύνες στην εταιρεία.... που ανέλαβε τις εκλογές.
Επί της ουσίας αυτή τη στιγμή η ΝΔ δεν βρίσκεται αντιμέτωπη με... τα τεχνικά της προβλήματα αλλά με βαθύτερα εσωτερικά της ζητήματα, καθρεφτίζοντας την αδυναμία της να συνταχθεί στο εσωτερικό της, πολλώ δε μάλλον να αντιμετωπίσει με ουσιαστικό αντιπολιτευτικό λόγο τα γενόμενα στην πολιτική ζωή του τόπου, χωρισμένη στα τέσσερα...
Μέγα ζητούμενο ωστόσο παραμένει τι θα πράξει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος χωρίς να κάνει δηλώσεις αναχώρησε από το πρωί από τα Χανιά. Λίγο αργότερα όμως μέσω διαρροών έστειλε μήνυμα ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησής του ζητώντας να σταματήσει η σπέκουλα. Ενώ ο εκπρόσωπος  του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι σε μερικές κάλπες με πρωτοβουλία τοπικών εφορευτικών επιτροπών είχε ξεκινήσει χειρόγραφη διαδικασία γνωστοποιώντας πως στις εν λόγω καταμετρήσεις ο Μεϊμαράκης είχε το προβάδισμα.
Το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους σχολίασε ο Αδωνις Γεωργιάδης, αμέσως μετά την ανακοίνωση της αναβολής.  "Όσοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν τη Νέα Δημοκρατία για να αφήσουν μόνο του τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ό,τι θέλει, πλανώνται πλάνην οικτρά", δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ κ. Άδωνις Γεωργιάδης επαναλαμβάνοντας πως "υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο και πρέπει να παραιτηθούν, πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα της παράταξης, αυτή η εικόνα δεν τιμά τη ΝΔ, και γι’ αυτό πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά με αδιάβλητες εκλογές", κατέληξε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ανακοίνωση της απόφασης της ΚΕΦΕ ζήτησε να αναλάβει την μεταβατική προεδρία του κόμματος η Μαρ. Γιαννάκου.
Η ανακοίνωση Μητσοτάκη:
"Η αποτυχία διεξαγωγής της εκλογής νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί μια μαύρη σελίδα για την ιστορία του Κόμματός μας.
Οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη σε όλους τους Νεοδημοκράτες, αλλά και στους Έλληνες πολίτες.
Δυστυχώς η διαδικασία της εκλογής δεν μπορεί πια να διεξαχθεί σήμερα. Δεν είναι ώρα να αναζητήσουμε ευθύνες. Θα έρθει η ώρα της απόδοσής τους.
Ζητώ:
Άμεση απόφαση της ΚΕΦΕ για αναβολή της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
Άμεση ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας της Ν.Δ. από την Μαριέττα Γιαννάκου με απόφαση του Βαγγέλη Μειμαράκη
Αντικατάσταση του Προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου με πρόσωπο της εμπιστοσύνης της Μαριέττα Γιαννάκου
Διεξαγωγή της διαδικασίας το συντομότερο δυνατό
Η μεταβατική Πρόεδρος Μαριέττα Γιαννάκου να ορίσει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος Πρόεδρος.
Αυτό που προέχει αυτήν τη δύσκολη στιγμή είναι η επιβίωση της Νέας Δημοκρατίας.
Ζητώ από όλους να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων."
Την αναβολή της διαδικασίας των εκλογών είχε ζητήσει νωρίτερα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, απειλώντας  πως αν δεν γίνει δεκτή η εισήγησή του θα αποσύρει την υποψηφιότητά του.
Την παραίτηση των υπευθύνων της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ ζήτησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος μετά τη σωρεία τεχνικών προβλημάτων στο on line σύστημα ψηφοφορίας που εξασφαλίζει το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας.
«Προστατεύστε την παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Παραιτήσεις των υπευθύνων τώρα» έγραψε ο βουλευτής της ΝΔ στο λογαριασμό του στο Twitter. «Παραιτήσεις των υπευθύνων της ΚΕΦΕ τώρα. Το ελάχιστο που μπορούν να προσφέρουν...» καταλήγει.
Παραιτήσεις των υπευθύνων ζητά με ανακοίνωσή του και ο πρόεδρος  της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης μετά την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ.
«Ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη (γιατί δεν ξέρω αν οι υπεύθυνοι αυτού του φιάσκου έχουν το θάρρος να το πράξουν) από τον κόσμο της ΝΔ τους οποίους για ακόμη μια φορά πληγώσαμε. Εδώ και καιρό, έχω επισημάνει στην ΚΕΦΕ την σωρεία προβλημάτων που διαφαίνονταν (πρακτικά συνεδριάσεων) αλλά δεν δημιούργησα θέμα για το καλό της παράταξης. Μετά την αποχώρηση μου από την χθεσινή και σημερινή ΚΕΦΕ λόγω του διαφαινόμενου και εν τέλει φιάσκου της διαδικασίας επισημαίνω το εξής: πρέπει άμεσα να παραιτηθούν οι υπεύθυνοι και να ξεκινήσει από αύριο το πρωί η ανασυγκρότηση της μεγάλης παράταξης γιατί αυτό έχει ανάγκη η πατρίδα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive