Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ισοπολιτεία και ισονομία στα λόγια. Διακρίσεις εις βάρος χριστιανών επαγγελματιών στην Κομοτηνή

ΕΣΚΙ ΤΖΑΜΙ - ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
Παλιότερα δημιουργήθηκε ένα θέμα με το αίτημα ενός καταστηματάρχη που θέλησε να ανοίξει καφετέρια με όψη στην οδό Ερμού. Με το άκουσμα της είδησης κινητοποιήθηκε η αξιότιμη κυρία Σιμπέλ Μουσταφάογλου και διαμαρτυρήθηκε γιατί θα υπήρχε καφενείο  στην οδό Ερμού απέναντι από το τζαμί που είναι θρησκευτικός χώρος και τελικά η δημοτική αρχή δεν παρεχώρησε άδεια στον ιδιοκτήτη της καφετέριας....

Μάθαμε ότι η δημοτική αρχή καλώς έπραξε σύμφωνα με το νόμο που αναφέρει ότι παρόμοιες άδειες δίνονται εφόσον συναινέσει ο προϊστάμενος του τζαμιού ή του Ιερού Ναού. Όμως το θέμα δεν είναι τόσο απλό αφού στην περίπτωση των απαιτήσεων των μουσουλμάνων  προϊσταμένων υπάρχει μια ύποπτη συμπεριφορά αφού οι αρνήσεις τους αφορούν μόνο χριστιανικές επιχειρήσεις και το λέμε αυτό γιατί δεν φρόντισε ο προϊστάμενος του τζαμιού να σταματήσει η λειτουργία του περιπτέρου που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο του τζαμιού γιατί απλούστατα ο ιδιοκτήτης είναι μουσουλμάνος!
Πριν μερικά χρόνια μπροστά στο Εσκί Τζαμί (δημοτική αγορά) υπήρχε  ένα περίπτερο που το εκμεταλλεύονταν μια χριστιανή. Την απομάκρυνση του περιπτέρου απαιτούσε η κ. Μουσταφάογλου με συνεχή διαβήματα προς τη δημοτική αρχή μέχρι που αναγκάστηκε  η χριστιανή να παρατήσει το περίπτερο το οποίο ανέλαβε μουσουλμάνος επιχειρηματίας. Και ξαφνικά έγινε το θαύμα του Αλλάχ αφού σταμάτησαν οι πιέσεις για την απομάκρυνση του περιπτέρου.
Ενοχλεί λοιπόν οτιδήποτε είναι χριστιανικό και αυτό είναι θέμα για σοβαρή συζήτηση για το πως αντιλαμβάνονται την ισοπολιτεία και την ισονομία στη Ροδόπη. Με την ευκαιρία ρωτάμε άραγε δεν έχουν την ίδια ευαισθησία οι προϊστάμενοι των Ιερών Ναών της Κομοτηνής όταν κοντά στις εκκλησιές τους υπάρχουν καφετέριες, καφενεία, ταβέρνες  και ποια είναι η γνώμη της θρησκευτικής αρχής για το θέμα αυτό;

1 σχόλιο:

  1. - κρατος εν κρατει,τι παιζεται επιτελους πανω στην θρακη

    ΟΤΑΝ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΚΑΦΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΖΑΜΙ Ισλαμικά ήθη στην υπερβολή τους εισφέρουν σύμβουλοι του Πετρίδη

    http://www.xronos.gr/detail.php?ID=96160

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive