Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ.ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ. Ανατινάχθηκε γυναίκα καμικάζι. 2 νεκροί τρομοκράτες, τραυματίες αστυνομικοί. ΒΙΝΤΕΟ ΖΩΝΤΑΝΑ - ΦΩΤΟ

Παρίσι:  Νεκρός ο εγκέφαλος της επίθεσης; Ανατινάχθηκε  γυναίκα καμικάζι. LIVE
Σε εξέλιξη είναι από τα ξημερώματα μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στο προάστια του Παρισιού Σεν Ντενί εκεί που βρίσκεται το Stade de France. Δύο τρομοκράτες νεκροί εκ των οποίων μια γυναίκα ζωσμένη με εκρηκτικά η οποία και εξερράγη. Συγκεκριμένα, τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι έξι ύποπτοι...
βρίσκονταν στο διαμέρισμα το οποίο πολιορκήθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες, τουλάχιστον δύο ύποπτοι είναι νεκροί, μία γυναίκα-καμικάζι ανατινάχθηκε, ενώ τρεις τρομοκράτες έχουν συλληφθεί, εκ των οποίων ένας τραυματισμένος.
Οι νεκροί δεν έχουν αναγνωρισθεί και, κατά συνέπεια, δεν είναι γνωστό εάν ήταν καταζητούμενοι.
Έχει συλληφθεί και τέταρτο άτομο, ο άνθρωπος που δάνεισε το διαμέρισμά του στους υπόπτους, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.
Αστυνομική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα Le Figaro ότι κανένας πολίτης δεν έχει σκοτωθεί κατά την επιχείρηση στο Σεν Ντενί.
Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, το διαμέρισμα (το οποίο είχε νοικιάσει ένας άνδρας) στο οποίο ταμπουρώθηκαν οι ύποπτοι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι βρίσκεται πάνω από ένα δημοτικό σχολείο.

Προβολή εικόνας στο Twitter

Quelques étages plus bas, là où l'assaut a été donné, une école et 326 élèves. 2/2
 Γαλλική Εισαγγελία: Τρεις τρομοκράτες συνελήφθησαν και δύο σκοτώθηκαν
Τρεις από τους οχυρωμένους στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί συνελήφθησαν, δύο τρομοκράτες σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους η γυναίκα που ανατινάχθηκε πυροδοτώντας ζώνη με εκρηκτικά, όπως ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας.
Οι νεκροί δεν έχουν αναγνωριστεί και, κατά συνέπεια, δεν είναι γνωστό εάν ήταν καταζητούμενοι.
H ανακοίνωση της εισαγγελίας
Le parquet de Paris confirme la mort d'une femme kamikaze lors de l'assaut du RAID à St-Denis.
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων Αμπντελαχμίντ Αμπαούντ, ο Σαλάχ Αμπντελσμάμ καθώς και ο 9ος τρομοκράτη του μακελειού στο Παρίσι είναι οι στόχοι της επιχείρησης. Οι γαλλικές αρχές πίστευαν ότι ο  Αμπαούντ είναι στη Συρία όμως φαίνεται ότι είχε επιστρέψει στη Γαλλία.
Ο Abdelhamid Abaaoud άνθρωπος που οργάνωσε την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι ένας από τους δράστες που έχουν αμπαρωθεί σε διαμέρισμα στο Saint Denis
- Και ο καταζητούμενος Σαλα Αμπντεσλαμ μαζί του - Άγνωστο ακόμα ποιος από τους δυο είναι νεκρός
Σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης νεκρή είναι μια γυναίκα καμικάζι που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη.
Ανεξακρίβωτος αριθμός ατόμων είναι ταμπουρωμένα σε διαμέρισμα και υπήρξε από τα ξημερώματα ανταλλαγή πυροβολισμών με αυτόματα όπλα.
Δικαστική πηγή ανέφερε ότι η αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις κατά τη διάρκεια της μεγάλης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Σεν Ντενί, η οποία συνεχίζεται.
Στους δρόμους του Παρισιού αναπτύσσονται και 15.000 στρατιώτες μετά  την επιχείρηση της αστυνομία στο Σεντ Ντενί για τη σύλληψη των τρομοκρατών.
Έκκληση της γαλλικής αστυνομίας στους πολίτες - "Μην πλησιάζετε τα παράθυρα"
Δείτε τη στιγμή της επίθεσης των Γαλλικών αστυνομικών δυνάμεων στο σπίτι που κρύβονται οι ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε
Εκρήξεις ακούστηκαν νωρίτερα στο Σεν Ντενί, στο σημείο όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν στήσει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από το σπίτι  στο οποίο βρίσκεται ο εγκέφαλος της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι. Οι νέες εκρήξεις σημειώθηκαν στις 07:30 ώρα Γαλλίας.

Μια γυναίκα καμικάζι ανατινάχτηκε στο Σεν Ντενί κατά τη διάρκεια εφόδου της Αστυνομίας στην περιοχή του Σεν Ντενί.  Οι δυνάμεις Ασφαλείας είχαν περικυκλώσει κτίριο στο οποίο εικάζεται ότι έχει καταφύγει ο Νο1 καταζητούμενος Abdelhamid Abaaoud. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι νεκροί μέχρι στιγμής μπορεί να είναι τρεις.
> de nouvelles détonations / explosions entendues sur place, "un nouvel assaut" pour jmdecugis
Όπως αναφέρουν κάτοικοι, όλα άρχισαν με μια έκρηξη που ακούστηκε στην περιοχή. Αμέσως μετά ακούστηκε μια ακόμα και στη συνέχεια άλλες δύο. Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι η πρώτη έκρηξη ακούστηκε στις 4.30 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ΑP μια γυναίκα ζωσμένη με εκρηκτικά τα πυροδότησε και είναι νεκρή. Η γυναίκα ήταν η μία εκ των βασικών υπόπτων που κυνηγούσε η Αστυνομία. Οι πληροφορίες βέβαια είναι συγκεκχυμένες καθώς η επιχείρηση είναι ακόμα εν εξελίξει.

Τρία φορτηγά με στρατιώτες κατέφθασαν πριν από λίγο και οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν δημιουργήσει κλοιό γύρω από την περιοχή.

Εν τω μεταξύ οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους και τα σχολεία της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά.

Tρεις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Υπενθυμίζουμε ότι ενώ αρχικά η Αστυνομία καταζητούσε μόνο τον Abdelhamid Abaaoud, αργά χθες το απόγευμα έγινε γνωστό ότι υπήρχε και ένατο άτομο που συνέργησε στις επιθέσεις που αιματοκύλισαν το Παρίσι.
Δείτε  LIVE από το Ruptly TV στο τέλος του κειμένου:

Ελικόπτερα πετούν στην περιοχή.  Οι αρχές έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους, τα σχολεία θα μείνουν κλειστά όπως και τα καταστήματα. Δεν λειτουργούν τα μέσα μεταφοράς.
Το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι έχουν τραυματιστεί και αστυνομικοί. Οι δρόμοι έχουν κλείσει στην περιοχή καθώς η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη.




 Προβολή εικόνας στο Twitter

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Des riverains évacués avec couverture de survie, mis à l'abris dans l'hôtel de ville. Hélico sur place.
Eνα κινητό με χάρτη του θεάτρου Bataclan και ένα μήνυμα με την παρακίνηση "πάμε" βρέθηκε κοντά στο μέρος όπου δολοφονήθηκαν 89 άτομα από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ενώ παρακολουθούσαν μια συναυλία την Παρασκευή, είπε άτομο που συμμετέχει στις έρευνες.
Επιβεβαιώνοντας αναφορές στον γαλλικό ιστότοπο Mediapart και στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CNN, η πηγή είπε ότι το κινητό βρέθηκε σε σκουπιδοτενεκέ κοντά στο θέατρο Bataclan, όπου σημειώθηκε το πιo αιματηρό από τα θανατηφόρα επεισόδια στο Παρίσι που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 129 άτομα συνολικά.
Aναγκαστική προσγείωση αεροσκαφών της Air France
Την ίδια ώρα δύο πτήσεις της Air France από τις ΗΠΑ με προορισμό το Παρίσι που ήταν εν πτήση έκαναν αναγκαστική προσγείωση για λόγους ασφαλείας. Η πρώτη πτήση AF055 από την Ουάσιγτκον και η δεύτερη AF065 από το Λος Αντζελες άλλαξαν πορεία και προσγειώθηκαν με ασφάλεια στο Χάλιφαξ και στο Σολτ Λέικ Σίτι μετά από απειλητικά τηλεφωνήματα. Οι αμερικανικές αρχές διεξάγουν έρευνα στα αεροσκάφη, τους επιβάτες και τις αποσκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive